Skip to navigation Skip to main content

7 tips om de bergen in huis te halen

Berghutgevel
© Spalder Media Group

Mis jij de bergen ook zo in Nederland? Je kunt natuurlijk je huis omtoveren tot een complete berghut inclusief bijbehorende sfeer. Ook met slechts een paar items of accenten kun je de sfeer van de bergen al in huis halen. Denk aan een leuke print aan de muur, het gebruik van natuurlijke materialen of een bepaald patroon in je gordijnen. Hoe haal jij de bergen in huis?

1. Bergprints in de slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je goed kunt uitpakken met het berggevoel. Gebruik hier bijvoorbeeld prints met stenen en sneeuw op je saaie witte kledingkast. Of vul de wand achter je bed met een grote foto van een bergmassief. Prints in het bergthema kunnen ook terugkomen in de kussens, de gordijnen of zelfs je dekbedhoes. Zo begint de dag al met de bergen in je dromen.

Slaapkamerhotel
© Spalder Media Group

2. Een woonkamer vol bergkunst

In de woonkamer hang je natuurlijk graag de mooiste kunstwerken op, omdat je daar het meeste bent. Je kunt hierbij kiezen voor je eigen vakantiekiekjes of een kunstwerk van een berglandschap. Er zijn enorm veel berglandschappen te vinden in aquarel, krijt, potlood, acryl, noem maar op. Het mooie aan kunst kan ook zijn dat het niet een exacte weergave is, maar juist dat gevoel oproept dat jij in de bergen hebt. Het is dan ook niet altijd nodig dat het een hele wand inneemt. Je kunt bijvoorbeeld een combinatie maken van allerlei verschillende beelden (van jezelf of van een ander) die bij jou goeie herinneringen oproepen. Op die manier kun je ook makkelijk nog eens wat wisselen.

3. Leistenen tegels in je keuken, badkamer of wc

Dit is natuurlijk de plek waar je de rotsmassieven wilt ervaren. De vloer of de hele achterwand kun je maken van leisteen. Naast de achterwand is het keukenblad ook de plek waar je gepolijste bergen in huis kunt halen. Een marmeren of granieten keukenblad of achterwand brengt de bergen bij je thuis.

Berghutsfeer
© Spalder Media Group

4. Een houten muur

Als de wc en keuken al steen ademen, dan wil je in de woonkamer of slaapkamer iets anders. Kies dan juist hier voor hout. Met mooie brede planken op de muur creëer je een knus berghut gevoel.

5. Bergbehang in de gang

De gang is uitermate geschikt voor een mooi bergbehang. Zeker als je in de gang een trap hebt. Als je dan toch omhoog moet, dan maar met uitzicht op de bergen! Behangen kun je kopen in verschillende prints. Hier komen de vergezichten van de bergen goed tot zijn recht. Je kunt ook je eigen foto’s op behang laten printen. Dan weet je zeker dat je je favoriete berglandschap elke dag ziet.

6. Schilderingen in de tuin

Als je een tuin bezit en een schuur, dan heb je daar de mogelijkheid om echt uitzicht op mini-bergen te maken. Tover je schuurtje om tot een berghut, schilder een berglandschap op de schutting of hang hier een zeil met een fotoprint. De tuin zelf, die vorm je met natuurlijke stenen en rotsen en een bloemenwei voor je eigen miniberglandschap-uitzicht. Deze bloemen vind je in de Alpen >

Tuinhout
© Spalder Media Group

7. Versiering voor het hele huis

Zijn je muren helemaal in bergthema? Dan wil je natuurlijk ook allerlei leuke accessoires in huis! Zo kun je leuke kussens op de bank doen met Alpenthema, leuke houten hartjes in huis halen, een rood/wit geblokt tafelkleed op tafel leggen, geweitjes aan de muur hangen en houten plankjes voor je fotolijstjes met bergfoto's. Natuurlijk mogen een open haard en houten meubels ook niet missen.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.