Skip to navigation Skip to main content

10 leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in het SalzburgerLand

Krimmler Wasserfalle

Diepe groene dalen, machtige bergtoppen, prachtige bergmeertjes en een schitterende natuur. Dat zijn slechts een handjevol kenmerken van de vakantieregio SalzburgerLand. Je vindt hier tal van hoogtepunten, waaronder de hoofdstad Salzburg en Nationaal Park Hohe Tauern. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen. De regio is rijk aan prachtige bezienswaardigheden en leuke uitstapjes. In dit weblog geven we je 10 tips.

1. De Krimmler Wasserfälle

Nationaal Park Hohe Tauern behoort tot één van de hoogtepunten van het SalzburgerLand. In dit prachtige natuurgebied kun je allerlei activiteiten ondernemen. Van wandelen en fietsen tot bezienswaardigheden bezoeken. Wanneer je overnacht in Uttendorf/Weißsee, mag een bezoekje aan de Krimmler Wasserfälle niet ontbreken. Vanuit Uttendorf is het ongeveer een halfuurtje rijden naar deze indrukwekkende waterval.

Het water dendert 380 meter naar beneden via drie fases. Daarmee behoort de Krimmler Wasserfälle tot één van de hoogste gefaseerde watervallen ter wereld. Er loopt een prachtige wandeling naar de top van de waterval. Naast een bezoekje aan de Krimmler Wasserfälle kun je tijdens je vakantie in Uttendorf/Weißsee ook een bezoek brengen aan de Uttendorfer Badesee. Je kunt hier heerlijk zwemmen en voor de kinderen zijn er speeltoestellen in het water, trampolines en nog heel veel meer.

Krimml

2. Waterpret in Erlebnistheme Amadé

Erlebnistheme Amadé ligt op een kleine 10 minuten rijden vanaf Flachau. Dit enorme watercomplex biedt 6 zwembaden, wellness, sauna's, spannende glijbanen, relaxruimtes en nog veel meer. Bij mooi weer kun je genieten van de zon op de brede ligweide en bij regenachtig weer is er binnen genoeg te ontdekken. Erlebnistheme Amadé is ideaal voor families met kinderen, maar ook voor vakantiegangers zonder kinderen. Naast dit geweldige watercomplex biedt Flachau nog veel meer leuke activiteiten. Denk aan een tour door de grotten, een ritje in de Lucky Flitzer, boogschieten, mountaincarten of een tour met Segways. Ook vind je vlakbij Flachau de Winkler see, een natuurlijk zwemmeer.

3. Grossglockner Hochalpenstraße

Een ander hoogtepunt in de vakantieregio SalzburgerLand is de Grossglockner Hochalpenstraße. Deze prachtige bergpas is de populairste van Oostenrijk. Niet gek, vanaf deze route kun je genieten van een schitterend uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. De weg voert van Bruck am Grossglockner naar Heiligenblut, is 48 km lang en bestaat uit 48 haarspeldbochten. Onderweg zijn er 12 leuke stops met onder andere (thema)wandelingen en fotopunten. Eenmaal aangekomen bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, kun je niet alleen de Grossglockner bewonderen, maar ook de Pasterze gletsjer (langste gletsjer Oostalpen).

Grossglockner Hochalpenstrasse

4. Flying Fox XXL

Vlakbij Saalbach Hinterglemm ligt de vakantiebestemming Saalfelden Leogang. Je kunt hier niet alleen heerlijk wandelen of mountainbiken, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen. Ben je op vakantie met een stel stoere tieners en zijn jullie op zoek naar een spannend uitstapje? Kies dan voor de Flying Fox XXL. Deze zipline is 1600 meter lang en hangt maximaal 143 meter boven de grond. Op je buik zoef je in een speciaal harnas naar beneden. Snelheden tot wel 130 km/u zijn daarbij mogelijk. Het uitzicht onderweg is prachtig. Tip: is het zonnig en warm? Breng dan na afloop ook nog een bezoek aan het openbare zwembad van Leogang of Saalfelden.

