De leukste plekken voor een koffiestop langs de Duitse autobahn

De leukste plekken voor een koffiestop langs de Duitse autobahn

13 oktober 2018

door Mariska in Tips

De ‘Raststätte’ langs de Duitse snelwegen zijn voor velen een bekende plaats voor een pauze of picknick. Helaas zijn de overvolle parkeerplaatsen, wachtrijen bij de tankstations en drukke toiletten nou niet echt iets waar je op zit te wachten. Je wilt juist even rustig opladen voor de rest van de reis, even de benen strekken en genieten van een kop koffie of thee. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke plekjes waar dat kan. Wel moet je een klein stukje de snelweg af, maar het is het helemaal waard! Ik geef je in dit blog een aantal tips voor Zuid-Duitsland.

#1. Bäckerei Leitner in Irschenberg

Op weg naar Oostenrijk, Slovenië of Italië, kennen velen van ons vast de grote gele M van de McDonald’s en de overige koffie- en eetgelegenheden bij Irschenberg. Helaas is het hier bijna altijd druk, zeker tijdens de vakantieperiode. Een gouden tip wat mij betreft, is om de snelweg (A8) af te gaan en Irschenberg in te rijden. Hier zit tegenover de kerk Bäckerei Leitner. Het is er leuk zitten en je kunt naar buiten kijken over het Zuid-Duitse landschap. Hier kun je rustig genieten van een kop koffie of thee, broodjes, taart, yoghurt met fruit of een kleine warme maaltijd. Geen lange wachtrijen en een schone wc ontbreekt ook niet. Richting de feestdagen, in december en tijdens carnaval, zijn de ‘Kräpfen’ een aanrader!

Adres: Kirchplatz 6, Irschenberg.

#2. Bäckerei Kuhn in Holzkirchen

Na München is het vaak druk bij de tankstations en rustplaatsen. Een voordeel van rijden op de snelweg richting Salzburg (over de A8), is dat je gemakkelijk een dorpje in kunt rijden. Je bent zo van de snelweg af en er ook zo weer op. Bäckerei en Konditorei Kuhn is een begrip in de regio Holzkirchen. Het is een groot café met zitplaatsen verdeeld over twee verdiepingen. Ruimte genoeg om even tot rust te komen, de benen te strekken en te genieten van een goede maaltijd of kop koffie. Bij mooi weer kun je hier heerlijk op het terras zitten. De Konditorei heeft allerlei soorten brood, gebak, bonbons, ijs, ontbijtgerechten en kleine lunchmaaltijden.

Adres: Lechlweg 1, Holzkirchen.

Taartjes tijdens een pauze langs de Duitse snelweg
Je kunt heerlijke gebakjes bestellen!

#3. Martin Freundl Bäckerei - Konditorei in Ebersberg

Deze leuke bakkerij ligt iets verder van de snelweg (A8 voorbij München), maar je krijgt er wel een hele mooie rit door de Zuid-Duitse natuur voor terug. Bij toeval hebben wij deze koffiestop ontdekt tijdens een file waar we omheen wilden rijden. Ebersberg is een typisch Zuid-Duits stadje, de bekende muurschilderingen en huizen komen je tegemoet als je hier binnenrijdt. De Konditorei heeft een divers aanbod aan koude en warme gerechten.

Adres: Heinrich-Vogl strasse 10, Ebersberg.

 

#4. Bäckerei Anders in Götting of Westerham

Bij Bäckerei Anders kun je terecht voor allerlei soorten brood, gebak en kleine (warme) gerechten. Je kunt hier ontbijten, lunchen of later in de middag iets eten. Bäckerei Anders onderscheidt zich van andere Duitse bakkerijen door ambachtelijk te werken en bijna alles met de hand te maken. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit de streek. De bakkerij heeft in 2011 en 2014 de ‘Bayerischer Staatsehrenpreis Bäckerhandwerk’ gewonnen. Ik geef zelf de voorkeur aan de filialen in Götting of Westerham.

Adressen: Götting: Aiblingerstrasse 28, Westerham: Aiblingerstrasse 3.

Cappuccino op een terras bij een Konditorei
Er zijn veel leukere koffiestops dan de overvolle Raststätte!

#5. Konditorei Gredler in Rohrdorf

Deze leuke pitstop ligt iets verder van München af. Je kunt hier zitten en genieten van kleine maaltijden, brood- of banketproducten en drankjes. Konditorei Gredler is een familiebedrijf waar alles ambachtelijk wordt gemaakt. Er is een ruime keuze uit heerlijke taarten, koekjes en andere zoetwaren. We blijven tenslotte in Duitsland en vooral in de kleinere dorpjes en stadjes zie je de oude tradities terugkomen, waarvan de bekende ‘Kaffee und Küchen’ er één is.

Adres: Untere Dorfstraße 32, Rohrdorf.

Naast deze top 5 zijn er natuurlijk nog genoeg leuke hotspots te bekennen langs de bekende snelwegen in (Zuid-)Duitsland. Ben je onderweg en wil je in alle rust genieten van een pauze? Zoek dan online eventueel naar een dorp of stad langs de autobahn en sla daar af. Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben met deze top vijf en wie weet verloopt de reis nu een stuk aangenamer op weg naar je vakantiebestemming!

Heb jij nog tips voor een koffiestop langs de Duitse autobahn? Laat een reactie achter!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips