Skip to navigation Skip to main content

Zo beleef je geluksmomentjes tijdens het bergwandelen

Hart Bergwandelen Blij

Wandelen in de bergen maakt gelukkig, daar was je waarschijnlijk al van op de hoogte. Er zijn tal van dingen die voor kleine geluksmomentjes kunnen zorgen onderweg. Zo beleef je nog meer mooie momenten en maak je je wandelingen nog een stukje onvergetelijker.

Neem de natuur bewust in je op

Niet alleen het eindpunt is de moeite waard om te bewonderen. Neem tijdens het wandelen alles bewust in je op, met al je zintuigen. Luister naar het ritselen van de bomen en ruik de geur van de bloemen en het gras. Laat je inspireren en geniet bewust van het ongerepte berglandschap.

Leg bijzondere momenten vast

Leg de schoonheid van de bergen vast met je camera (of telefoon). Van indrukwekkende landschappen tot bijzondere bloemen en de vreugde van het halen van een bergtop. Druk ze af, hang ze op een plek waar je ze vaak ziet en op deze manier zul je vaak herinnerd worden aan deze geluksmomenten.

Bloemen op een alm fotograferen in de bergen

Ga onderweg picknicken

Een uitzichtpunt of mooie plek langs de wandelroute is de ideale locatie voor een picknick. Een heerlijke (zelfgemaakte) wandelsnack of maaltijd kan een ideaal geluksmomentje zijn en is dé manier om je te belonen voor gedane prestaties.

Leer planten en dieren te identificeren

Ga eens op pad met een berggids of gebruik een app op je telefoon om meer over planten en dieren te leren die je onderweg tegenkomt. Meer kennis over de natuur kan momenten van vreugde creëren en zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met de bergwereld om je heen.

Wees dankbaar

Neem de tijd om te genieten van het feit dat je buiten in de natuur bent, de frisse lucht inademt en de schoonheid in je op kunt nemen. Dankbaarheid zorgt voor vreugdevolle momenten en doet je beseffen hoeveel er is om dankbaar voor te zijn.

Genieten van het uitzicht in de bergen op een bankje

Vier je prestatie

Als je de top hebt bereikt, doe dan vooral een vreugdedansje! Ben je naar een meer gewandeld, neem dan vooral een verfrissende duik! Of zoek een andere manier om je te belonen voor de geleverde inspanningen. Er komt zoveel vreugde voort uit het volbrengen van een fysieke uitdaging, dus neem de tijd om ervan te genieten.

Schrijf over avonturen

Door na te denken over het geluk dat je hebt ervaren en dit op te schrijven kun je die momenten opnieuw beleven. Schrijf bijvoorbeeld in een wandeldagboek waarbij je niet alleen de details documenteert, maar ook hoe je je voelde en hoe je dat beleefde.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.