Skip to navigation Skip to main content
Appenzell (1)
© Switzerland Tourism / Jan Geerk
Zwitserland

Vakantie Appenzell

  • Traditiegetrouw dorp met knusse dorpskern in een heuvelachtig landschap
  • Autovrij centrum
  • Diverse musea om te bezoeken
  • Paragliden over de vallei

Appenzell ligt op een hoogte van 780 meter in Appenzell Innerrhoden in Zwitserland en is het grootste dorp van het kanton. Het dorp houdt nog altijd vast aan traditie en cultuur en dat is terug te zien aan het typisch Zwitserse karakter van het plaatsje. Volksfeesten en -dansen vinden regelmatig plaats en het dorp kleurt zich met beschilderde huizen en gezellige winkels. Omringd door een heuvelachtig landschap en met een autovrij centrum, neemt rust de overhand en dat maakt van Appenzell een ontspannen bestemming voor een zomervakantie in de Alpen.

Appenzell is een traditiegetrouw dorp en kent een lang verleden. Het dorp beschikt over maar liefst vijf verschillende musea, die ieder een andere unieke kijk bieden in de geschiedenis en cultuur van het plaatsje en de omgeving. Het ‘Museum Appenzell’ toont allerlei elementen die onderdeel zijn van de cultuur en gewoonten van de bevolking, zoals klederdracht, borduurwerken en gebruiksvoorwerpen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen dus een uitstap met de hele familie naar het museum is prima te maken. Het ‘Roothuus Gonten’ is vooral voor muziekliefhebbers de moeite van het bezoeken waard, want hier valt de geschiedenis van de dorpsmuziek en traditionele dansen te ontdekken.

Accommodaties bij reispartners in Appenzell

Fotogalerij van Appenzell

Appenzell (1)
© Switzerland Tourism / Jan Geerk
Appenzell
© Switzerland Tourism / Jan Geerk
Appenzell 2
© Schweiz Tourismus/Christof Sonderegger
Appenzell 3
© Switzerland Tourism / Jan Geerk
Appenzell 4
© Switzerland Tourism / Alessandra Meniconzi

Activiteiten in Appenzell

Tijdens de zomermaanden biedt het Zwitserse plaatsje uitkomst voor tal van activiteiten in de natuur. Warme dagen kunnen uitstekend worden besteed aan het openluchtzwembad Appenzeller Badi, waar kinderen zich vermaken in het 50 meter lange zwembad met speelfaciliteiten. Bovendien is er een ruime keuze aan wandelroutes om het schitterende landschap van de regio te verkennen, waarvan een aantal ook goed met kinderen te doen zijn. Maar de ultieme manier om de omgeving te ontdekken, en iets dat niet aan je vakantie mag ontbreken, is een paragliding rit bij de vliegschool van Appenzell. Met de gondel bereik je de top van de berg en vanaf daar kun je een vlucht over het dal maken en geniet je van een adembenemend uitzicht over de vallei. Wie dat durft, is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring rijker.

Toeristeninformatie voor Appenzell
Name Appenzellerland Tourismus AI
E-mail info@appenzell.ch
Telefoon 7889641
Algemene informatie
Aantal inwoners 6000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 826 km
Hoogte dorp 780
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 20
Bars & cafés 8
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart