Skip to navigation Skip to main content

10 Oostenrijkse chalets en berghutten met een eigen zwembad

9746 - 10 Oostenrijkse chalets en berghutten met een eigen zwembad

Overnachten in een berghut in Oostenrijk is een ervaring op zich. Wanneer deze berghut ook nog eens over een eigen zwembad beschikt is dat helemaal luxe! In Oostenrijk zijn tal van accommodaties te vinden waar je een heerlijke verfrissende duik kunt nemen in je privé zwembad. Ideaal wanneer je met kinderen op vakantie wilt naar de bergen. ’s Morgens er lekker op uit in de vrije natuur en ’s middags zonnen en relaxen aan de rand van het zwembad. In dit weblog 10 Oostenrijkse chalets en berghutten met een eigen zwembad.

#1. Boutique appartements, Saalbach

Op de Walleggweg boven Saalbach ligt het vakantiehuis Boutique Appartements Saalbach. Oke, de accommodatie heeft misschien niet de uitstraling van een berghut, maar wel de ligging! Je hebt een fantastisch uitzicht over het dal van Saalbach en Hinterglemm. Boutique appartements is geschikt voor maximaal 12 personen (twee accommodaties) en heeft niet alleen een zwembad, maar ook een whirlpool!

Bekijk Boutique appartements

#2. Wellness Hüttendorf, St. Leonhard Pitztal

Wellness Hüttendorf in St. Leonhard im Pitztal bestaat uit drie berghutten die van alle gemakken zijn voorzien. Direct voor de berghutten ligt een verwarmd buitenzwembad die uitnodigt tot het nemen van een duik. In de naastgelegen saunahut gaat niet alleen een sauna schuil, maar ook een rustruimte. Het Wellness Hüttendorf is een heerlijke plek om tot rust te komen en ideaal voor een zorgeloze zomervakantie.

Meer zien van Wellnesshüttendorf Wiese?

#3. Schmiedalm, Hinterglemm

Vakantie in een luxe chalet is misschien wel een van de meest fijne vormen van vakantie vieren. In de Schmiedalm beschik je over alle luxe, maar heb je ook de vrijheid van je eigen accommodatie. Het chalet is gelegen boven Hinterglemm en beschikt over een royaal zwembad (6m x 4m) met massagestralen. Ook is er een wellnessgedeelte met Finse sauna en rustruimte. Als je hier niet tot rust komt, dan kom je dat nergens!

#4. Hüttendorf Schladming

Het Hüttendorf van Schladming heeft een oppervlakte van 17.000m² en bestaat uit tien berghutten. De berghutten zijn volledig opgetrokken uit hout en luxe ingericht. Zes slaapkamers bieden plaats aan maximaal 24 personen en iedere hut beschikt over een eigen ‘bierstube’ met tap. Zwemmen doe je in de heerlijke zwemvijver die ook is voorzien van een peuterbadje. Aan de rand van de vijver staan heerlijke ligstoelen met uitzicht op de Dachstein.

Hüttendorf Schladming boeken?

9746 - huttendorf schladming met zwemvijver (1)
Fijne zwemvijver bij Hüttendorf Schladming (Foto: © Hüttenpartner)

#5. INNs HOLZ, Böhmerwald

INNs HOLZ is een huttendorp in het noorden van Oostenrijk, in het Böhmerwald om precies te zijn. Ieder chalet beschikt over een eigen wellnessgedeelte met Finse sauna en buitenomgeving. Het verwarmde buitenzwembad moet je delen met de andere gasten. Hier bevinden zich ook massagedouches, whirlpoolbedden en waterstralen. Eventueel kun je ook gaan zwemmen in de vijver die tussen de chalets ligt.

Meer informatie over INNs HOLZ

#6. Hecherhütte, Viehhofen

Zo hoort een berghut eruit te zien! De traditionele Hecherhütte in Viehhofen ligt op een hoogte van 1250 meter, waardoor je echt het idee hebt je middenin de bergen te bevinden. Een ideaal uitgangspunt voor stevige bergwandelingen. Na terugkomst kun je de spieren tot rust laten komen in het heerlijke zwembad. Niet alleen een mooie plek om te overnachten, maar ook ideaal om naartoe te wandelen met kinderen. Met een duik in het zwembad in het vooruitzicht, stappen de kids net wat harder door!

9746 - hecherhutte viehhofen (1)
Uitzicht op de Hecherhütte in Viehhofen, met zwembad (Foto: © Hecherhütte)

#7. Panorama Alm, Saalbach

Zwemplezier op een hoogte van 1650 meter! De Panorama Alm ligt in het Kohlmaisgebied en is vanuit Saalbach middels een uur durende wandeling of de Kohlmais gondel bereikbaar. Wil je langer van deze prachtige omgeving genieten, dan heb je hier ook de mogelijkheid om te overnachten. De natuurlijke zwemvijver is heerlijk om in op te frissen en mag door iedereen gebruikt worden. Ook beschikt de Panorama Alm over een speeltuin en een kinderboerderij.

#8. Hüttendorf Pruggern

Hüttendorf Pruggern ligt middenin het ski- en wandelgebied Galsterberg, op zo’n 5 kilometer afstand van Pruggern. Het dorp is zonnig en rustig gelegen, heeft een oppervlakte van 24.000m² en bestaat uit een verzameling van 13 berghutten. Ideaal voor een vakantie met een grote groep, waarbij je wel over de nodige luxe wilt beschikken. Zwemmen doe je in de kraakheldere zwemvijver. Rond de zwemvijver staan ligstoelen en er is ook een speeltuin voor de kids.

9746 - huttendorf pruggern (1)
Hüttendorf Pruggern met zwemmeer (Foto: © Hüttendorf Pruggern)

#9. Alpenpension Claudia, Ellmau

Alpenpension Claudia in Ellmau is onlangs volledig gerenoveerd en biedt het comfort van een hotel, met de gemoedelijkheid van een pension. Rond het pension ligt een heerlijke tuin met zwembad, houten terras, speeltuin en grasveld. In het bijbehorende hotel kun je eventueel ook gebruik maken van het saunagedeelte.

Bekijk Alpenpension Claudia

#10. Haus Susi, St. Jakob

Haus Susi heeft weliswaar niet de echte uitstraling van een berghut, maar wel een heerlijk (verwarmd) zwembad! Het huis bestaat uit twee vakantiewoningen en ligt in het centrum van St. Jakob in Defereggen. In de tuin vind je niet alleen het zwembad, maar ook een barbecue en een loungehoek. Voor de kids is er een speeltuin met glijbaan, zandbak en ze mogen gerust de konijnen voeren.

Wat is jouw favoriete berghut met zwembad?

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.