Skip to navigation Skip to main content

Ötztal investeert 6,5 miljoen in de Ötztaler Radweg

16401 - Ötztal investeert 6,5 miljoen in de Ötztaler Radweg

Sinds 2016 werkt het Ötztal aan een fantastische nieuwe fietsroute door het hele dal: de Ötztaler Radweg. Dit fietspad is maar liefst 52 kilometer lang en loopt van Sölden naar Haiming. De Tiroler Tageszeitung sprak met Oliver Schwarz, directeur van Ötztal Tourismus, die aangeeft dat er 'gezamenlijk al 6,5 miljoen euro is geïnvesteerd in de Radweg'. Het fietspad wordt in meerdere fases aangepakt en afgelopen zomer fietsten we het eerste deel.

Fase 1: Sölden - Längenfeld Aschbach

Het Ötztal begon in 2016 met de aanleg van de Ötztaler Radweg. Het eerste deel loopt van Sölden naar Längenfeld Aschbach, een afstand van ongeveer 5 kilometer. Op de route werden maar liefste 3 nieuwe bruggen aangelegd. Dankzij de nieuwe route en de bruggen is het niet nodig om de hoofdweg over te steken. Afgelopen zomer bezochten we het Ötztal, waarbij we deze eerste fase van de Ötztaler Radweg fietsen, zie onderstaande video.

Fase 2: Längenfeld Aschbach - Längenfeld

In de zomer van 2017 volgde het tweede deel van de Ötztaler Radweg. Deze fase is zo'n 10 kilometer lang en eindigt in Längefeld. Ook bij deze fase lag de focus op het verlengen van het fietspad, op zo'n manier dat fietsers niet de Ötztaler Bundesstraße moeten oversteken. Hierdoor is het fietspad veilig voor families. Het Ötztal heeft dit bewerkstelligd door middel van twee tunnels ter hoogte van Bruggen en Huben. Schwarz (directeur van Ötztal Tourismus) geeft aan dat 'het fietspad de hele vallei verbindt en daardoor ook 90 procent van de bevolking ten goede komt'.

Fase 3: Längefeld - Umhausen

De Ötztaler Radweg wordt in 2018 natuurlijk weer verder uitgebreid. Het doel is het uitbouwen van de route van Längefeld naar Umhausen. Hier worden op de route twee bruggen en een tunnel gebouwd. In totaal zal dit zo'n 3 miljoen euro kosten.

Bewegwijzering Ötztaler Radweg

Fase 4: Umhausen - Inntal

De afronding van de Ötztaler Radweg staat voor 2020 op de planning. De vierde en laatste fase wordt ook wel de 'Tumpener G'steig' genoemd. In deze fase wordt het fietspad verbonden met het fietspad in het Inntal, de Inntaler Radweg.

Zou jij de Ötztaler Radweg willen fietsen?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.