Skip to navigation Skip to main content
Oostenrijk (1)
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Actieve vakantie Oostenrijk

Actieve vakantie Oostenrijk, in dit veelzijdige land vallen tal van activiteiten te ondernemen. Onbezorgd wandelen door de ongerepte natuur, mountainbiken over uitdagende paden of golfen op de mooiste banen van het land. Er is geen betere plek te vinden voor een actieve vakantie. Oostenrijk heeft bergen, dalen en meren zodat je hier vrijwel iedere buitenactiviteit kunt beoefenen.

Hieronder vind je diverse mogelijkheden voor een actieve vakantie Oostenrijk. Dankzij de vele bergmeren kun je hier uitstekend surfen, zeilen, vissen en duiken. Ga je liever de hoogte in dan is bergbeklimmen echt iets voor jou! Ook beginners kunnen tijdens bijvoorbeeld een via feratta prima kennis maken bij deze sport. Actieve vakantie Oostenrijk, hier hoef je je geen moment te vervelen.

Actieve vakantie Oostenrijk: voor jong en oud

Een actieve vakantie Oostenrijk is echt niet alleen weggelegd voor de aller sportiefste mensen. Jong en oud kan zich wagen aan wandeltochten, mountainbikeritten of andere uitstapjes. Avonturenparken, kinderprogramma’s en speeltuinen zijn voorzieningen die bij de kinderen in de smaak zullen vallen. Oostenrijk is een kindvriendelijk land waar de kids zich geen moment hoeven te vervelen. In de vrij natuur kunnen zij zich urenlang vermaken tijdens een actieve vakantie. Oostenrijk biedt het landschap en de faciliteiten voor tal van outdoor activiteiten.

Actieve vakantie Oostenrijk: wandelen en mountainbiken

Wandelen en mountainbiken zijn de populairste activiteiten tijden een actieve vakantie. Oostenrijk biedt tal van routes en paden om urenlang te kunnen fietsen en wandelen. Hou je van bergwandelen dan kun je kiezen voor eenvoudige tochten maar ook voor trektochten waarbij je van hut naar hut wandelt. Mountainbiken in de bergen is behoorlijk inspannend en vergt de nodige concentratie. Vaak kun je gebruik maken van de liften maar aan de snelheid tijdens het afdalen zal je behoorlijk moeten wennen. Actieve vakantie Oostenrijk, wandelen en mountainbiken komt hier op nummer 1.

Actieve vakantie Oostenrijk: overige outdoor activiteiten

Hou je niet van wandelen en mountainbiken dan vallen er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen tijdens een actieve vakantie. Oostenrijk biedt ook goede faciliteiten wanneer je wilt gaan bergbeklimmen, golfen of watersporten. Zowel voor beginnende alpinisten als ervaren bergbeklimmers vallen er tal van bergen te overwinnen. Golfers kunnen hun geliefde sport spelen op banen die worden omgeven door de meest prachtige natuur. Door de aanwezigheid van tal van bergmeren kunnen watersporters hier hun hart ophalen. Actieve vakantie Oostenrijk, iedere outdoor sporter kan zich hier vermaken.