5. Eisriesenwelt in Werfen

Wanneer je verblijft in bijvoorbeeld Annaberg-Lungötz, mag een bezoek aan de Eisriesenwelt absoluut niet ontbreken. Met de auto is het ongeveer 50 minuten rijden naar Werfen. De Eisriesenwelt is de grootste ijsgrot ter wereld en strekt zich uit over een lengte van meer dan 40 kilometer in het Tennengebirge. Samen met een gids is het mogelijk om de grot te betreden. Eenmaal binnen kun je genieten van een indrukwekkend schouwspel van ijs, bijzondere kleuren, figuren, tunnels en meren. Trek warme kleren aan, want ook al is het buiten zomer, in de grot is het koud! Naast een bezoek aan de Eisriesenwelt kun je in Annaberg-Lungötz ook de hooifiguren bewonderen aan de Heufigurenweg, een bezoek brengen aan een midgetgolfbaan met spannende houten hindernissen, zwemmen of een leuke themawandeling maken die je alles leert over bomen en hout.

Eisriesenwelt

6. Kogel Mogel

SalzburgerLand heeft alles in huis voor een families met kinderen. De dorpen Bramberg en Neukirchen vormen samen de Wildkogel-Arena. Beide bestemmingen zijn zeer geschikt voor een actieve familievakantie. De regio biedt tal van faciliteiten, zoals spannende wandeltochten, speelplaatsen en een avonturenpark. Je kunt hier op vertoon van je gastenkaart zelfs kinderwagens of draagzakken lenen. Op 2091 meter hoogte ligt avonturenpark Kogel Mogel. In dit avonturenpark beleven kinderen de dag van hun leven. Er zijn speeltoestellen, trampolines en klimwanden. Andere tips zijn de Smaragdweg, een bezoek aan de Seebachsee en mijngroeve Hochfeld.

7. Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge der Alpen

Saalbach Hinterglemm biedt in de zomermaanden allerlei leuke activiteiten. Een tip is een bezoek aan de Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge der Alpen. Beide liggen aan het eind van het dal en zijn via een wandeling van +/- 5 km te ontdekken. Het eerste stuk van de route voert over weilanden en door bossen. Vervolgens kom je aan bij de Golden Gate Bridge. Deze hangbrug is 200 meter lang en hangt 42 meter boven de grond. Je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht op het Glemmtal. Na de brug klim je omhoog over een houten constructie. Dit is de Baumzipfelweg. Je wandelt hier tussen de boomtoppen. De laatste 2 km kun je wandelen of met een treintje afleggen. Onderweg passeer je ook een berghut, de Lindlingalm, waar je heerlijk kunt eten.

Golden Gate Bridge Alpen

8. Avonturenspeelplaats Gaudi Alm

Een andere familietip is de Gaudi Alm in het Grossarltal. Dit dal staat dankzij de aanwezigheid van 40 almen en allerlei berghutten ook wel bekend als het dal van de almen. De Gaudi Alm behoort tot de grootste avonturenspeelplaatsen van het SalzburgerLand. Samen met mascotte Rucki Zucki beleven kinderen hier de tijd van hun leven. Je vindt hier onder andere een kinderboerderij, kristalmijn, bergmeer, speelplaats en GoKart-parcours. Een andere leuke activiteit die je hier kunt ondernemen is een wandeling in Nationaal Park Hohe Tauern met een speciale ranger.

9. Bezoek de stad Salzburg

Een bezoek aan de stad Salzburg mag natuurlijk niet ontbreken. Salzburg is de hoofdstad van de regio en ligt op ongeveer 424 meter hoogte. De wereldberoemde componist Mozart is hier geboren en het oude centrum staat in z'n geheel op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Je kunt uren slenteren door de straatjes en genieten van al het moois om je heen. Bezoek bijvoorbeeld het DomQuartier, de Mirabellgarten, de Dom van Salzburg en Schloss Hellbrunn. Wanneer je in het bezit bent van de SalzburgerLand Card, zijn de meeste bezienswaardigheden gratis of met korting toegankelijk.

Salzburg
© Tourismus Salzburg

10. Wasserwelt Wagrain

Toe aan verkoeling of ben je misschien opzoek naar een leuk uitstapje voor een regenachtige dag? Wasserwelt Wagrain in Wagrain-Kleinarl is dan een absolute tip. Dit grote watercomplex heeft een oppervlakte van 1.450 m2, met zowel binnen- als buitenzwembaden. Er is een grote ligweide, er zijn spannende glijbanen en ook kun je hier op en top ontspannen in de sauna of wellness. Verder is er een bistro met een fijn terras, waar je iets kunt eten of drinken.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.