Skip to navigation Skip to main content

6 redenen waarom je de KAT Walk in de Kitzbüheler Alpen eens wilt wandelen

Katwalk2018 Etappe
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

Van romantische alpenweides naar de hoogste top: het gebeurt allemaal tijdens de KAT Walk, een bijzondere wandeltocht door de Kitzbüheler Alpen. Iedere fervente wandelliefhebber die op vakantie gaat naar het Oostenrijkse Tirol, wil deze route absoluut gedaan hebben. Waarom je de KAT Walk in de Kitzbüheler Alpen dan echt eens wilt wandelen? 6 redenen!

Over de KAT Walk

Je hoeft echt geen buitengewoon sportieve hiker te zijn, je hoeft alleen maar gek op wandelen te zijn om de KAT Walk te lopen. Ook families kunnen zich hier namelijk aan wagen! De KAT Walk is een lange-afstandwandeling door de Kitzbüheler Alpen die je naar de mooiste plekken van het berggebied brengt. In drie, vijf of zes etappes leg je de tocht af waarbij je langs de verschillende regio's binnen het berggebied komt. Er zijn verschillende varianten die je, afhankelijk van wat je wil en kan, kunt kiezen. Ook families met kinderen kunnen de route volgen. Welke route je ook kiest en hoe je de tocht ook maakt, één ding is zeker: wandelen door de Kitzbüheler Alpen is een onvergetelijke ervaring. Waarom? 6 redenen waarom je de KAT Walk écht eens wilt maken!

KAT Walk wandelen in de Kitzbüheler Alpen
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

1. Je ontdekt de mooiste plekken van de Kitzbüheler Alpen

Geen betere manier om de Kitzbüheler Alpen in het Oostenrijkse Tirol te ontdekken, dan door het maken van een lange-afstandwandeling. De KAT Walk neemt je namelijk mee langs talloze plekken in het berggebied. Wandel via de Hohe Salve, het Brixental naar St. Johann in Tirol richting het Pillerseetal en ontdek de charme van alle vier de regio's die hier liggen. Zo zie je meteen wat van het hele gebied tijdens je vakantie!

 

2. Wandel naar je eigen willen en kunnen dankzij de verschillende varianten

De KAT Walk bestaat uit verschillende varianten waardoor deze lange-afstandswandeling te doen is voor ieder type wandelaar. Van sportieve bergwandelaars tot familie met kinderen: iedereen kan wandelen in de Kitzbüheler Alpen. Zo is de KAT Walk Alpine de meest uitdagende vorm waarbij je in zes dagen tijd zo'n 106 km aflegt, maar je kunt de tocht inkorten door de KAT Walk Compact te volgen. Bij deze tweede editie wandel je 76 km in vijf dagen en heb je de mogelijkheid bepaalde stukken met de lift af te leggen. Ook families kunnen gaan voor een wandelvakantie in de Kitzbüheler Alpen; tijdens deze versie passeer je allerlei speelparken voor kinderen. Nog meer genieten? Ga dan voor KAT Walk Alpin Auszeit of Genießer!

Verschillende varianten van de KAT Walk
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

3. Overnacht op prachtige plekken midden in de bergen

De KAT Walk leg je in meerdere dagen af en daarom overnacht je tussendoor op verschillende plekken. Boek je een arrangement voor het maken van deze meerdaagse tocht, dan slaap je elke nacht in de meest knusse hotels. En dat niet alleen: deze fijne accommodaties liggen in de bergen en dus word je elke dag omgeven door schitterende uitzichten op het berglandschap. Je kunt zelf je verblijf in de gezellige 3- of 4-sterrenhotels kiezen, waardoor je zeker weet dat je lekker slaapt op een mooie locatie. 

 

4. Beleef een zorgeloze vakantie: alles is geregeld

In de KAT Walk-arrangementen is alles van A tot Z geregeld. Dat betekent zorgeloos op pad: je bagage wordt namelijk naar je volgende accommodatie vervoerd dus daar heb je geen omkijken naar. Tijdens de tocht ben je alleen maar bezig met genieten van het overweldigende uitzicht op romantische alpenweides en imposante bergtoppen. Wandel in je eigen tempo, maak een stop bij een sfeervolle berghut voor iets lekkers en geniet van de omgeving. Precies zoals een vakantie is bedoeld!

Pauzeren met iets lekkers tijdens de KAT Walk
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

5. Ontdek gaandeweg het echte Tirol

Tussen het wandelen door kom je langs charmante, typische Tiroolse berghutten waar je uiteraard even wilt neerploffen op het terras. Om te genieten van de zon inclusief een heerlijk huisgemaakt berggerecht of traditioneel Alpendrankje natuurlijk. Maar dat niet alleen, ook ontdek je echte Tirol bij het overnachten in de meest fijne hotels onderweg. Hier word je met open armen ontvangen en beleef je de Tiroolse gastvrijheid. 

 

6. Geen gevarieerdere wandeltocht dan de KAT Walk

Saai? Dat wordt de KAT Walk nooit. Tijdens de verschillende etappes is het uitzicht, de omgeving en het landschap continu anders. Van bloeiende alpenweides en kabbelende beekjes, tot het beklimmen van hoge toppen als de Kitzbüheler Horn of de Steinplatte... Elke wandeldag is anders en daardoor verveelt de KAT Walk nooit. Sterker nog: de KAT Walk staat dankzij deze variatie en bijzondere eigenschappen garant voor een onvergetelijke wandelvakantie in de Kitzbüheler Alpen. Daarom wil je 'm gewoon eens gedaan hebben!

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.