10 geluksmomenten die iedere bergliefhebber kent

Drankje met uitzicht in de bergen

31 oktober 2021

door Thijs in Algemeen

Wanneer we onderweg zijn in de bergen maken we tal van geluksmomenten mee. Vanaf het moment dat we de gordijnen openslaan tot het ogenblik waarop we de zon achter de bergen zien verdwijnen. Gedurende de hele dag beleven we dingen die voor een grote glimlach op ons gezicht zorgen. In dit weblog 10 geluksmomenten die iedere bergliefhebber kent.

#1. Het bereiken van een bergtop

Hét ultieme moment is toch wel het bereiken van een bergtop. Je hebt gevoel ‘on top of he world’ te staan en het uitzicht is adembenemend. Dit is een van de redenen waarom je uren geleden begonnen bent met wandelen en waarom je zo van de bergen houdt.

Kruis op bergtop bereikt

#2. De aanblik van een spiegelglad bergmeer

Er zijn van die dagen in de bergen dan lijkt alles wel perfect te zijn. Het weer zit mee, de conditie is goed en diverse geluksmomenten uit deze lijst heb je al beleeft. Wanneer dat bergmeer er dan ook nog eens spiegelglad bij ligt, is het plaatje helemaal compleet. Het kristalheldere water schittert in je ogen en het omringende berglandschap weerspiegeld in het water. 

#3. Een bijzonder dier in de bergen spotten

Met een beetje geluk kun je altijd wel een paar dieren spotten in de bergen. Wie goed kijkt ziet roofvogels cirkelen en gemzen die van rots naar rots springen op de hoogste bergen. Ook marmotten en steenbokken kom je veelvuldig tegen in de bergen. 10 dieren die je kunt spotten in de Alpen >

#4. Volgende generaties zien genieten van de bergen

Jong geleerd is oud gedaan! Kinderen kunnen niet jong genoeg kennismaken met de bergen. Voor kinderen van alle leeftijden valt er van alles te beleven in de bergen. Er zijn tegenwoordig complete beleveniswerelden en tal van attracties die de bergen aantrekkelijk maken voor families. Wanneer je de jongste generatie plezier ziet hebben in de bergen maakt jouw hart een sprongetje.

Kinderen in de bergen

#5. De eerste hap van een berggerecht

Van actief bezig zijn in de bergen krijg je honger. Eenmaal op het terras van een berghut neem je een blik op de menukaart en weet je niet wat je moet kiezen. Alles is lekker! Je besluit om voor de Tiroler Gröstl te gaan en bij de eerste hap besef je dat dit de juiste keuze was. 15 gerechten die je zeker moet eten als je in de Alpen bent >

#6. De berg voor je alleen hebben

Wat. Een. Rust. Je hoort niets anders dan de vogels fluiten, het kabbelende bergbeekje en de wind die door de bomen waait. Je waant je alleen op de berg en komt urenlang niemand tegen. Ook het bereiken van de bergtop is een moment dat je helemaal alleen beleeft. Zo bijzonder om de berg voor je alleen te hebben!

#7. Genieten van het schitterende uitzicht

Wanneer je er een dag op uit bent in de bergen beleef je dit geluksmoment diverse keren. Iedere keer dat je het bos uitloopt ben je weer verbaasd over de prachtige omgeving. Iedere keer dat zich weer een andere berg openbaart ben je verwonderd over de schoonheid. Van het schitterende uitzicht in de bergen krijg je nooit genoeg.

Uitzicht op een bergmeer

#8. Bijzondere mensen ontmoeten en verhalen horen

In de bergen ontmoet je vaak tal van bijzondere mensen. De berggids die de omgeving als z’n broekzak kent, de passievolle uitbater van een berghut of dat bijzondere stel dat vrijwel overal al is geweest. Het is fantastisch om met gelijkgestemden over de bergen te kunnen praten.

#9. Voldaan neerploffen na een dag in de bergen

Aan het einde van de dag besef je wat een prachtige momenten je weer hebt meegemaakt. Je ploft neer op het terras van een berghut of op het balkon van je vakantiehuis. Je schenkt een Weissbier, Aperol of ander heerlijk Alpendrankje voor jezelf in en bent helemaal voldaan. Voor dit gevoel ga je op zomervakantie naar de bergen! 10 Alpendrankjes die je zeker moet proberen >

#10. De zon achter de bergen zien verdwijnen

Persoonlijk vind ik de zonsondergang een van de mooiste momenten in de bergen. Wanneer de zon achter de bergen is verdwenen ontstaat er een schitterend contrast. De voorzijde van de bergen is donker, terwijl deze aan de achterkant nog wordt beschenen door de zon. Hierdoor steekt de bergkam prachtig af tegen de heldere lucht. Maar ook de eerste zonnestralen in de ochtend zijn geweldig!

Zomervakantie tips