Skip to navigation Skip to main content

Oeschinensee

Oeschinensee 1
© Switzerland Tourism
Oeschinensee 2
© Switzerland Tourism / Kevin Wildhaber
Oeschinensee 3
© Switzerland Tourism
Oeschinensee 4
© Switzerland Tourism / JanGeerk

Oeschinensee is een bergmeer gelegen op een hoogte van 1578 meter, aan de voet van de Blüemlisalp in Kandersteg. Het bergmeer heeft een grootte van 111 hectare, bereikt een diepte van 56 meter en kan zomers ruim 20 graden worden. De Oeschinensee wordt omgeven door bergen en watervallen en behoort tot de blauwste en mooiste bergmeren van Zwitserland. Vanaf het bergstation van de Oeschinensee kabelbaan is het meer zo'n dertig minuten wandelen. Als alternatief is er de blauwe E-Shuttle, die ieder half uur tussen het bergstation en Berghotel Oeschinensee pendelt.

Waanzinnig blauw bergmeer

De Oeschinensee wordt omgeven door dennenbossen, bergen en watervallen en staat bekend om het prachtige felblauwe water. De omringende bergen zijn meer dan 3000 meter hoog. Aan alle kanten van het meer komen er watervallen naar beneden met smeltwater. Die watervallen zorgen voor de toevoer van water in het bergmeer. Er zijn genoeg activiteiten om het meer te kunnen bewonderen en zomers kun je er zelfs in zwemmen.

Koeien langs de Oeschinensee

Het bergmeer staat naast zijn blauwe kleur ook bekend om de koeien die uit de omliggende alpenweiden naar het meer komen. De koeien komen naar het meer om te drinken en soms gaan ze er zelfs even bij liggen. Tijdens je wandeling kun je er dus op rekenen dat je ergens koeien tegenkomt!

Wandelen bij Oeschinensee

Sinds 2021 is fietsen rondom het meer verboden, wel kun je er nog prachtig wandelen. Wandelen langs Oeschinensee is een populaire manier om het bergmeer te bewonderen. Er zijn meerdere gemarkeerde wandelroutes langs en rond het meer. Als je een geoefende wandelaar bent kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lange route van 14 km door de bergen en langs een deel van het meer.

Andere activiteiten om het meer de bewonderen

Er zijn naast wandelen nog veel andere activiteiten om te genieten van het waanzinnige bergmeer. Zo kun je bijvoorbeeld in een boot roeien over het blauwe water. Voor de sportvissers is er ook de mogelijkheid om te vissen, je kunt dan in alle rust genieten van het uitzicht van de bergen en het meer. Als je gek bent van meer uitdaging dan kun je gaan rodelen op de 750 meter lange zomerrodelbaan. 

Openingstijden

Maandag 08:30- 18:00
Dinsdag 08:30- 18:00
Woensdag 08:30- 18:00
Donderdag 08:30- 18:00
Vrijdag 08:30- 18:00
Zaterdag 08:30- 18:00
Zondag 08:30- 18:00

Openingstijden hoogseizoen zomer

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*