Skip to navigation Skip to main content

KAT Walk: een bijzondere wandeltocht door de Kitzbüheler Alpen

KAT Walk2019@Erwinhaiden
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

In de Kitzbüheler Alpen, met ruim 2500 kilometer aan wandelpaden voor alle niveaus, zijn de mogelijkheden om mooie wandelingen te maken bijna eindeloos. Naast dat je er leuke dagtochten of themawandelingen kunt maken, ben je hier ook aan het goede adres voor een bijzondere wandelervaring. Bergliefhebbers kunnen het gevarieerde landschap, de ongerepte natuur en de sfeervolle Tiroolse dorpjes ontdekken middels de KAT Walk.

De meerdaagse wandelroute neemt je in verschillende etappes mee over bloeiende alpenweides, kronkelige bergpaden en over glooiende bergen. Benieuwd geworden naar deze lange-afstandswandeling? Alles over de KAT Walk in de Kitzbüheler Alpen lees je hier!

Zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen

De vakantieregio Kitzbüheler Alpen in Tirol strekt zich uit over vier regio's: Hohe Salve, Brixental, St. Johann in Tirol en het Pillerseetal. Gezamenlijk tellen deze regio's 20 charmante dorpjes, zoals Hopfgarten im Brixental, Kirchberg in Tirol, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn en ontelbaar veel mogelijkheden voor een fijne zomervakantie. Het is een geliefde bestemming voor een vakantie in de bergen en dat is niet voor niets. Naast dat de wandelmogelijkheden hier grenzeloos zijn, biedt de omgeving ook veel schitterende plekken om te fietsen, tellen de regio's een groot aantal avonturenparken voor families en kun je fijn zwemmen in mooie bergmeren of zwembaden. Maar wil je op een bijzondere manier de Kitzbüheler Alpen beleven, dan is de KAT Walk een echte aanrader. Een meerdaagse tocht die niet alleen is weggelegd voor fervente wandelaars, maar ook voor families!

Alles over zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen

9627 - etappe 4 kat walk
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

KAT Walk: de Kitzbüheler Alpen Trail

De KAT Walk, oftewel de Kitzbüheler Alpen Trail, is een lange-afstandswandeling waar meerdere varianten van te wandelen zijn. De route is verdeeld over drie, vijf of zes etappes, waarbij je iedere dag in een andere, zelfgekozen accommodatie overnacht op basis van halfpension. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je wandelt dan ook licht, omdat je bagage alvast naar de volgende overnachtingsplek wordt gebracht. De eerste variant, de KAT Walk Alpine, is voor de sportieve wandelaar. De tweede variant, de KAT Walk Compact, is iets makkelijker waarbij je minder kilometers maakt. Maar ook tijdens een zomervakantie met het hele gezin kun je deze tocht afleggen, als je kiest voor de KAT Walk Family-editie. Welke variant je ook wandelt, de tocht is een ideale manier om het diverse natuurlandschap te ontdekken. Onderweg geniet je continu van de kleurige bergweides, passeer je kristalheldere bergmeren en verwonder je je aan talloze panoramische uitzichten.

Genieten van lekker eten en comfort

Zodra het zonnetje achter de bergen vandaan komt, is het tijd om op te staan en te beginnen aan de etappe. Je verblijft niet op een grote slaapzaal tussen snurkende medewandelaars, maar in een comfortabel drie- of viersterrenhotels naar eigen keuze. Een stevig ontbijt, wandelschoenen aan en gaan. Geen zware rugzak mee, want als je een van de pakketten van de KAT Walk boekt, dan wordt al je bagage door de organisatie naar de volgende bestemming gebracht. Onderweg en in de accommodatie geniet je van culinaire hoogstandjes en is het op en top bijkomen van een lange, intensieve wandeldag. Het motto ‘niet snurken, maar smullen’ is hier dan ook helemaal op z’n plaats!

Meer informatie over prijzen en boeken

KAT Walk Alpine

De KAT Walk Alpine is de meest uitdagende vorm en laat je in zes dagen via zes verschillende etappes allerlei mooie plekjes van de Kitzbüheler Alpen zien. De tocht start in Hopfgarten im Brixental en brengt je in 106 kilometer via onder andere Kitzbühel en St. Johann in Tirol naar St. Ulrich am Pillersee. Het is een middelzware wandelroute waarbij je 6350 hoogtemeters overbrugt en over afwisselend terrein wandelt. Het hoogste punt ligt op 1996 meter hoogte. In de vierde en vijfde etappe van de tocht heb je de mogelijkheid om de route wat in te korten, als je gebruikt maakt van de bergliften.

