Skip to navigation Skip to main content

10 bijzondere logeeradressen in de Alpen

7409 - 10 bijzondere logeeradressen in de Alpen

Slapen in een boomhut, een rioolbuis of een kleine bivak op 2500 meter hoogte? Of zoek je toch liever de luxe van een kasteel of een historisch hotel op een bergtop? Indebergen verzamelde een aantal bijzondere logeeradressen in de Alpen voor je. Waar zou jij wel eens een nachtje willen doorbrengen?

#1. Slapen in een luxe boomhut

Deze luxe boomhut-bruidssuite in het Almdorf Seinerzeit in Karinthië is geweldig! Naast deze sjieke boomhut staan er in het Almdorf nog 21 Almhutten en 4 jagershuisjes waar je ook kunt overnachten. Tevens kun je er aanschuiven in het kleinste restaurant ter wereld, dat maar liefst 2 zitplaatsen telt. Hoe romantisch wil je het hebben?

#2. Overnachten op 3100 meter hoogte

's Ochtends je gordijnen openen en de opkomende zon op de beroemde Matterhorn zien schijnen. Dat kan in het ruim 100 jaar oude Kulmhotel Gornergrat in Zermatt. Hier kun je één van de 22 kamers op 3100 meter reserveren. Of je er lekker slaapt is de vraag, want dat lukt niet iedereen op deze grote hoogte. Nou ja, dan mis je de zonsopkomst in ieder geval niet.

#3. Bivakeren in eigen berglodge met sauna, wijnkelder en privé-kok

In het Duitse Nesselwang ligt de BergLodge op 1500 meter hoogte. Hier kun je een luxe en sfeervol ingerichte lodge huren met een privé-sauna, bibliotheek, wijnkelder, eigen waterbron en natuurlijk een open haard. Koken doe je uiteraard niet zelf, want dit wordt geserveerd door de privé-kok.

#4. Pitten in een rioolbuis

Oké, het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar ze zijn wel leuk: de kamers in dasparkhotel vlakbij Linz in Oberösterreich. Verwacht geen luxe, want de rioolbuizen zijn eenvoudig ingericht en bieden geen sanitaire faciliteiten of ontbijt. Na een nachtje slapen mag je dan ook zelf bepalen wat je de kamer waard vindt en dit bedrag reken je vervolgens af.

#5. Met de kids slapen in het boomhotel

In het Baum Hotel in Bad Gleichenberg (Oostenrijk) staan diverse boomhutten die geschikt zijn voor 4 personen. De kamers zijn grappig ingericht en beschikken soms over een eigen badkamer, maar er zijn ook hutten waarbij je de faciliteiten in het sanitairgebouw gebruikt. Is dit nog niet avontuurlijk genoeg, dan kun je een bezoekje brengen aan het Styrassic Park!

#6. Logeren met het mooiste uitzicht van Engadin

Tijdens onze Grand Tour of Switzerland bezochten we Muottas Muragl. Op deze berg met een spectaculair uitzicht staat een prachtig klein hotel. Je kunt hier 's avonds super sfeervol dineren, maar slapen kan natuurlijk ook. Vanaf CHF 141,- per nacht boek je één van de superstrakke designkamers met veel hout in Romantikhotel Muottas Muragl.

7409 -  (1)
Het uitzicht vanuit Romantikhotel Muottas Murargl is prachtig!

#7. Gratis logeren in een design bivak op 2531 meter hoogte

In de Italiaanse Alpen (Foronon Del Buinz) staat deze bivak op ruim 2500 meter hoogte. De houten design bivak biedt plaats aan 9 personen en je kunt er gratis overnachten. Het kleine berghutje is gebouwd ter nagedachtenis aan de berggids Luca Vuerich, die in 2010 op 34-jarige leeftijd, om het leven kwam door een steenlawine. De klim om er te komen is trouwens niet eenvoudig...

#8. Diep slapen op grote hoogte

Een nachtje op de top van de Pilates (2100 m) in het gelijknamige hotel. Dit Zwitserse hotel heeft één van de mooiste uitzichten van de Alpen. In 2010 werd het historische Pilates volledig aangepakt, waardoor de 27 kamers nu in moderne alpine stijl zijn gerenoveerd. Het hotel Pilatus Kulm is overigens gemakkelijk te bereiken met de gondellift.

#9. Maffen in een moderne berghut op een authentieke plek

Vlakbij Lienz ligt de Dolomitenhütte. Deze moderne en nieuwe berghut ligt in een indrukwekkend landschap met uitzicht op de stoere rotspunten van de Lienzer Dolomieten. De 4 kamers liggen direct boven de 50 meter diepe afgrond en hebben super grote panoramaramen. Je badkamer moet je delen met andere gasten, maar hé, het blijft wel een berghut.

#10. Een dutje doen in een kasteel

Vond je de voorgaande logeeradressen allemaal iets te gewoontjes en wil je gewoon dagdromen in een heus kasteel? Dat kan in het Italiaanse Zuid-Tirol. Hier ligt Schloss Hotel Korb dat beschikt over 48 kamers en alle luxe die je maar kunt wensen. Culinaire hoogstandjes, wellness, zwembaden en natuurlijk een heerlijke tuin met waanzinnig uitzicht. Het kasteel ligt langs de beroemde 'Strada del Vino' (Wijnstraat).

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.