Skip to navigation Skip to main content

UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé – Val Gardena

UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé – Val Gardena 1
© valgardena.it
UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé – Val Gardena 2
© valgardena.it
UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé – Val Gardena 3
© valgardena.it
UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé – Val Gardena 4
© valgardena.it
  • Een van de zeven Werelderfgoedterrassen in Zuid-Tirol
  • Bereikbaar via wandeling vanaf bergstation Col Raiser
  • Uitkijkpunt met informatiebord over de omringende bergen

Sinds 2009 zijn de Dolomieten erkend als UNESCO Werelderfgoed. Het UNESCO Werelderfgoedterras op de Mastlé Alm in St. Christina is een bijzonder uitzichtpunt waar je de Dolomieten in al haar schoonheid kunt ervaren. In totaal zijn er in Zuid-Tirol zeven van deze Werelderfgoedterrassen. Je vindt dit uitzichtpunt niet ver van het bergstation op de Col Raiser in Val Gardena.

Midden in natuurpark Puez-Geisler

Elke locatie van een Werelderfgoedterras is geselecteerd op basis van een specifiek geologisch en landschappelijk aspect van de UNESCO Dolomieten. Vanaf het bergstation van de Col Raiser gondel wandel je via een prachtige wandelroute naar het uitkijkpunt. Onderweg loop je door het adembenemende decor van het natuurpark Puez-Geisler. De ronde constructie van het uitkijkpunt past goed in het landschap en op het halfronde bord zie je de namen van de omliggende bergen staan.

Stalen informatiebord

Het stalen informatiebord van het UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé - St. Christina biedt je de mogelijkheid om met je vingers het berglandschap te voelen, te ontdekken en te beleven. Zo maak je in korte tijd een reis langs de toppen van onder andere de Marmolada en de Sassolungo.

Wandeling vanaf Col Raiser

Het Werelderfgoedterras op de Mastlé Alm is onder andere bereikbaar via een 5 kilometer lange rondwandeling die start bij het bergstation van Col Raiser. De wandeling is 5,1 kilometer lang, overbrugt 286 hoogtemeters en je doet er net iets meer dan anderhalf uur over. Een bospad leidt je naar het uitzichtpunt dat op een hoogte van 2200 meter ligt. Vervolgens klim je verder omhoog naar de Pieralongia-Alm, vanwaar je de pieken van de Fermeda geweldig kunt aanschouwen. Niet veel later bereik je het hoogste punt (2324 m), waarna je afdaalt naar de Rifugio Troier om vervolgens terug te keren naar het beginpunt.

Logovalgardena (1)

UNESCO Werelderfgoedterras Mastlé – Val Gardena

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 0,-
  • Prijs jongeren : € 0,-
  • Prijs kinderen : € 0,-

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

Zomer en winter geopend

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*