Skip to navigation Skip to main content

Heb jij ook zo’n zin in de zomervakantie?

54263 - Heb jij ook zo’n zin in de zomervakantie?

De dagen worden weer langer en de temperatuur loopt op! Het voorjaar staat voor de deur en het vizier kan weer stilaan op de zomervakantie. Heb jij ook zo’n zin om op zomervakantie naar de bergen te gaan? In dit artikel brengen we je alvast in de stemming voor je volgende bergvakantie! We hebben een aantal mooie tips, bestemmingen, accommodaties en aanbiedingen voor je op een rijtje gezet!

Coronaregels zomervakantie in de bergen 2022

Tijdens een zomervakantie in de bergen in 2022 hoef je een stuk minder rekening met corona te houden. In alle Alpenlanden zijn de meeste coronamaatregelen opgeheven. Zo zijn in Oostenrijks sinds 5 maart de afstandsregel en 3G regel komen te vervallen. Om het land binnen te mogen reizen, dien je nog wel een vaccinatie-, herstel-, of testbewijs te kunnen laten zien. De inreisregels voor de overige Alpenlanden vind je hieronder:

  • Frankrijk: 3G (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs)
  • Duitsland: 3G (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs)
  • Italië: 3G (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs)
  • Zwitserland: geen inreisbeperkingen
54263 - zomervakantie in de bergen 2022
Uitzicht op een geweldige zomervakantie in de bergen 2022



Bestemmingen voor een zomervakantie in de Alpen

Om de strenge coronaamaatregelen hoef je een vakantie in de Alpen dus zeker niet te laten. Tijd om naar een bestemming te zoeken! Wordt het Tirol in Oostenrijk? Of blijf je liever dichter bij huis en kies je voor het Sauerland, Zwarte Woud of de Eifel in Duitsland. Een vakantie aan een bergmeer is ook een enorme aanrader. In Karinthië vind je onder andere de Millstättersee en Weissensee. Reis je liever door naar Italië, dan zijn het Gardameer en Comomeer populair. In de bergen van de Franse Savoie, Haute Savoie en Isère kan de hele familie zich vermaken. Naar Zwitserland ga je voor de rust, geweldige bergpassen en bergmeren. Klik hier voor alle bestemmingen in de bergen >

Accommodaties in de bergen

Een accommodatie in de bestemming van jouw keuze is zo gevonden. Overal in de Alpen vind je mooie campings, chalets, natuurhuisjes en hotels. Specifieke wensen? Kies voor een vakantiehuis in Oostenrijk met een eigen zwembad, een camping in de Dolomieten of een bijzonder logeeradres. Boek je graag bij een reisorganisatie? Hieronder hebben we een aantal links en aanbiedingen voor je geselecteerd:

Aanbiedingen zomervakantie in de bergen 2022

Bezienswaardigheden in de Alpen

Tijdens je vakantie in de bergen wil je natuurlijk wandelen, mountainbiken of andere outdoor activiteiten ondernemen. Maar een dagje een uitstapje maken is natuurlijk ook een goed idee! Maak een autorit over een prachtige bergpas, bezoek een stad of bewonder een natuurspektakel zoals een waterval. Bijzondere bezienswaardigheden in de Alpen zijn onder andere de Eisriesenwelt, Krimmler Wasserfälle, Slot Neuschwanstein, de Jungfaujoch, Aiguille du Midi en Seiser Alm.

Bezienswaardigheden in de bergen
54263 - uitzicht silvretta hochalpenstrasse
Silvretta Hochalpenstraße

Vakantie naar de bergen met de familie

Staat er een familievakantie in de bergen op de planning? In de bergen valt voor de hele familie van alles te beleven! Avontuur en plezier gegarandeerd. Ga wandelen, klimmen of mountainbiken, daal af van een zomerrodelbaan of ga lekker spelen in een beleveniswereld. Zelfs een huttentocht met kinderen behoort tot de mogelijkheden. Aan familievriendelijke accommodaties is ook gedacht. Op zoek naar een familievriendelijke camping in Oostenrijk of de Franse Alpen? Wij hebben ze vast voor je uitgezocht.

Alles over een vakantie naar de bergen met de familie

Maak je zomervakantie onvergetelijk!

Ook wij kunnen niet wachten tot we weer naar de Alpen kunnen! Om te genieten van het geweldige landschap, heerlijke gerechten te eten en bijzondere momenten te beleven. Onderneem eens dingen die je nog nooit hebt gedaan, zoals paragliden of canyoning. Ook een berg afdalen in een mountaincart is een groot avontuur! Een vierduizender beklimmen staat op de bucket list van veel bergliefhebbers. Waarom ga je de uitdaging nu niet aan? De reis door de Alpen kan zelf ook al bijzonder zijn wanneer je kiest voor een treinreis of het huren van een camper. Waar je ook voor kiest, het wordt onvergetelijk!

5 tips voor een bijzondere vakantie in de bergen
54263 - wandelen berglandschap
Maak je zomervakantie 2022 onvergetelijk!

zomervakantie in de bergen 2022 image widget

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.