9 redenen waarom we weer zin hebben in de zomer

De Alpen in de zomer

17 februari 2019

door Yvonne in Algemeen

Over een maand is het alweer lente. De lammetjes en kalfjes worden dan geboren, de bomen hebben weer knoppen op de takken en bloemen komen langzaam uit de grond tevoorschijn. Ook in de Alpen wordt het langzaam warmer, stijgt de sneeuwgrens en worden de dagen langer. De zomer komt eraan! Heb jij al een vakantieplannen voor komende zomer? Helaas moeten we nog wachten tot 21 juni voordat het écht zomer is, maar erover dromen is ook fijn...

#1. Omdat het in de zomer weer lekker warm is

In de bergen kan het in de zomer soms nog flink koud zijn. Verstandig om altijd een extra laagje mee te nemen of aan te doen, zeker als je het hogerop gaat zoeken. Toch is de kans natuurlijk veel groter dat je een korte broek en t-shirt aankunt, dan in de winter. Heerlijk rondlopen in je korte broek en in je t-shirt op een terras, genieten in het zonnetje. 

#2. Heerlijk op het terras zitten

Kijk jij ook zo uit naar dat moment dat je op het terras kunt lunchen of koffie drinken? Misschien zelfs even ontspannen in een ligstoel? Geen ijskoude windvlagen en nare sneeuwbuien die jouw lunch verstoren. Zonnebrandcrème niet vergeten natuurlijk. 

#3. Je kunt zwemmen in een meer

In de Alpen vind je een eindeloze hoeveelheid meren. Van klein naar groot, helder blauw tot pikzwart, geen enkel meer is hetzelfde. Op een warme zomerdag is niets zo heerlijk als even een duik nemen in het water. Heerlijk afkoelen en ontspannen in de zon. Op veel meren kun je ook suppen, zeilen of met een bootje varen. 

#4. Wandelen is in de zomer leuker dan in de winter

Natuurlijk is wandelen in de bergen in de winter ook leuk. Maar, in de zomer is het veel leuker! De natuur staat vol op in bloei en alle kleuren zijn prachtig. Om je heen zie je dieren in de wei en op de almen en kinderen die vrolijk buiten spelen. Het is lekker warm en je kunt heerlijk lunchen op een terras. Je hoeft niet 'al' die lagen kleren mee te slepen en rekening te houden met sneeuw waar je eventueel overheen moet lopen. 

Wandelen in de bergen in de zomer
#5. Het gezellige geluid van de bellen

Niets zo leuk als het zien en horen van alle dieren in de Alpen. De koeien lopen weer in de weides en op de almen, genietend van het zonnetje. Vaak hoor je de bellen van de koeien en geiten al in de verte. Soms staat er ineens een koe midden op het wandel- of fietspad, want in de Alpen lopen ze her en der rond. Sommige bestemmingen hebben kinderboerderijen of exotische dieren als lama's, alpaca's of kamelen. 

#6. Alles staat in bloei

De natuur is prachtig! De bomen, struiken en bloemen staan volop in bloei. In de meeste Alpendorpen zie je aan de huizen grote bakken met bloemen hangen, een kleurrijk tafereel. 

#7. In de zomer kun je mountainbiken 

De berg op of misschien alleen de berg af: als de ski's weer in de opslag staan, komen de mountainbikes weer tevoorschijn. Bestemmingen zetten de paden weer af en de banden worden weer opgepompt. In veel bestemmingen kun je je mountainbike meenemen in de berglift, om vervolgens in volle vaart naar beneden te crossen. Gaaf! 

Mountainbiken in de zomer in de bergen
#8. Geen ijs op de weg, maar ijs in je hand! 

Wat eet je op een warme zomerdag het allerliefst? Natuurlijk een ijsje! In de zomer hoef je je geen zorgen te maken over ijs op de weg, dat is verleden tijd. Zeker de Italianen zijn erg goed in het maken van ijs en ook in de bergen kun je dit op diverse plaatsen proeven. 

#9. Van de zon krijg je energie 

Van de zon word je blij en krijg je energie. Wie vind dat nou niet fijn? Vanaf het moment dat je wakker wordt, totdat je weer naar bed gaat, kun je buiten zijn. 

Heb jij ook zo'n zin in de zomer? 

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips