Skip to navigation Skip to main content

Seiser Alm

Seiser Alm
© Spalder Media Group
Seiser Alm
© Spalder Media Group
Seiser Alm
© Spalder Media Group
Seiser Alm
© Spalder Media Group
  • De grootste bergweide (alm) van Europa
  • Activiteiten voor bergliefhebbers van alle leeftijden
  • Omringd door bekende bergtoppen, zoals de Sassolungo en Rosengarten

De Seiser Alm, Alpe di Siusi in het Italiaans, is met een oppervlakte van ruim 56 km2 de grootste bergweide in Europa. De alm ligt tussen de 1800 en 2300 meter hoogte en de natuur is prachtig. Gemiddeld schijnt de zon hier 300 dagen per jaar en dat in combinatie met de grote hoeveelheid activiteiten, maakt de Seiser Alm een bestemming voor bergliefhebbers van alle leeftijden.

Bewonder de bergwereld rondom de Seiser Alm

De Seiser Alm wordt omringd door de indrukwekkende bergwereld van de Dolomieten. Bekende bergtoppen die je vanaf hier kunt zien, zijn de Sassolungo (Langkofel), Sassopiatto, Schlern en Rosengarten. Vooral de eerste in dit rijtje is zeer indrukwekkend. De Sassolungo, ook wel bekend als Langkofel, ligt ingeklemd tussen het Val di Fassa en Val Gardena. De berg bereikt een maximale hoogte van 3181 meter en is indrukwekkend om te zien. Vanaf deze berg is het bekende Sellamassief zichtbaar.

Running Park Seiser Alm

Een vakantie naar de Seiser Alm betekent keuze uit een breed scala aan activiteiten. Eén van die activiteiten is hardlopen. Je vindt hier 27 routes van verschillende niveaus, verspreid over 232 kilometer. De Seiser Alm is ideaal voor hoogtetrainingen en trainingen gericht op uithoudingsvermogen. Sinds een aantal jaar komen zelfs de beste marathonlopers hier naartoe om te trainen. Is hardlopen toch niet helemaal jouw ding en doe je het liever wat rustiger aan? Je vindt hier ook ruim 450 kilometer aan wandelpaden.

Accommodaties op de Seiser Alm:

Je kunt op de Seiser Alm ook overnachten, er zijn diverse mogelijkheden:

Openingstijden

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*