Skip to navigation Skip to main content

De mooiste autoroutes van de Alpen

16693 - De mooiste autoroutes van de Alpen

Met de auto kun je veel mooie routes rijden in de Alpen. Natuurlijk kun je kiezen voor een bergpas, maar er zijn ook routes mogelijk van enkele honderden kilometers. Via prachtige bergwegen ontdek je het landschap en de natuur. Onderweg kun je stoppen in leuke plaatsjes en allerlei bezienswaardigheden bezoeken. In dit weblog heb ik de mooiste autoroutes in de Alpen op een rijtje gezet.

1. De Deutsche Alpenstrasse – Duitsland

De Deutsche Alpenstrasse neemt je via een route van 450 kilometer mee langs imposante bergen, prachtige bergmeren, kastelen, pittoreske dorpen en historische steden. De route start in Lindau aan de Bodensee en eindigt in Berchtesgaden. Uiteraard is deze in beide richtingen af te leggen. Onderweg passeer je meerdere bezienswaardigheden, waaronder Schloss Neuschwanstein en de Zugspitze. Overnachten kan in allerlei leuke hotels, pensions en campings.

16693 - autoroute deutsche alpenstrasse
16693 - alpenpas auto ford routes

4. Route de Napoleon - Frankrijk

Napoleon Bonaparte is één van de meest bekende personen in de Franse geschiedenis. Nu, honderden jaren later, kun je zijn nalatenschap nog steeds op veel plekken tegenkomen in het land. De Route de Napoleon is een route van 324 kilometer en voert van Cannes naar Grenoble. Dit is de route waarlangs Napoleon kwam na zijn ontsnapping van het eiland Elba. Onderweg passeer je mooie uitzichtpunten, tal van bezienswaardigheden en leuke dorpen om te overnachten.

5. Grande strada delle Dolomiti - Italië

Sinds 2009 zijn negen gebieden van de Dolomieten opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dit machtige berglandschap is keer op keer indrukwekkend om te zien en biedt daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om allerlei activiteiten te ondernemen. De Grande strada delle Dolomiti, ook wel Dolomietenweg, neemt je via een route van 215 kilometer mee van Bolzano naar Cortina d’Ampezzo. Geniet onderweg van het prachtige landschap en ontdek de heerlijke Noord-Italiaanse keuken in de restaurants in de authentieke dorpjes.

16693 - afdalen auto bergen ford

6. Grand Tour of Switzerland – Zwitserland

Eén van de meest indrukwekkende autoroutes in dit rijtje is de Grand Tour of Switzerland. De route heeft een lengte van maar liefst 1643 kilometer. Onder andere Appenzell, St. Moritz, Neuchâtel en Zermatt. Uiteraard kun je beide richtingen rijden. Onderweg passeer je 22 meren en 45 highlights, waarvan 12 opgenomen zijn op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ga je uit van ongeveer 5 uur per dag rijden, dan heb je zo'n zeven dagen nodig voor de route.

Nog meer mooie autoroutes in de Alpen

16693 - mooiste autoroutes alpen meer
Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.