Skip to navigation Skip to main content

De 10 mooiste campings in de Dolomieten

Dolomiten

Wat kamperen in de Dolomieten zo bijzonder maakt? Alleen al voor het uitzicht op de indrukwekkende toppen wil je op een camping in de Dolomieten staan. Tussen prachtige weidse almen en groene bossen, vind je de mooiste en steilste rotswanden en pieken. Dankzij de veelzijdige natuur kun je hier fantastisch wandelen en fietsen. En, niets is leuker dan dit te doen vanaf de camping! We hebben een aantal mooie en gezellige campings in de Dolomieten voor je op een rij gezet. Op deze campings ben je verzekerd van een uitzicht op de Dolomieten!

Campings in de Dolomieten

Vakantie op een camping in de Dolomieten zal je niet snel vergeten. Deze bergketen in het noorden van Italië is anders dan alle andere. De Dolomieten kenmerken zich door steile rotswanden en pieken. Te midden van al dit natuurschoon liggen diverse campings. De campings in de Dolomieten zijn veelal kleinschalig. Verwacht hier geen uitgebreide familiecampings, maar gemoedelijke kampeerplekken voor rustzoekers en bergliefhebbers. Hieronder hebben we de mooiste campings van de Dolomieten voor je uitgelicht. 

1. Camping Sass Dlacia

Deze camping ligt op maar liefst 1670 meter hoogte, wat het de hoogstgelegen camping in de Dolomieten maakt. Je vindt de camping in Alta Badia, bij het Nationale Park Fanes-Sennes-Braies. Dankzij de geweldige ligging kun je vanaf de camping prachtige wandelingen maken door de natuur. De plaatsen voor de tenten, campers en caravans liggen verscholen tussen de dennenbomen. Je kunt ook een bungalow of een appartement huren. Voor de liefhebbers biedt Camping Sass Dlacia een spa & wellness met verschillende massage mogelijkheden.

2. Camping Seiser Alm

Zo stel je je een camping in de Dolomieten voor. Camping Seiser Alm ligt op een hoogte van 950 meter bij de gelijknamige bergweide (Seiser Alm). Vanaf de camping heb je een geweldig uitzicht op een rotsformatie. Camping Seiser Alm is niet alleen in de zomer geopend, maar ook inde winter. All plekken zijn ruim en het sanitair is van bijzonder goede kwaliteit. Om je kampeervakantie net wat luxer te maken is ook mogelijk om een privébadkamer te huren. Op de camping is ook een restaurant en campingwinkel aanwezig. 

3. Camping Fiemme Village

Op zoek naar een kindvriendelijke camping in de Dolomieten? Camping Fiemme Village in het Val di Fiemme zou het zomaar eens voor jullie kunnen zijn. De camping beschikt over een fijn zwembad met een glijbaan voor de kinderen. Ook de speeltuin is dichtbij en anders is er altijd nog het animatieprogramma om aan deel te nemen. Bij de campingwinkel ben je aan het goede adres voor de dagelijkse boodschappen. Een fijn restaurant, voor een welverdiende pizza, is ook aanwezig op Camping Fiemme Village.

4. Caravan Park Sexten

Aan de oostkant van het natuurpark Drei Zinnen vind je in Sexten, vlakbij de Oostenrijkse grens, het Caravan Park Sexten. Deze relatief luxe camping biedt riante plekken voor tenten, caravans en campers. Ook heerlijk comfortabel zijn de mooie houten bungalows. Wil je echter iets bijzonders? Caravan Park Sexten biedt ook een aantal boomhutten. Op de camping vind je het Patzenfeld Restaurant met een fantastische gastronomische keuken. Ontspannen doe je in het zwembad en de verschillende riante sauna’s.

5. Camping Olympia

Viersterren camping Olympia vind je in Toblach, Zuid-Tirol, vlakbij Innichen. Het doel van Camping Olympia is ervoor te zorgen dat je je ook op vakantie ergens helemaal thuis voelt. Je vind hier rond de 200 plaatsen voor tenten, caravans en campers. Alle plaatsen hebben een stroomvoorziening en tv-verbinding. Voor de liefhebbers zijn er ook chalets en appartementen om in te overnachten. Sommige plaatsen hebben een water- en gasaansluiting. Verder kun je je vermaken in de twee restaurants, het verwarmde zwembad, de kleine spa & wellness, de speeltuin en de kinderboerderij.

6. Family & Wellness Resort Vidor

Een camping in de Dolomieten moet hoe dan ook beschikken over een goed uitzicht. Nou, dat zit helemaal goed bij Vidor Family & Wellness Resort. Deze camping is zeer familievriendelijk, mede dankzij de aanwezigheid van een binnenzwemparadijs en een openluchtzwembad. Tijdens het hoogseizoen staat er ook een animatieteam klaar voor de kids. Vanaf de camping trek je zo de bergen van Val di Fassa in voor het maken van prachtige wandelingen. 

7. Camping Al Plan Dolomites

Op deze camping kun je helemaal tot rust komen. Je vindt Camping Al Plan Dolomites net buiten het gemoedelijke San Vigilio di Marebbe in Val Badia. Omgeven door velden en de Dolomieten, kun je hier overnachten op één van de plekken voor tenten, campers of caravans. ’s Avonds geniet je hier van een heerlijke Italiaanse pizza. Er zijn verschillende faciliteiten voor jong en oud. Camping Al Plan Dolomites biedt alles wat je nodig hebt.

8. Camping Catinaccio Rosengarten

Een rustige camping in combinatie met een levendig dorpje. Zo kun je Camping Catinaccio Rosengarten in Pozza di Fassa goed omschrijven. Na een lange dag in de Dolomieten is heerlijk ontspannen in de wellnessomgeving van de camping. Op de camping is een sauna en een stoombad, maar je kunt ook uitwijken naar de naastgelegen Dolomia Terme. Voor dagelijkse boodschappen, een hapje en een drankje of een praatje zit je goed bij de bar/campingwinkel. Camping Catinaccio Rosengarten ligt op een hoogte van 1320 meter, dus het kan er ’s avonds flink afkoelen!

9. Camping Corones

Vlakbij het prachtige Natuurpark Rieserferner-Ahrn vind je Camping Corones in Rasun di Sotto/Niederrasen. De middelgrote camping biedt zo’n 135 staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Camping Corones is de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers die willen genieten van rust. Naast de campingplaatsen vind je hier 3 wijnvaten (om in te overnachten), 19 appartementen en 3 chalets. Ontspan in de spa & wellness en het verwarmde zwembad. Voor kinderen is er een apart zwembad en een speeltuin.

10. Camping Park Baita Dolomiti

Camping Park Baita Dolomiti ligt aan de rand van Sarmonico, ten zuidwesten van Bolzano. Het hele gezin zal zich hier vermaken. Je kunt gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten in het dorp op 200 meter afstand en op de camping is een zwembad (met kinderbad) aanwezig. Een animatieteam houdt de kinderen op alle momenten van de dag bezig. In de omgeving zijn activiteiten als kajakken, mountainbiken en canyoning mogelijk. Je kunt op Camping Park Baita Dolomiti terecht met een tent, caravan, vouwwagen of camper, maar er zijn ook accommodaties te huur. 

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.