Skip to navigation Skip to main content

12 manieren om in de (berg)vakantiestemming te blijven

Pretzel Zomer
© Spalder Media Group

De vakanties zijn voor veel mensen voorbij, en dat is altijd even wennen. De wekker wordt weer gezet en de agenda's zijn vol. Voor je het weet zit je weer helemaal in je dagelijkse ritme. Je zou bijna vergeten dat je op vakantie bent geweest! Een (berg)vakantie is - wat ons betreft - de mooiste tijd van het jaar en dat fijne gevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vast houden. In dit artikel geven we je wat ideeën, waardoor jij langer in de vakantiestemming kunt blijven.

1. Maak een fotoboek of druk een foto af op canvas

Nagenieten van je vakantie doe je het allerbeste door naar je vakantiefoto's te kijken. Heb je mooie foto's gemaakt? Zoek de leukste vakantiefoto's uit en verzamel ze in een (online)fotoboek of laat een collage printen op canvasdoek. Het selecteren van je foto's brengt je weer even helemaal terug naar de bergen.

2. Ga naar buiten

Tijdens de vakantie ben je vaak en veel buiten, maar dat kun je thuis ook doen! Wandel naar de supermarkt, pak de fiets naar je werk of ga 's avonds nog een stukje wandelen. Oké, het zijn geen Alpen, maar ook de buitenlucht in Nederland is fijn.

3. Bekijk (berg)vakantie video's

Heb je video-opnames gemaakt tijdens je vakantie? Maak er een mooie film van, met een fijn muziekje eronder, en bekijk het in grootbeeld op je TV. Heb je zelf geen video's van je vakantie, dan kun je ook in de bergstemming blijven door filmpjes te bekijken op het YouTubekanaal van indebergen.nl.

4. Zoek alvast een mooie bestemming voor volgend jaar

De voorpret voor een vakantie kan niet vroeg genoeg beginnen, dus ga nu alvast op zoek naar leuke vakantiebestemmingen voor volgend jaar. Door te speuren en je te verdiepen in nieuwe gebieden kom je zonder twijfel in de vakantiestemming.

 

5. Eet buiten

In de Alpen eet je vaak buiten en ook als de temperatuur een stuk lager ligt bij een hooggelegen berghut, zitten we nog op het terras. Dat kan thuis dus ook! Natuurlijk niet als het regent, maar met een warme sweater kan het ook in de avondzon in Nederland heerlijk zijn.

6. Kook zelf een lekker berggerecht

Heb je genoten van alle heerlijke bergspecialiteiten tijdens je vakantie? Je kunt ze vaak ook zelf maken, waardoor je je weer een beetje in de bergen waant. Bekijk hier de recepten van bijvoorbeeld Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn, Käsespatzle of Tiroler Gröstl.

Wiener Schnitzel in de zomer
© Spalder Media Group

7. Geniet van meegenomen specialiteiten

Wat heb jij meegenomen van je vakantieadres? Overheerlijke worst, een stukje kaas, Mozartkugel of een goede fles wijn? Als je heimwee hebt naar je vakantie, ga dan even rustig zitten en geniet van één van je meegebrachte lekkernijen. Producten uit Oostenrijk om mee naar huis te nemen >

 

8. Luister naar je vakantieliedjes

Heb jij een lievelings afspeellijst of een bepaalde artiest/band die je vaak beluisterd als je op vakantie bent? Of is er één speciaal nummer dat je aan je laatste vakantie herinnert? Zet deze muziek lekker voluit en denk terug aan de fijne momenten.

9. Ga outdoor shoppen

Nu het seizoen (bijna) voorbij is, is het dé periode om te gaan shoppen voor nieuwe outdoorspullen. Wandelschoenen, jacks, slaapzakken of een tent; na de zomer worden veel van dit soort artikelen afgeprijsd en kun je profiteren van flink wat voordeel. En in de outdoorwinkel blijf je sowieso lekker in de vakantiestemming.

Shoppen in Livigno
© Spalder Media Group

10. Kruip lekker vroeg onder de wol

In de Alpen ben je 's avond vaak moe na een actieve en inspannende dag. Niets is dan fijner dan heerlijk vroeg je bed in kruipen. Soms kan het ook fijn zijn om in Nederland gewoon om 21.30 uur je bed op te zoeken, misschien nog even wat te lezen en dan heerlijk te gaan slapen. Met een beetje geluk ga je in je dromen nog naar een mooie bestemming!

11. Ga op 'ontdekkingsreis' in je eigen omgeving

Tijdens onze vakantie zijn we vaak erg ondernemend. We maken allerlei uitstapjes en ontdekken de omgeving. Heb je dit thuis ook al eens geprobeerd? Die ene kano-, fiets- of wandelroute, die mooie molen bij je in de buurt die je kunt bezoeken of dat kleine plaatselijke museum? Probeer het eens, je zult versteld staan hoe leuk je eigen omgeving is.

12. Volg Indebergen.nl

Bij Indebergen.nl zitten we 365 dagen per jaar (figuurlijk) met ons hoofd in de bergen en dat vinden we heerlijk! Natuurlijk zijn we ook zelf het liefst écht in de bergen, maar ook als we terug zijn in Nederland genieten van het maken van mooie bergverhalen voor de website. We hopen jou, door middel van onze website, ook altijd even mee te nemen naar de bergen.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.