Skip to navigation Skip to main content

Oostenrijk is klaar voor de zomer: waar ga jij naartoe?

54441 - Oostenrijk is klaar voor de zomer: waar ga jij naartoe?

Imposante bergen, pittoreske dalen, turkooizen meren en rivierdalen, indrukwekkende watervallen, geweldige architectuur en een hele reeks specialiteiten: van Wiener Schnitzel tot Grüner Veltliner. Oostenrijk presenteert zich van een zeer aantrekkelijke kant. Hoe ziet jouw zomervakantie 2022 in Oostenrijk er uit?

Wat maakt Oostenrijk, Oostenrijk?

Maar wat is Oostenrijk nou eigenlijk echt? Waar komt die authenticiteit vandaan, die Oostenrijkers zo hoog in hun rood-wit-rode vaandel dragen? Hoe en waar kun je het land het beste in de zomer ontdekken? Er zijn evenveel antwoorden als vakantievoorkeuren. Maar wat maakt Oostenrijk nou zo uniek? De mix van kleine en grote natuurwonderen, de fascinerende cultuur, originele verhalen, een uitstekende keuken en de warme mensen! In dit artikel geven we je de nodige inspiratie voor een geslaagde zomervakantie in Oostenrijk.

54441 - binnenstad innsbruck zomer
Ook zo'n trek in een zomervakantie in Oostenrijk?
Ook zo'n trek in een zomervakantie in Oostenrijk?


Op ontdekking in Oostenrijk

Oostenrijk kan je het makkelijkste ontdekken vanaf de vele wandelpaden, door te fietsen, zwemmen of duiken, uitstapjes met het openbaar vervoer te maken of tijdens een wandeling door de stad. Op veel plaatsen is met de regionale voordeelkaart het openbaar vervoer gratis. Liefhebbers van avontuur kunnen raften, canyoning, klimmen of paragliden. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen uit een breed aanbod van evenementen, muziek- en theaterfestivals, levendige traditionele feesten en tentoonstellingen in de talrijke musea.

Alles over een actieve vakantie Oostenrijk
54441 - zomervakantie in paznaun oostenrijk
Aanrader: breng een bezoek aan de binnenstad van Innsbruck
Aanrader: breng een bezoek aan de binnenstad van Innsbruck

De mooiste regio's van Oostenrijk

Waar de reis ook naartoe gaat, elke deelstaat is op zijn eigen manier typisch Oostenrijks. In het westen van Oostenrijk toont de deelstaat Vorarlberg , die zich uitstrekt van de Bodensee tot de Arlberg, met zijn indrukwekkende architectuur het plezier van design en maakt deze voelbaar. Tirol inspireert met zijn liefde voor bergervaringen en combineert originaliteit met prachtige uitzichten. Het SalzburgerLand , waar de Via Culinaria dwars doorheen loopt, biedt heerlijke gerechten, geserveerd in de berghutten of culinaire hoogstandjes in toprestaurants. Tussen de Salzkammergut en het stille heuvelland van het Mühlviertel kunnen vakantiegangers te voet of met de fiets op pad in Oberösterreich . In Steiermark word je verbaasd door de landschappen van de Dachstein gletsjer en de aantrekkelijke wijngaarden. Het zuiden staat ook in Oostenrijk bekend als de regio der levensgenieters. Karinthië staat bovendien bekend om zijn vele meren. In het zonovergoten Burgenland wordt een van de beste rode wijnen van Oostenrijk geproduceerd. Je zomervakantie doorbrengen in de bergen, dalen, op de hoogvlakten en wijngaarden van Niederösterreich is zeker de moeite waard. Wenen fascineert je dan weer met keizerlijke gebouwen, de gezelligheid van koffiehuizen en haar vele groen.

54441 -
Aanrader: zomervakantie met de familie in Paznaun
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.