Skip to navigation Skip to main content
Landschap Kitzbühel Schwarzsee
© Kitzbühel Tourismus

Kitzbühel: een bergbestemming vol mogelijkheden

Rust, sereniteit en idylle, maar ook sport, activiteit en natuurbelevenissen: in Kitzbühel is het allemaal in harmonie met elkaar. Wie wil genieten van machtige landschappen, gevormd door een kleurrijke natuur, zit hier goed. Eveneens bergliefhebbers die op pad willen en sportief door de Alpen willen trekken, zijn hier op de juiste plek. De regio Kitzbühel vormt een buitengewoon veelzijdige bestemming. Een bergbestemming vol mogelijkheden! 

Ga actief op zoek naar de mooiste bergpanorama's op de fiets of te voet. Of geniet juist in alle rust van de weelderige weides, geurige bossen en rustieke landschappen. Kitzbühel is een regio die je 's zomers een keer bezocht wilt hebben. In de dorpjes Reith, Aurach en Jochberg beleef je het echte Tirol. En de natuur daaromheen, laat zonder twijfel een grote indruk achter. Wat je allemaal kunt doen tijdens een vakantie in Kitzbühel?

Maak waanzinnige wandelingen in Kitzbühel

Wie graag de bergen te voet in wil trekken, komt in Kitzbühel allesbehalve bedrogen uit. Er zijn waanzinnige tochten die je als wandelaar zeker wilt maken. Geleidelijk door bosrijk gebied en langs mooie bergpaden? Of meer uitdagend en op hoogte wandelen naar de top? In Kitzbühel hoef je geen fervente wandelaar te zijn. Maar het kán wel!

Huttentochten in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Huttentochten in Kitzbühel

Je wandeltocht combineren met de Tiroolse cultuur? Maak een van de huttentochten! Onderweg kom je niet alleen langs schitterende uitzichten, ook wandel je langs kneuterige berghutten. Tijd om te stoppen voor iets lekkers uit de Oostenrijkse keuken!

Wandelen naar de top in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Ga naar de top

Niet alleen van een bijzondere tocht genieten, maar ook op zoek naar de meest prachtige uitzichten? Ga op weg naar de top. De Geißstein, de Kitzbüheler Horn- of welke top dan ook. Eén ding is zeker: het panorama is vanaf hier niet te overtreffen.

Schitterend bergmeer in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Zoek het water op

Van schilderachtige bergmeren tot wild stromende rivieren en kletterende watervallen: er valt genoeg te ontdekken. Wandel naar het water, bijvoorbeeld de Torsee of Blaue Lacke. En vind meteen verkoeling tussen het wandelen door!

Panorama van de Hahnenkamm in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus, Michael Werlberger

Een waar golf-walhalla

Wist je dat als je een balletje slaat in de bergen, deze nog veel verder komt door de dunnere lucht? Dat wetende, en het feit dat Kitzbühel een geweldige golfbestemming is, maakt dat je als fervent speler hier eens naartoe wilt op vakantie. In totaal zijn er vier golfbanen die bij elkaar 54 holes tellen. Hier speel je bij een decor van imposante bergtoppen, op een uitdagend landschap vol variatie en felgroene greens. Nog niet zo vaardig in de sport? Geen probleem, de diverse golfacademies maken dat iedereen in Kitzbühel kan spelen. 

Golfen op vakantie in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Stap op de fiets

Mountainbiken, e-biken, racen... Wie de fiets erbij wil pakken, heeft keuze genoeg tijdens een vakantie in Kitzbühel. Door de regio loopt een uitgebreid netwerk van paden langs prachtige plekken. We hebben het dan over meer dan 800 kilometer aan fietspaden. Of je nu een gedreven fietser bent of liever geniet van een wat gemoedelijkere tocht zonder al te veel inspanning, het is allebei mogelijk. Bedwing de Kitzbüheler Horn, trotseer de legendarische Hahnenkamm of maak een schitterende ronde langs de Bichlach. Stap jij op de fiets tijdens een vakantie in Kitzbühel?

De Hahnenkamm Bike Trail in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus, Andreas Meyer

Ontdek de legendarische Hahnenkamm op twee wielen via de Hahnenkamm Bike Trail. Rijd over groene alpenweides, maak scherpe bochten en passeer steile passages- of kies het rustigere pad langs de Hahnenkammstraße! Deze trail is een echte aanrader. 

Beleef rust op vakantie in Kitzbühel

Zwemmen Schwarzsee Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Relax aan het water

Niets fijner tijdens hete zomerdagen, dan ontspannen aan of in het water. Nergens kan dat beter dan aan de oevers van de schilderachtige Schwarzsee. Het water van dit zwemmeer heeft een geneeskrachtige werking.

Lees meer
Kaiserschmarrn Kitzbuhel
© Kitzbühel Tourismus

Culinaire heerlijkheden

Liefde gaat door de maag met alle smakelijke gerechten die je in Oostenrijk kunt bestellen. Er zijn veel gezellige plekken in Kitzbühel waar je heerlijk kunt tafelen.

Lees meer

Deze special is geschreven in samenwerking met Kitzbühel Tourismus.