Skip to navigation Skip to main content

10 tekenen dat jij een échte bergliefhebber bent

Uitzicht Gastein

Ben jij die échte bergliefhebber? Dan herken jij jezelf waarschijnlijk in veel van onderstaande punten. Uiteraard is je profielfoto op social media gemaakt in de bergen en op feestjes raak je niet uitgepraat over hoe fijn het is in de Alpen. Een heerlijk geluksgevoel overspoelt je zodra jij de bergen weer ziet en eigenlijk wil je nooit meer naar huis. Op hoeveel van de onderstaande tien punten kun jij volmondig 'JA' zeggen?

1. Je profiel en/of achtergrondfoto is gemaakt in de bergen

Jouw profielfoto op social media is natuurlijk gemaakt in de bergen. Op een bergtop met een waanzinnig uitzicht of naast een koe op de alm. Ook op je achtergrondfoto prijkt een prachtig berglandschap.

2. Je loopt graag in je wandeloutfit, ook in Nederland

Wandelschoenen lopen gewoon heel fijn en dat wandeljack is comfortabel en beschermt je ook heel goed tegen de wisselende weersomstandigheden in Nederland. En dat je met deze outfit uitstraalt dat je een echte outdoorliefhebber bent, is toch helemaal prima!

Wandeloutfit man en vrouw

3. Je droomt van je eigen plekje in de bergen

Iedere keer wanneer je in de bergen bent, kijk je naar die schattige chalets en droom je ervan om ooit je eigen berghutje te hebben. Zo’n houten huisje op een prachtige plek die je alleen te voet kan bereiken met een open haard en waar het altijd heerlijk rustig is.

4. Je wordt overspoeld door geluk wanneer je de bergen ziet

Wanneer je na uren over de Duitse Autobahn te hebben gereden, de eerste bergtoppen voor je ziet opdoemen, word je overspoeld door blijdschap en geluk. Daar zijn ze weer die heerlijke Alpen, dat wordt genieten!

Rijden naar de bergen

5. Je huis hangt vol bergfoto’s

Wanneer mensen jouw huis binnenkomen, is het direct duidelijk: hier woont een échte bergliefhebber. In de hal, op het toilet en in de woonkamer, overal komen de bergen terug in je huis. Na iedere vakantie laat je weer een mooie foto afdrukken op canvas.

6. Je kijkt altijd uit naar je volgende bergvakantie

Met een weemoedig gevoel rijd je terug naar Nederland vanuit de Alpen. Je kijkt nog één keer achterom naar jouw geliefde bergen. Maar gelukkig weet je meestal al wel precies wanneer je weer ‘mag’. Volgende zomer zit jij hier weer en daar kijk je het hele jaar naar uit!

Uitkijken naar de volgende bergvakantie

7. Je neemt altijd etenswaren mee uit de Alpen

Voordat je terugrijdt naar Nederland, sla je eerst boodschappen in. Wijn, Schnapps, worst, kaas(fondue), dat lekkere biertje, Almdudler en chocolade. Zo kun je thuis nog nagenieten en je weer een beetje in de bergen wanen.

8. Je eet regelmatig Kaiserschmarrn en Tiroler Gröstl

Jij weet als geen ander dat Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl en andere specialiteiten uit de Alpen in Nederland ook heel goed smaken. Regelmatig verras jij je gasten tijdens een etentje op lekkernijen die je normaal gesproken in een knusse berghut eet. Hmmmm.

Bordje Kaiserschmarrn op zomers bergterras

9. Je raakt niet uitgepraat over de bergen

Op verjaardagen en feestjes kun je uren praten over de avonturen die jij in de bergen beleeft. Die mooie wandeltochten, de heerlijke natuur, de vriendelijke mensen en de schattig dorpjes. Jij overtuigt iedereen dat ie een keer naar de bergen op vakantie zou moeten gaan.

10. Je wilt eigenlijk nooit naar huis

Tijdens de vakantie probeer je er zo min mogelijk aan te denken: dat moment waarop je weer in de auto stapt en terug naar huis moet. Het is altijd hetzelfde liedje: je wilt gewoon in de bergen blijven! Misschien moet je er toch maar gaan wonen...


Hoe hoog was jouw score?

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.