Skip to navigation Skip to main content

De Kitzbüheler Horn: dit kun je op de huisberg van Kitzbühel doen

Kitzbüheler Horn
© Kitzbühel Tourismus

Wie op vakantie naar Kitzbühel gaat, zal ongetwijfeld niet van de Kitzbüheler Horn af te slaan zijn. De huisberg van deze vakantieregio is namelijke een prachtige plek waar je allerlei activiteiten kunt beleven. Van prachtige wandelingen naar de mooiste landschappen tot het bewonderen van een palet aan kleuren tijdens een zonsopkomst... In dit blog lees je meer over wat je allemaal kunt doen op de Kitzbüheler Horn tijdens je vakantie in Kitzbühel en geven we je leuke tips.

Kitzbüheler Horn: een berg met een rijke geschiedenis

Al jarenlang is de regio Kitzbühel een populaire vakantiebestemming onder bergliefhebbers en dat is niet voor niets. Kitzbühel kent een rijke geschiedenis waar vooral de 1996 meter hoge huisberg, de Kitzbüheler Horn, een grote rol in speelt. Hier vindt al decennia lang zomer- en wintertoerisme plaats. Er werd voor het eerst geskied in 1893, maar al lang daarvoor kwamen er in de zomermaanden toeristen genieten van de omgeving. Een echte mijlpaal kwam vooral in 1965, toen de Panoramastraße gebouwd werd. Dankzij deze prachtige panoramische route kunnen bergliefhebbers eenvoudig naar boven. In 7,5 km rijd je langs schitterende uitzichten op de Kitzbüheler Alpen waarna je uiteindelijk op 1650 meter hoogte bij het Alpenhaus aankomt. 

De grote zendmast

Het valt gelijk op: de enorme rood-witte zendmast. Ook dit is onderdeel van de geschiedenis van de Kitzbüheler Horn. Deze werd na twee jaar bouwen in 1969 ingezet voor de ORF, de grote landelijke radio- en televisiezender. Inmiddels is de zendmast niet meer in gebruik, maar je kunt de grote paal al van verre spotten. De mast is bovendien het symbool van de Kitzbüheler Horn geworden. 

De zendmast van de Kitzbüheler Horn
© Kitzbühel Tourismus

Bewonder de zonsopkomst vanaf de Kitzbüheler Horn

Grote aanrader voor tijdens je vakantie in Kitzbühel is een vroege trip naar de Kitzbüheler Horn. Tijdens de zomermaanden kun je al vanaf 04:15 uur met de gondel naar boven. Je dient dus flink vroeg uit de veren te gaan, maar dan staat je wel een mooie belevenis te wachten. Nog voordat de zon op is gekomen sta je al boven op de berg en ben je de eerste die vanaf de top over het landschap kan uitkijken. Terwijl de vogels tjirpen en de lucht naar ochtenddauw ruikt, geniet je van een overweldigend kleurenpanorama tijdens een zonsopkomst op de berg. Uiteraard geniet je daarna van een heerlijk stevig bergontbijt en heb je er al een geweldig begin van de dag opzitten.

Zonsopkomst bewonderen op de Kitzbüheler Horn
© Kitzbühel Tourismus

Wandel door de Alpenbloementuin

Heel leuk om te doen op de Kitzbüheler Horn is het maken van een wandeling door de Alpenbloementuin. Deze tuin ligt op een hoogte van 1880 meter en strekt zich uit over zeker 20.000 m². Ruim 400 verschillende soorten planten en bloemen zijn hier te bewonderen. Er zijn hier zowel inheemse bloemen als planten die uit andere bergstreken van over de hele wereld komen. Je kunt middels een schitterende wandelroute de diverse bloemen bewonderen en ondertussen genieten van het kleurrijke landschap waarmee je omringd wordt.  

Alpenbloementuin op de Kitzbüheler Horn
© Kitzbühel Tourismus

Ontdek de berg te voet

Niet alleen middels de wandeling door de bloementuin, ook via andere tochten kun je de Kitzbüheler Horn ontdekken. Vanaf bergstation Hornbahn zijn er allerlei routes te nemen die je naar mooie plekken uitzichten brengen. Voorbeeld is de Horngipfel-Höhenweg, een route op hoogte die garant staat voor geweldige panoramabeelden. Deze wandeltocht start midden op de Kitzbüheler Horn en brengt je over spannende paden naar waanzinnige plekken. Iets minder uitdagend, maar zeker een leuke wandeltip, is de route over de Karstweg. Deze 4 km lange wandeltocht start direct bij het Alpenhaus en is geschikt voor de hele familie. 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbühel Tourismus.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.