Skip to navigation Skip to main content

10 vakantiehuizen in Oostenrijk bij een bergmeer

Vakantiehuizen Bergmeer

Een vakantiehuis in Oostenrijk bij een bergmeer maakt het plaatje helemaal compleet. Zo heb je niet alleen uitzicht op de bergen, maar ook nog eens op het kristalheldere water. Een vakantiehuis in Oostenrijk bij een bergmeer is zo gevonden. Karinthië beschikt over tal van meren en door de zuidelijke ligging is het water hier vaak net wat minder koud. Ook in Tirol vind je diverse vakantiehuizen bij een bergmeer. In dit weblog hebben we 10 vakantiehuizen in Oostenrijk bij een bergmeer voor je op een rijtje gezet.

Villa Fernblick, Velden am Wörthersee (Karinthië)

De Wörthersee is het grootste meer van Karinthië en het klimaat in deze omgeving voelt haast mediterraan aan. Zwemmen, duiken, waterskiën, parasailing, wakeboarden, op en rond de Wörthersee is het allemaal mogelijk. Villa Fernblick heeft een eigen aanlegsteiger en terras met uitzicht op het meer.

Worthersee
© Pixabay

Vakantiehuis Seehaus, Faaker See (Karinthië)

De Faaker See in Karinthië staat bekend om het heldere turquoise water en is het meest zuidelijke zwemmeer van Oostenrijk. Vakantiehuis Seehaus Blue Faak ligt op loopafstand van het meer en biedt plaats voor 6 personen + 2 kinderen. Dankzij de ondiepe oevers is de Faaker See ook zeer geschikt met kinderen.

Chalets Zöhrer, Weissensee (Karinthië)

De Weissensee is vooral bekend vanwege de Alternatieve Elfstedentocht, maar ook in de zomer is het een prachtige vakantiebestemming. Watersporters, wandelaars, natuurliefhebbers, families, iedereen zal zich hier vermaken. Tijdens je vakantie aan de Weissensee moet je zeker de Kärntner Laxn proeven, die hier sinds een paar jaar met succes worden gekweekt. Chalets Zöhrer ligt direct aan het meer en beschikt over meerdere comfortabele appartementen. 

Vakantiehuis Berghof, Ossiacher See (Karinthië)

De Ossiacher See behoort tot de mooiste meren van Oostenrijk en is zeer geliefd bij watersporters vanwege de goede wind. Rond het meer kun je tal van uitstapjes ondernemen, zoals het apenpark ‘Affeberg’ of Kasteel Landskron. Een ideaal uitgangspunt voor een veelzijdige vakantie aan de Ossiacher See is Vakantiehuis Berghof. Een sfeervol, houten vakantiehuis met moderne voorzieningen dat geschikt is voor 6-8 personen. 

Vrijstaand chalet Obertraun, Hallstätter See (Oberösterreich)

Dit vrijstaande chalet in Obertraun ligt niet alleen aan de Hallstätter See, maar heeft ook nog eens een overdekt zwembad. Het luxe chalet beschikt over drie slaapkamers en heeft aan comfort geen gebrek. Andere voorzieningen van de vakantiepark zijn een minimarkt, kinderanimatie en een fitnesscentrum. 

World Heritage Skywalk
© Tourismusverband Inneres Salzkammergut / Edwin Husic

Appartement Herrensee (Niederösterreich)

De Herrensee bij Litschau ligt vrijwel op het noordelijkste puntje van Oostenrijk. Het meer is niet al te groot, 1,6 km, en geschikt om in te zwemmen en op te varen. Appartement ‘Herrensee’ ligt vrijwel aan het meer, waardoor je zo vanaf je terras het water in plonst. De knusse appartementen maken onderdeel uit van het vakantiedorp Königsleitn. 

Rosenhof am See, Thiersee (Tirol)

Dit romantische vakantiehuis ligt aan de bosrand en op geringe afstand van de Thiersee. Aan sfeer geen gebrek op deze bijzondere locatie. Het huis is traditioneel ingericht en biedt plaats aan twee tot vier personen. Via de woon- en eetkamer bereik je de ruime tuin met terras, diverse zithoekjes en directe toegang tot het meer. De Thiersee ligt ten westen van Kufstein en heeft 's zomers een temperatuur van maximaal 24 graden. Het strand aan de Thiersee vind je aan de noordoever. Ook kun je hier waterfietsen en bootjes huren.

Thiersee

Sonnenresort Maltschacher See (Karinthië)

De Maltschacher See is een klein meer in het hart van Karinthië. Het meer ligt ten zuiden van Feldkirch en aan de oever vind je onder andere een camping, bungalowpark en restaurants. De appartementen van Sonnenresort Maltschacher See zijn geschikt voor 4 personen en van alle gemakken voorzien. Bij het complex horen ook een bowlingbaan, bar, sauna en fietsverhuur. 

Meizeit Hüttendorf, Turracher See (Karinthië)

De Turracher See behoort tot het bergplateau waar ook de Grünsee en Schwarzee toe behoren. De meren worden omringd door Oostenrijks grootste samenhangende dennenbos en de imposante Nockberge. Voor families is er de Alpenachtbaan Nocky Flitzer en de beleveniswereld Nocky’s AlmZeit. Rond de Turracher See liggen tal van prachtige vakantiehuizen. De vakantiewoningen van Meizeit Hüttendorf zijn traditioneel ingericht en bijzonder sfeervol.

Villa Julia, Zeller See (Salzburgerland)

Vanaf het balkon van je appartement heb je uitzicht op de Zeller See. Villa Julie bestaat uit meerdere appartementen en op de bovenste verdieping een penthouse. Een ideale accommodatie voor meerdere families of grote gezelschappen. Tijdens je vakantie in Zell am See heb je ook de mogelijkheid om de eeuwige sneeuw van de Kitzsteinhorn boven Kaprun te bezoeken. 

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.