Vliegvelden in Oostenrijk

Vliegen naar Oostenrijk

21 november 2019

door Yvonne in Algemeen

Vliegen naar Oostenrijk, een makkie vanuit Nederland! In Oostenrijk vind je een aantal vliegvelden, zowel bij de grotere als bij een aantal kleinere steden. Vanuit Nederland vlieg je snel en makkelijk met onder andere KLM, Transavia, Easyjet en Austrian Airlines naar de vliegvelden in Oostenrijk. Het voordeel aan vliegen is dat je snel in Oostenrijk bent. Vanaf de vliegvelden kun je met de trein of met een shuttle door naar je bestemming. 

Vliegveld Innsbruck: Flughafen Innsbruck-Kranebitten

Vliegveld Innsbruck is het meest westelijke vliegveld in Oostenrijk. Het is een klein vliegveld, centraal in de provincie Tirol. Vanaf Innsbruck ben je snel en gemakkelijk in bestemmingen als het Stubaital, Seefeld in Tirol en de Achensee. Ook de stad Innsbruck is echt een bezoekje waard. Tijdens de zomermaanden vlieg je vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Den Haag Airport met Transavia rechtstreeks naar vliegveld Innsbruck. De vlucht duurt een kleine 1,5 uur, maar vaak is dit iets korter vanwege de gunstige windrichting. 

Vliegveld Wenen: Vienna International Airport

Vliegveld Wenen is het meest oostelijke vliegveld in Oostenrijk en het vliegveld van de hoofdstad. Uiteraard vlieg je hiernaartoe voor een stedentrip in Wenen. Ook bestemmingen als de Neusiedlersee en dorpen langs de Donau kun je vanaf dit vliegveld in Oostenrijk bezoeken. Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol en Rotterdam Den Haag Airport rechtstreeks met KLM, Transavia, EasyJet of Austrian Airlines naar Wenen. De vliegtijd is een kleine 2 uur. 

Vliegveld Salzburg: Flughafen Salzburg W.A. Mozart

Vliegveld Salzburg is een ideaal vliegveld voor de vele mooie bestemmingen in het Salzburgerland en Oberösterreich. Denk aan de Attersee en de Traunsee, regio's Schladming–Dachstein, Hochkönig en Flachau. Het vliegveld is relatief groot en voorzien van veel faciliteiten. In de zomermaanden vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam Den Haag Airport en Eindhoven Airport rechtstreeks naar Salzburg met Transavia of EasyJet. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. 

Vliegveld Innsbruck in Oostenrijk
Vliegveld Innsbruck

Vliegveld Graz: Flughafen Graz

Vliegveld Graz ligt in het zuidoosten van Oostenrijk. Vanaf dit vliegveld bezoek je bestemmingen in het zonnige Steiermark en Karinthië. Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar Graz vanaf Amsterdam Schiphol, met KLM. De vlucht van Amsterdam naar Graz duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. 

Vliegveld Klagenfurt: Klagenfurt Airport

Vliegveld Klagenfurt is een klein vliegveld in het zuiden van Oostenrijk. Vanuit Rotterdam Den Haag Airport vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Klagenfurt in ongeveer 1,5 uur. Vanaf Klagenfurt kun je meerdere mooie bestemmingen in Karinthië ontdekken. Denk hierbij aan de Worthersee, Ossiachersee, Weißensee, Millstättersee en Biosphärenpark Nockbergen. 

Zomervakantie tips