Skip to navigation Skip to main content

Live vanuit Wald–Königsleiten: we hebben leren jodelen!

52523 - Live vanuit Wald–Königsleiten: we hebben leren jodelen!

De afgelopen twee dagen waren we in Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena. En hoewel de weersvoorspelling niet zo goed was, hebben we heerlijke dagen gehad en viel het weer reuze mee. Gisteren hebben we een hele leuke wandeling gemaakt over de Jodelwanderweg in Königsleiten, waar local Christian zijn best heeft gedaan ons te leren jodelen. Zo leuk!

Jodelwanderweg in Wald – Königsleiten

In Königsleiten is een hele originele wandelweg uitgezet: de Jodelwanderweg. Het themawandelpad begint bij het bergstation van de Dorfbahn in Königsleiten en leidt langs diverse stations naar beneden. Bij elk station krijg je uitleg en hoor je een jodel, die je vervolgens na kan zingen. Op woensdagochtend om 11.00 uur kun je met local Christian, een zeer goede jodelaar, op pad en krijg je een jodelcursus onderweg. Wanneer je goed je best doet, ontvang je op het eind zelfs een echt jodeldiploma.

Jodelen is niet makkelijk...

De wandeling met Christian is echt geweldig. Bij het eerste station doen we wat warm-up oefeningen inclusief een glaasje Schnapps, want dat schijnt smeerolie voor de stem te zijn. Het is even wennen in het begin dat je bij jodelen echt luid moet zijn. Uit volle borst zingen op de berg voelt toch wat gênant. Maar Christian helpt iedereen van zijn of haar schaamte af en binnen no time staan we te jodelen alsof we nooit iets anders hebben gedaan. Christian brengt de cursus en de wandeling met zoveel enthousiasme en humor, dat iedereen aangestoken wordt met het jodelvirus en zelfs ’s avonds heb ik de jodelliedjes nog in mijn hoofd. Bij de Lamarchalm eindigt de tocht en onze inzet heeft geleid tot een heus ‘Jodeldiploma’, yeah! Na een heerlijke lunch leggen we de laatste 40 minuten terug naar Königsleiten af.

52523 - jodelcursus konigsleiten
Christian legt uit wat belangrijk is voor het jodelen

Suppen op het Durlassboden stuwmeer

Vandaag begint de dag regenachtig en bewolkt, maar gelukkig wordt het snel droog en kunnen we op pad. We rijden eerst naar het Durlassboden stuwmeer, dat op 10 minuten ligt van Königsleiten, voor een rondje op de sup. Ook kun je hier waterfietsen en surfplanken huren en zelfs zwemmen. Het water is 18 graden, dus helemaal niet zo koud voor een stuwmeer op 1400 meter hoogte. Het zwemmen slaan we vandaag maar even over, want heel warm is het niet. De bergen rondom het meer zijn prachtig met het wolkenspel dat bijna iedere minuut verandert.

52523 - suppen op het durlassboden stuwmeer
Suppen op het Durlassboden stuwmeer

Wandelen in het Wildgerlostal

Na ons bezoekje aan het stuwmeer rijden we door naar het Wildgerlostal, dat direct naast het meer ligt. Hier begint ook het nationaal park Hohe Tauern. We parkeren de auto bij het Familiehotel Finkau, waar we even koffiedrinken en de beestjes in de dierenweide knuffelen. Daarna wandelen in een half uurtje naar de Trisslalm. De natuur is hier echt prachtig en ongerept: dennenbomen, een wilde rivier en uitzicht op de gletsjer met sneeuw aan het einde van het dal. Bij de Trisslalm lunchen we met een heerlijke plank vol plaatselijke specialiteiten: spek, kaas en worst. Kortom, hoe slecht de weersvoorspelling ook is: elke dag in de bergen is fijn en vaak valt het weer reuze mee. Het was weer genieten!

Meer informatie over een vakantie in Wald – Königsleiten >

52523 - wandelen in het wildgerlostal
Wandelen in het Wildgerlostal
52523 - jodelcursus
Christian doet voor hoe we moeten jodelen
52523 - uitzicht
Wat een uitzicht!
52523 - koeien wandelen
We komen heel veel koeien tegen tijdens onze wandelingen in Königsleiten
52523 - jodeldiploma
We did it! Onze jodeldiploma is behaald!
52523 - konigsleiten
Königsleiten is een 'almdorp' op 1600 meter hoogte en Wald ligt in het dal
52523 - geitjes
Geitjes in de dierenweide bij Familiehotel Finkau in Wildgerlostal
Geitjes image widget
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.