Skip to navigation Skip to main content
Val Gardena Seurasas
© Dolomites Val Gardena
  • Mooiste uitzichtpunt van Val Gardena
  • Diverse wandelroutes over de Seurasas Alm
  • Vergeet je fotocamera niet mee te nemen

De Seurasas is een 2176 meter hoge berg boven Ortisei en biedt een fantastisch uitzicht op de Sassolungo. Niet alleen het uitzicht is de moeite waard, ook de wandelroutes op de flanken van deze berg zijn dat. Ook vanuit Santa Cristina is de berg bereikbaar. Voor het mooiste uitzicht van Val Gardena moet je naar de Seurasas.

Seurasas vanuit St. Christina

Vanuit St. Christina start de wandeling naar Seurasas vanaf de parkeerplaats Cristauta. Hier volg je het pad ‘dla Scerlates’ en sla je vervolgens linksaf richting Seurasas. Het pad gaat nu door het bos en in zo’n 20 minuten bereik je de Seurasas Alm. Vanaf hier is het nog 15 wandelen naar het kruis op de top. In totaal is deze wandeling 3 kilometer lang. Een tip die we je nog willen meegeven is om deze wandeling bij zonsondergang te doen met een gediplomeerde gids.

Seurasas vanuit Ortisei

Start je de wandeling vanuit het centrum van Ortisei, dan volg je eerst de Via Sacun waarna je linksaf het bos ingaat. Je wandelt over de Col de Flam om na zo’n 3 kilometer de kerk van St. Jakob te bereiken. Vanaf hier klim je verder naar Bales (1823 m) om niet veel later het Plan da Roles te bereiken. In totaal is deze wandeling 4,9 kilometer lang. De ideale plek voor een pauze op de flanken van deze berg is de Sëurasas Hut.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*