Skip to navigation Skip to main content

10 tekenen dat je echt toe bent aan een (zomer)vakantie in de bergen

54152 - 10 tekenen dat je echt toe bent aan een (zomer)vakantie in de bergen

Oké, de winter is nog niet voorbij, maar de dagen worden steeds langer en het voorjaar komt dichterbij. En hoewel ik komende maand waarschijnlijk nog op de lange latten in de sneeuw zal staan, kan ik ook niet wachten om weer te genieten van de Alpen zónder sneeuw. De bergen zijn in de lente, de zomer en de herfst zo mooi! Heerlijk wandelen, fietsen of gewoon lekker relaxen met uitzicht op die prachtige bergpanorama's. Ik begin dan ook zo langzamerhand tekenen te vertonen dat ik toe ben aan een (zomer)vakantie in de bergen. En jij? Hoeveel van onderstaande 10 tekenen kun jij al afvinken?

#1. Je kijkt (bijna) dagelijks naar vakantiebestemmingen in de bergen

Waar wil je dit jaar heen? Dat leuke knusse dorpje van twee jaar terug, die plek waar je al jaren komt of wil je deze zomer eens een nieuwe vakantiebestemming in de bergen ontdekken? Je bent er stiekem al (bijna) dagelijks mee bezig.

#2. Je hart maakt een sprongetje bij het zien van bergfoto's

Wanneer je op de tijdlijn van Facebook of Instagram een foto voorbij ziet komen die je doet denken aan een vakantie in de bergen, word je spontaan overspoeld door een warm gevoel: je hebt ongelofelijk veel zin om ook in de bergen te zijn en kunt niet wachten tot het zo ver is.

#3. Jouw profielfoto is net aangepast naar een bergfoto

Veel van onze volgers passen hun profielfoto op Facebook of Instagram regelmatig aan en op dit moment is deze foto gemaakt in de bergen. En nee, niet met besneeuwde bergen, maar met groene! Die van jou ook?

54152 - zomervakantie in de bergen
Ik droom alweer weg naar dit moment: genieten bij een bergmeer!

#4. Je volgt indebergen.nl op de voet

Wij hopen je altijd te voorzien van nieuw inspiratie en voorpret omtrent een (zomer)vakantie in de bergen. Zo proberen we je dagelijks digitaal even mee te nemen naar de Alpen. Kijk jij iedere dag even op onze website of socials?

#5. Je zit steeds naar aanbiedingen te kijken

Het bekijken en zoeken van de beste aanbiedingen voor een bergvakantie is inmiddels een dagelijkse bezigheid geworden. Net als het kijken naar nieuwe bergschoenen, een fijne wandeljas of een mooie nieuwe rugzak.

Bekijk hier aanbiedingen voor bergvakanties

#6. Je voorraad Hollunder, Johannesbeere of ... is op

Neem jij ook altijd boodschappen mee naar huis wanneer je in de bergen bent geweest? Die heerlijke plaatselijke kaas, worst of wijn. Of de limonadesiroop uit de Alpen, hmmm. En ja, op een gegeven moment is die voorraad op en 'moet' je nieuwe gaan halen.

54152 - drankjes uit de alpen
Wat is jouw favoriete drankje?
Wat is jouw favoriete drankje?

#7. Je bent de afgelopen jaren niet geweest

Veel mensen hebben de afgelopen jaren helaas niet van een bergvakantie kunnen genieten. Omdat corona roet in het eten gooide of om een andere reden. Ja, dan kan ik me voorstellen dat je dit jaar wel heel graag weer zou willen!

#8. Mensen om je heen worden 'gek' wanneer je weer over een bergvakantie begint

Je bent zó bezig met het maken van je vakantieplannen in de bergen, dat iedereen in je omgeving het mag weten. Je hebt het er dan ook vaak over, heel vaak... te vaak?

#9. Je kookt steeds vaker een gerecht uit de Alpen

Ben jij dol op die heerlijke specialiteiten uit de bergen, zoals Kaiserschmarnn, Käsespätzle of Tiroler Gröstl en merk je dat dit thuis steeds vaker op het menu staat? Hoogste tijd om ze weer ter plekke te bestellen, want daar smaken ze toch altijd net even beter.

54152 - kaiserschmarrn
Heb jij ook zo'n trek in Kaiserschmarrn?
Heb jij ook zo'n trek in Kaiserschmarrn?

#10. Je hebt je bergschoenen al uit de kast gehaald...

Heb jij stiekem al even met je wandelschoenen in de hand gestaan of heb je ze al voor in de kast gezet? Dan ben je echt toe aan een vakantie in de bergen!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.