Skip to navigation Skip to main content

Goedkoop tanken in Duitsland: zo doe je dat!

Tankstation Ford Tanken

Goedkoop tanken in Duitsland is uitstekend mogelijk! Brandstof is voordeliger dan in Nederland en wie slim is kan het nodige besparen. Soms kan het verschil tussen de adviesprijs in Nederland en Duitsland wel oplopen tot € 0,50. Om goedkoop te tanken in Duitsland moet je met een aantal zaken rekening houden. Wanneer je je rit en tankbeurt(en) goed plant, ben je stukken voordeliger uit! In dit artikel alles over goedkoop tanken in Duitsland.

Tank niet meteen na de grens

Probeer niet meteen nadat je de grens met Duitsland bent gepasseerd te tanken. Hoe verder je van Nederland verwijderd bent, hoe goedkoper de brandstof doorgaans is.

Tanks niet direct langs de snelweg

Tankstations langs de snelweg zijn duurder dan tankstations die niet direct aan de snelweg liggen. Het loont om een afslag te nemen en een dorpje in te rijden. Ook bij een Autohof, die staan aangegeven op de borden langs de Autobahn, tank je de nodige centen goedkoper. De leukste plekken voor een koffiestop langs de Duitse Autobahn >

Ford Tanken

Tank in de avonduren

De prijzen van brandstof kunnen fluctueren gedurende de dag. Door op het juiste moment van de dag te tanken ben je euro’s goedkoper uit. Doorgaans tank je in de avonduren tussen 18.00 en 22.00 uur het voordeligst. Je kunt zo maar zeven cent per liter minder hoeven te betalen ten opzichte van 07.00 ’s morgens.

Gebruik de app 1-2-3 tanken

Door gebruik te maken van een app kun je de actuele brandstofprijzen van de diverse tankstations in de gaten houden. Dan weet je precies of het kan lonen om een tankstation eerder of later te nemen. De Duitse apps 1-2-3 tanken en clever-tanken.de laten zien waar je in Duitsland het goedkoopst kunt tanken.

Tankstation

Plan je route

Wanneer je een lange autorit door Duitsland voor de boeg hebt, is het verstandig om je route vooraf alvast te plannen. Je kunt thuis al heel goed inschatten waar je onderweg ongeveer moet tanken. Vervolgens zoek je in deze omgeving het voordeligste benzinestation om goedkoop te tanken in Duitsland!

Besparen op brandstof doe je zo!

Goedkoop tanken in Duitsland is pas lonend wanneer je onderweg ook zo zuinig mogelijk met je brandstof omgaat. Tips om zuinig te rijden zijn onder andere minder snel te rijde, rijden op de cruise control en tijdig doorschakelen. Controleer voor vertrek of de bandenspanning in orde is en neem alleen mee wat je echt nodig hebt tijdens de vakantie. Meer spullen zorgen voor een zwaardere auto en dus een hoger verbruik. Ook het gebruik van de airco heeft invloed op het brandstofverbruik.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.