Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - bgxoiozmo97d8aiovouz
© TVB Tiroler Oberland
Oostenrijk

Vakantie Pfunds

  • "Een sfeervol dorp met een bovengemiddeld aantal zonuren"

  • Gelegen in een prachtige vallei met bijzondere flora en fauna
  • Uitstapjes naar Zwitserland en Italië mogelijk
  • Bezienswaardigheden met Gotische invloeden

Pfunds is een sfeervol dorp gelegen in het Tiroler Oberland, midden in het drielandengebied. Het dorp ligt in een vallei en wordt omringd door bossen en almweides. Vanuit elke hoek heb je zicht op de prachtige bergen rondom de vallei.

Pfunds is een erg populaire bestemming voor wandelaars en andere sportievelingen, want rondom het dorp zijn vele opties voor actieve avonturen in de berglucht. Een ideale bestemming dus voor een sportieve zomervakantie!

Aan de oevers van de Bad Inn

Pfunds ligt op 970 meter hoogte en wordt in tweeën gesplitst door de helderblauwe Bad Inn. Het is geen klein dorp, maar doordat er geen liften zijn, is het er toch vrij rustig. Dat doet overigens niets aan de goede sfeer af, want die hangt er volop. In het dorp vind je veel gebouwen met Gotische architectuur, zoals de Marienkirche. Ook ‘Das Turaloch’, de toren op de Innsbrücke brug is een bijzonder gebouw dat er al sinds de 10e eeuw staat. Verder bestaat het dorp uit een mix van oude boerderijen, veel mooie accommodaties en een ruime keuze aan restaurants.

Wandelen in en rondom Pfunds

Ondanks dat er in het dorp zelf geen lift is die je naar hoge bergtoppen brengt, zijn er genoeg wandelmogelijkheden. Eén van de mooiste wandelingen van het Tiroler Oberland is de ‘Klammsteig’. Deze wandeling start op een paar honderd meter van het dorp af en voert je via verschillende (hang)bruggen door een indrukwekkend kloof met watervallen. Aan het einde van de kloof kom je uit bij een romantische weide. Wil je toch graag de bergen in? Geen probleem! De regio rond de dorpen Pfunds, Faggen, Ried, Tösens en Spiss is goed voor meer dan 300 kilometer aan wandelroutes. Met de auto rijd je in 20 minuutjes naar bijvoorbeeld Nauders of Serfaus, waar je de gondel kunt pakken naar 2000 meter hoogte.

Naast wandelen kun je er ook terecht voor fietstochten, raften, canyoning en een duik in het openbare zwembad. Ook pijl-en-boog-schieten behoort tot de mogelijkheden, net als paragliding. Een echte aanrader is het Klimpark Pfunds, een uitdagend klimparcours tussen de bomen, inclusief een 100 meter lange zipline.

Toeristeninformatie voor Pfunds
Name Tourismusverband Tiroler Oberland Infobüro Pfunds
E-mail pfunds@tiroler-oberland.com
Telefoon 225300
Algemene Informatie
Aantal inwoners 2650
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 893 km
Hoogte Dorp 970
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 4
Bars & cafés 2
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart