Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Oostenrijk opgeheven in maart: groen licht voor zomervakantie

54179 - Coronamaatregelen Oostenrijk opgeheven in maart: groen licht voor zomervakantie

Goed nieuws zojuist uit Oostenrijk! De meeste coronamaatregelen worden per 5 maart opgeheven. Niets staat een onbezorgde zomervakantie in Oostenrijk meer in de weg. Je hoeft een stuk minder rekening te houden met lastige regels of beperkingen. Dit is hét moment om een vakantie naar Oostenrijk te boeken. Nu is de beschikbaarheid op campings en in hotels nog groot, maar daar zou zomaar snel verandering in kunnen komen.

Einde aan de coronaregels in Oostenrijk

Wie deze winter al op wintersport is geweest naar Oostenrijk weet dat de regels regelmatig wijzigden. Zo kon je lange tijd alleen vrij inreizen met een boosterprik én een negatief PCR-testresultaat. Pas op 24 januari kwam hier verandering in en werd inreizen mogelijk volgens de 2G+ regel. Vanaf 22 februari wordt er verder versoepeld en geldt voor toegang tot Oostenrijk de 3-G regel. Voor de horeca, accommodaties en musea is dit al vanaf 19 februari van kracht. Vanaf 5 maart worden er nog meer regels losgelaten. Zo zal de de 3-G regel en de afstandsregel komen te vervallen. De horeca is dan niet langer gebonden aan een verplichte sluitingstijd en op de meeste locaties hoeft geen mondkapje meer te worden gedragen. Het FFP2-mondkapje zal vrijwel alleen nog in het openbaar vervoer gedragen hoeven worden.

Zorgeloze zomervakantie in Oostenrijk

Met het opheffen van de coronaregels staat niets een zorgeloze zomervakantie in Oostenrijk in de weg. Iedereen mag en kan naar Oostenrijk en in het land zijn er vrijwel geen beperkingen. Tijd om inspiratie op te doen en plannen te maken voor de zomer! Dit voorjaar op een citytrip naar Innsbruck? In augustus ontspannen aan een prachtig bergmeer? Of met de kinderen naar een familievriendelijke bestemming? Hieronder de mooiste bestemmingen voor een zomervakantie in Oostenrijk.

De mooiste bestemmingen voor een vakantie in Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk boeken

Nu er overal in Europa wordt versoepeld zal de vraag naar zomervakanties toenemen. Om straks vakantie te kunnen vieren op een heerlijke plek, in een heerlijke accommodatie is het advies om tijdig te boeken.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.