9627 - kat walk kitzbuheler alpen (2)
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

KAT Walk Compact

De KAT Walk Compact is met een lengte van 76 kilometer een stuk korter. Ook deze wandeling is middelzwaar en bestaat uit vijf etappes die in vijf dagen te wandelen zijn. In totaal overbrug je 4950 hoogtemeters en het hoogste punt ligt op 1996 meter hoogte. In de eerste vier etappes heb je ook bij deze variant de mogelijkheid om de route wat in te korten door de bergliften te nemen. Ben je nog niet zo ervaren in het maken van lange wandeltochten, dan is deze versie een goede keuze. De KAT Walk Compact start in Hopfgarten im Brixental en brengt je via onder andere Brixen im Thale, Kirchberg en Kitzbühel naar St. Ulrich am Pillersee.

KAT Walk Family

Wandelen is nog nooit zo leuk geweest voor kinderen als tijdens de KAT Walk Family tocht. De Kitzbüheler Alpen maakt het mogelijk voor families met kinderen vanaf zes jaar om een meerdaagse wandeltocht door de schitterende bergwereld te maken. In vijf etappes wandel je niet alleen door een prachtig landschap, maar passeer je ook grote speelplaatsen, avonturenparken, klimbossen en kunnen de kids speurtochten doen. De wandeltocht wordt een heel avontuur voor jong en oud! Enkele voorbeelden van stopplaatsen onderweg zijn het klimbos Hornpark in St. Johann in Tirol, Salvi's Kraxxl Platzl in Hopfgarten im Brixental het Family & Adventure Park in St. Jakob in Haus. In totaal ben je vijf dagen onderweg en wandel je in 76 kilometer van Hopfgarten naar St. Ulrich in het Pillerseetal.

KAT Walk Alpin Auszeit of Genießer

Er zijn verschillende arrangementen te boeken en de variant waar vooral fijnproevers van zullen genieten, is de 'Auszeit' of 'Genießer' editie. Afhankelijk van welke je kiest, wandel je de eerste of de laatste drie etappes. Bij het Auszeit, oftewel Time-Out arrangement, wandel je alleen de eerste drie etappes en leg je in totaal 52 kilometer af. De Genießer, voor echte levensgenieters, strekt zich in 54 kilometer uit over de laatste drie etappes. Bij beide arrangementen staat culinair genieten centraal en een fijne combinatie van wandelen en heerlijk eten is hier dan ook bij inbegrepen.

9627 -  (2)
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

Net even anders: de KAT Bike

Voor bergliefhebbers die liever op de fiets de bergwereld verkennen, is er een andere uitdaging: de KAT Bike. De driedaagse fietstocht neemt je mee door het diverse landschap van de Kitzbüheler Alpen en naar de mooiste uitkijkpunten. Op de mountainbike ben je zo'n 170 kilometer en zeker 5300 hoogtemeters aan het trappen voordat je een onvergetelijke ervaring achter de rug hebt. Ook hier overnacht je tussendoor in de fijnste hotels of pensions op basis van halfpension en wordt je bagage hier alvast naartoe gebracht zodat je licht op de fiets kunt stappen.

Handig: de Sommer Card

Tip voor als je gaat wandelen in de Kitzbüheler Alpen is de Sommer Card. Beschik je over deze kaart, dan profiteer je van ontzettend veel voordeel. Zo krijg je met de Sommer Card gratis toegang tot maar liefst 38 bergliften, erg handig voor als je bijvoorbeeld de routes wilt inkorten tijdens de lange-afstandswandeling. Dat is overigens niet het enige voordeel, ook krijg je met deze kaart hoge kortingen tot wel 50% op familieparken, zwembaden en diverse andere uitstapjes. Krijg je bij je accommodatie de Kitzbüheler Gastenkaart, dan kun je de Sommer Card met korting aanschaffen.

Meer informatie over de Sommer Card

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.