Skip to navigation Skip to main content
Caravan op Duitse autobahn
© Spalder Media Group

Kamperen langs de Duitse autobahn? Niet iedereen kiest ervoor om de reis naar de Alpen in één keer af te leggen. Het zijn flink wat kilometers en dat is niet voor iedereen even prettig. Doe het lekker wat rustiger aan en kies voor een overnachting op een camping langs de Duitse autobahn. Je hoeft hier niet ver van de snelweg af te wijken en de volgende dag kun je weer fris en fruitig verder rijden. In dit weblog vind je voor vier bestemmingen campings langs de Duitse autobahn. Deze plaatsen passeer je met de meeste routes naar de Oostenrijk/Italië en liggen tussen de 400 en 700 km rijden vanaf Utrecht.

Campings in de buurt van Frankfurt

Vanaf Utrecht is het iets meer dan 400 kilometer rijden naar Frankfurt. Je passeert deze stad via de A3. In de buurt van Frankfurt liggen een aantal campings langs de snelweg.

  • Campingplatz Am Steinrodsee: Ook camping Am Steinrodseee ligt aan een meer, maar biedt wel een aantal extra faciliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook een kiosk en een café aanwezig. Je bereikt de camping door afslag 25 richting Darmstadt te nemen en daarna Gräfenhausen aan te houden. 
  • Nature lovers Morfelden-Walldorf e.V. campsite II: Deze ecocamping ligt niet ver van de A5 (Langen/Mörfelden). Er zijn onder andere een kinderspeelplaats, Italiaans restaurant en gezellige biergarten aanwezig.

 Campings in de buurt van Stuttgart

Vanaf Utrecht is het een kleine 600 kilometer rijden richting Stuttgart. In de meeste gevallen passeer je deze stad via de A8.

  • Camping Cannstatter Wasen: Neem vanaf de B10 afslag Stuttgart Oost en rijdt richting Cannstatter Wasen om de camping te bereiken. Camping Cannstatter Wasen ligt in een groene omgeving met veel bomen. Qua faciliteiten vind je hier onder andere een kiosk met basislevensmiddelen, een bistro, tafeltennistafel en speelplaats.
  • Camping Aichelberg: Dankzij de ligging in de nabije omgeving van de A8 mag deze camping zeker niet ontbreken in het rijtje ‘campings aan de Duitse autobahn’. De camping straalt rust uit en is van alle gemakken voorzien. Je hebt na aankomst keuze uit een aantal fijne restaurants in de omgeving.
  • International Camping Schwarzwald: Deze camping ligt nog voor Stuttgart, vlakbij Pforzheim. Vanaf afrit Heimsheim (A8) is het ongeveer 12 kilometer rijden. Eigenlijk is het jammer om maar één nacht te blijven. Er zijn namelijk een wellness, midgetgolf, zwembad en restaurant aanwezig.
Tent en auto op camping langs Duitse snelweg
© Spalder Media Group

Campings in de buurt van Mannheim

Mannheim ligt tussen Frankfurt en Stuttgart, op ongeveer 450 kilometer rijden vanaf Utrecht. De stad ligt aan de rivier de Rijn en in de buurt van de A6.

  • Campingplatz Astoria: Vakantiegangers die op doorreis zijn, vinden hier 50 plaatsen waar zij zonder al te veel moeite kunnen ontkoppelen. Neem afslag 39 op de A5 en volg de B291 richting Walldorf-West. Vanaf hier wordt de camping duidelijk aangeven. Camping Astoria ligt in een groene omgeving en heeft een eigen restaurant.
  • Inselcamping Kollersee Brühl: De camping ligt aan het water, vlakbij de A6 en tussen de Rijn en de Kollersee. In de buurt ligt een restaurant met lokale producten en sinds de zomer van 2018 kun je terecht in de bistro met biertuin op de camping. Perfect voor een eerste vakantiemaaltijd!
Camper op Duitse autobahn
© Spalder Media GroupCampings in de buurt van Ulm

Ulm ligt niet ver van de grens met Oostenrijk, aan de A8 en de A7. Vanaf Utrecht is het ongeveer 670 kilometer rijden richting de stad en vanaf daar is het nog ongeveer 1,5 uur rijden naar de Oostenrijkse grens. Uiteraard afhankelijk van de eindbestemming.

  • Camping Heidehof: Een zwembad, barbecuegebieden, speeltuinen, minigolf, een restaurant… Dit en nog veel meer kun je verwachten op Camping Heidehof. Eigenlijk zonde om maar één nacht te blijven! De camping ligt net voor Ulm, niet ver van de A8.
  • Campingplatz Schwarzfelder Hof: Kamperen en spelen op de boerderij, het kan op deze camping. Ook is er een klein meertje aanwezig. Vooral bij families zal deze camping in de smaak vallen. De kinderen kunnen even hun energie kwijt na een lange autorit, terwijl jullie bijkomen voor de caravan. Je bereikt de camping door vanaf de A8 afslag Leipheim te nemen en daarna Langenau aan te houden.
  • Campingplatz Waldpark Hohenstadt: De camping ligt aan een bosrand op de Zwabische Alb, tussen Stuttgart en Ulm. Neem afrit 60 op de A8 om de camping te bereiken en volg vanaf hier de aanwijzingen. Het is slechts 2 minuten rijden! De groene camping beschikt over speciale plaatsen voor mensen op doorreis. Er zijn een zwembad, een speelplaats en een fijn restaurant aanwezig.

 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.