Skip to navigation Skip to main content

KAT Bike: verken de Kitzbüheler Alpen op de fiets

53443 - KAT Bike: verken de Kitzbüheler Alpen op de fiets
© GHOST-Bikes GmbH

Een van de leukste manieren om de indrukwekkende landschappen van de Kitzbüheler Alpen te ontdekken is op de fiets. De meerdaagse fietsroute KAT Bike brengt je in drie dagen langs bloeiende alpenweiden, kleurrijke heuvels en de allermooiste uitzichten in Tirol. Drie etappes, ruim 170 km trappen en zeker 5300 hoogtemeters overbruggen zijn serieuze cijfers, maar dan heb je ook wel een onvergetelijke fietstocht achter de rug. Benieuwd geworden naar de KAT Bike in de Kitzbüheler Alpen? Hier lees je alles over deze bijzondere tocht!

Een zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen

De Kitzbüheler Alpen is met imposante bergtoppen, idyllische almen en 20 typisch Tiroolse dorpjes in de regio's Hohe Salve, Brixental, St. Johann in Tirol en het PillerseeTal een geliefde omgeving voor een zomervakantie in Oostenrijk. En dat is niet voor niets, want zowel actieve bergliefhebbers als gezinnen met kinderen kunnen hier heerlijk vakantie vieren. Houd je van fietsen in de bergen, dan kun je hier zeker goed terecht. De Kitzbüheler Alpen tellen meer dan 1000 km aan fiets- en mountainbikepaden waar fietsers van ieder niveau ongelimiteerd kunnen toeren. Ben je als fietsliefhebber toe aan een uitdaging en lijkt het je wat om de omvangrijke regio te ontdekken per fiets? Zet dan de KAT Bike maar op je lijstje!

Alles over een zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen >

53443 - kat bike kitzbuheler alpen
De KAT Bike is de ideale manier om de fraaie omgeving van de Kitzbüheler Alpen te ontdekken (© E-Haiden)

Over de KAT Bike

De KAT Bike is een meerdaagse fietstocht die je in verschillende etappes naar de meest bijzondere plekjes van de Kitzbüheler Alpen brengt. De lange-afstandstour bestaat uit twee verschillende varianten: de KAT Bike Sport+ en de KAT Bike E-njoy. Waar de sporttour meer gericht is op fanatieke fietsers, wordt de E-njoytour afgelegd met een e-bike en is deze ook toegankelijk voor minder ervaren fietsers. Tijdens beide edities wordt er volop genoten van schitterende uitzichten en natuur, en natuurlijk van culinaire hoogstandjes tussen het trappen door. Bovendien zijn er vier overnachtingen op basis van halfpension inbegrepen bij beide vormen en fiets je de KAT Bike zonder bagage, want die wordt alvast bij je volgende bestemming afgeleverd.

KAT Bike Sport+

Fervente fietsers vinden de ideale tour in de KAT Bike Sport+, een unieke tocht door het variërende landschap van de Kitzbüheler Alpen. Naast dat je langs de meest weergaloze uitzichten fietst, zitten er ook flink wat uitdagingen in de tour. De route bestaat uit vier overnachtingen waarbij je drie dagen lang op de fiets zit, je in totaal 147 km aflegt en 5300 meter moet klimmen. Je start deze indrukwekkende fietstocht in Hopfgarten, waarna je via Oberndorf naar Fieberbrunn rijdt.

53443 - kat bike sport
De KAT Bike Sport+ is vooral weggelegd voor de fanatieke fietser (© E-Haiden)

KAT Bike E-njoy

Ook bij de lichtere variant zit je drie dagen op de fiets en slaap je vier nachten in de meest comfortabele pensions in de bergen. De KAT Bike E-njoy telt iets meer kilometers, maar is ook toegankelijker om te fietsen omdat je de tocht op een e-bike aflegt. In totaal is de tour 164 km lang en overbrug je 3800 hoogtemeters. Nog meer dan in de sportieve editie draait het hier om genieten van de geweldige omgeving en de indrukwekkende ervaring van een lange fietstocht. De start van de tocht ligt in Mariastein, waarna de route door het Windautal richting Fieberbrunn voert.

53443 - kat bike fietsen kitzbuheler alpen
Genieten en alle geweldige indrukken opdoen staan op nummer 1 (© E-Haiden)

Een andere variant: de KAT Walk

Liever te voet de bergomgeving ontdekken? Dat kan ook middels een prachtige meerdaagse tocht. Deze lange-afstandsroute is de KAT Walk, welke ook uit meerdere varianten bestaat. Afhankelijk van welke je kiest ben je drie, vijf of zes dagen aan het wandelen om de Kitzbüheler Alpen over te steken. Voor sportieve wandelaars of voor rustige genieters: je kunt een lange-afstandswandeling kiezen die het beste bij jou past. Ook bestaat er een familie-editie die je gemakkelijk met het hele gezin kunt volgen.

Tip: de Kitzbüheler Alpen Sommer Card

Aanrader voor als je op zomervakantie bent in de Kitzbüheler Alpen is het aanschaffen van de Kitzbüheler Alpen Sommer Card. Met deze kaart profiteer je van veel voordelen, kortingen en toegang tot leuke uitstapjes en bezienswaardigheden. Ook als je gaat fietsen in de bergen biedt de kaart uitkomst. Met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card kun je gratis gebruik maken van maar liefst 38 bergliften en mag de fiets één keer per dag gratis mee omhoog. Beschik je al over de Kitzbüheler Alpen-gastenkaart? Dan kun je deze kaart met korting aanschaffen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.