Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Zwitserland

Wandelen in Zwitserland

In Zwitserland, het land met machtige bergen en ongerepte natuur, kun je natuurlijk prachtig op wandelvakantie. Zwitserland bezit een aantal natuurparken waar mooie routes zijn uitgezet. Ook kun je kiezen voor panoramaroutes, zoals de Aletsch Panoramaweg, hier word je tijdens de wandeling getrakteerd op de prachtigste uitzichten op grote hoogte. Uiteraard zijn er ook eenvoudige routes in Zwitserland.

Het is nog lastig om uit de 60.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden in Zwitserland het juiste pad te kiezen voor je wandelvakantie. Zwitserland zou Zwitserland niet zijn als de Zwitsers hier geen oplossing voor hadden gevonden. Ze hebben een overzicht gemaakt van de 32 mooiste wandelingen van het land, in verschillende categorieën en niveaus. Zo weet je direct waar je moet zijn tijdens je wandelvakantie in Zwitserland.

Wandelvakantie Zwitserland: thema’s

Wil je eens iets anders proberen? Wat dacht je van een wandelvakantie met een thema zoals: panorama, op de top, culinair, water, wijnbouw en trekking. Een van deze prachtige wandelingen is op de top van de Fronalpstock in het autovrije (wat past nou beter bij een wandelvakantie in Zwitserland dan een autovrij dorp?) dorp Stoos. Met de kabelbaan kan men naar 1922 meter hoogte waar een panoramapad loopt met een aantal prachtige uitzichtpunten.

Genieten van wijn tijdens een wandelvakantie in Zwitserland

Wil je ook genieten van een heerlijk glaasje wijn tijdens je wandelvakantie? Zwitserland produceert prachtige wijnen. In Visperterminen, Wallis liggen de hoogste wijnbergen van Europa op 1100 meter. De route van 6,4 kilometer lang begint in Gspon. Een bijzondere belevenis is de Wii-Grill Fäscht, een wijnwandeling die in september plaatsvindt. Klinkt dat niet als een heerlijke wandelvakantie? Zwitserland heeft natuurlijk nog meer wijnstreken: Neuchâtel, Bern en Fribourg zijn er een paar van.

Uitdagende wandelvakanties in Zwitserland

Ook voor de meer ervaren wandelaars is een wandelvakantie in Zwitserland weggelegd. De Europaweg leent zich uitstekend voor degenen die opzoek zijn naar een uitdagende wandelvakantie. Zwitserland is prachtig om te ontdekken via deze weg. De route gaat van Gspon naar Zermatt via Weissmieshütte, Saas Fee, Grächen en Europahütte. De wandeling duurt ongeveer 5 dagen en heeft een hoogteverschil van 3700 meter. Tijdens je wandelvakantie via de Europaweg ben je verzekerd van het uitzicht op een aantal prachtige bergen, waaronder de Mischabelgroep, de Weisshorn en de imposante Matterhorn.