Skip to navigation Skip to main content
Niederosterreich
© Niederösterreich Werbung / Michael Liebert
Oostenrijk

Vakantie Niederösterreich (Oostenrijk)

Niederösterreich ligt in het noordoosten van Oostenrijk en heeft als hoofdstad Sankt Pölten, een stad met een prachtig historisch stadscentrum. Het landschap biedt vele mogelijkheden voor de zomervakantie. Niederösterreich heeft het waterlandschap van de Donau, prachtige kloven in Ӧtscher en heidevelden. Uitgestrekte bossen, wijngaarden en boerenvelden, het is allemaal het bezoeken waard tijdens de zomervakantie. Niederösterreich bezit hiernaast vele eeuwenoude kastelen en paleizen.

Zomervakantie Niederösterreich, het Nationale Park Donau-Auen moet je bezocht hebben! In dit park zijn prachtige bossen te vinden die langs de Donau lopen. Samen met een gids kan je er wandelen, kanoën en andere activiteiten ondernemen. Tegelijkertijd kan je veel leren over verschillende planten en diersoorten waarvan sommigen erg zeldzaam zijn. Een zomervakantie in Niederösterreich staat voor cultuur, natuur en avontuur.

Fietsen tijdens je zomervakantie in Niederösterreich

Voor de fietsliefhebber is er in Niederösterreich een fantastische route. Langs de Donau loopt een fietsroute van 1200 kilometer waarvan 260 kilometer in Niederösterreich ligt. De route biedt een fantastische mogelijkheid om Oostenrijk te ontdekken tijdens de zomervakantie. Niederösterreich heeft natuurlijk ook prachtige pittoreske dorpjes die leuk zijn om te bezoeken tussen het fietsen door. Even een pauze nodig? Je kan met de fiets ook de boot op om zo een deel van de Donau over te varen.

Zomervakantie Niederösterreich: het Schallaburg kasteel

Zomervakantie Niederösterreich, kasteel Schallaburg uit de middeleeuwen is een prachtig uitstapje. Tijdens de Renaissance besloot het kasteel uit te breiden waardoor het nu een bijzondere mix van stijlen heeft. Een paar honderd jaar later kwam het kasteel in handen van de deelstaat Niederösterreich dat sindsdien het kasteel renoveert. Behalve het kasteel kan je ook de prachtige historische tuin bezoeken tijdens de zomervakantie. Niederösterreich heeft veel pittoreske dorpjes waaronder Melk, ten noorden van kasteel Schallaburg.

Ontspanning? Zomervakantie in Niederösterreich!

Wie zegt dat een vakantie in de bergen actief moet zijn? Rust en ontspanning horen ook bij de zomervakantie! Niederösterreich heeft een aantal prachtige thermen waar je tot rust kan komen. De Linsberg Asia therme, in het oosten van Niederösterreich, heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een Aziatisch thema en bezit naast de therme ook een hotel, spa en restaurant. Behoefte aan helende krachten tijdens de zomervakantie? Niederösterreich heeft 14 natuurlijke bronnen met een hoog zwavel gehalte in de Römertherme Baden.