KAT Walk: een lange afstand wandeling door de Kitzbüheler Alpen

KAT Walk: een lange afstand wandeling door de Kitzbüheler Alpen

18 mei 2017

door Florien in Wandelen

De Kitzbüheler Alpen hebben de wandelaar ontzettend veel te bieden. Met ruim 2500 kilometer aan paden voor alle niveaus zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Er zijn niet alleen mooie dagtochten en themawandelingen voor families, maar ook meerdaagse wandelroutes. De KAT Walk is daar een goed voorbeeld van. Verschillende etappes nemen je mee over almen, kronkelige paden en door de bergen. Onderweg geniet je van al het moois dat de Kitzbüheler Alpen te bieden hebben.

KAT Walk, de Kitzbüheler Alpen Trail

De KAT Walk, ook wel Kitzbüheler Alpen Trail, is een lange afstandswandeling die nog niet zo lang bestaat. De route is verdeeld over 5 of 6 etappes, waarbij je iedere dag in een andere accommodatie overnacht. De eerste variant, de KAT Walk Alpine is voor de sportieve wandelaar. De tweede variant, de KAT Walk Compact, is iets makkelijker en geeft je de mogelijkheid om hier en daar een stukje te 'smokkelen'. Onderweg geniet je continu van de natuur, kleurige bergweides, mooie wandelpaden en panoramische uitzichten. Klik hier voor meer informatie >

De KAT Walk Alpine

De KAT Walk Alpine laat je in 6 dagen via 6 verschillende etappes allerlei mooie plekjes van de Kitzbüheler Alpen zien. De tocht start in Hopfgarten im Brixental en brengt je in 108 kilometer via onder andere Kitzbühel en St. Johann in Tirol naar St. Ulrich am Pillersee. Het is een middelzware wandelroute. Je maakt 6350 hoogtemeters en je wandelt over afwisselend terrein. Het hoogste punt ligt op 1996 meter.

kat walk
Geniet van bijzondere uitzichtpunten tijdens de wandeling (Foto: © Peter Vonier)

De KAT Walk Compact

De KAT Walk Compact is met 76 kilometer een stuk korter. De wandeling is middelzwaar en bestaat uit 5 etappes die in 5 dagen te wandelen zijn. In totaal maak je 4950 hoogtemeters. Het hoogste punt ligt op 1996 meter. De route is iets makkelijker en kan hier en daar met de gondel worden ingekort. De KAT Walk Compact start ook in Hopfgarten im Brixental, maar brengt je via onder andere Brixen im Thale, Kirchberg en Kitzbühel naar St. Ulrich am Pillersee.

Bekijk beide routes op de interactieve kaart hieronder.

Genieten van lekker eten en comfort

Zodra het zonnetje achter de bergen vandaan komt, is het tijd om op te staan en te beginnen aan één van de etappes. Je verblijft niet op een grote slaapzaal tussen snurkende medewandelaars, maar in een comfortabel drie- of viersterrenhotel. Een stevig ontbijt, wandelschoenen aan en gaan. Geen zware rugzak mee, want als je één van de pakketten van de KAT Walk boekt, dan wordt al je bagage door de organisatie naar de volgende bestemming gebracht. Onderweg en in de accommodatie geniet je van culinaire hoogstandjes en is het op en top bijkomen van een lange, intensieve wandeldag. Het motto ‘niet snurken maar smullen’ is hier dan ook helemaal op z’n plaats! Klik hier voor meer informatie over de verschillende pakketten >

Kies je er toch voor om alles zelf samen te stellen, dan kun je met de trein, bus of eigen vervoer gemakkelijk naar de verschillende locaties rijden. In de vier regio's krijg je bij een overnachting een gastenkaart, waarmee je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Daarnaast kun je de Kitzbüheler Alpen Sommer Card aanschaffen voor nog meer voordeel.

berghutten
Tijdens het wandelen kom je allerlei mooie en authentieke berghutten tegen (Foto: © Peter Vonier)

Heb jij de KAT Walk al gewandeld en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips