Skip to navigation Skip to main content
Wandern Hannig in Saastal
© Saastal Tourismus AG Patitucciphoto

Zomervakantie in Saas-Fee/Saastal

Saas-Fee/Saastal ligt in het Zwitserse kanton Wallis, waar je zicht hebt op imposante gletsjers en 18 vierduizenders om je heen kunt bewonderen. Zonder twijfel een indrukwekkend landschap dus! Hoewel de naam misschien doet vermoeden dat Saas-Fee/Saastal laag in een vallei ligt, is dat niet waar. Het ligt juist op aanzienlijke hoogte! Het autovrije Saas-Fee ligt zelfs op 1800 meter, wat het een hoog alpiene plaats maakt. Saas-Fee/Saastal is bekend van de wintersport, met een skigebied aan de voet van het bergmassief Mischabel. In dat bergmassief is de 4545 meter hoge Dom de hoogste berg die helemaal op Zwitserse bodem staat.

In de zomer is Saas-Fee/Saastal een bergparadijs voor iedereen die gek is op buitensport. Of je nu sportief wilt wandelen of uitdagend mountainbiken: de omgeving van Saas-Fee/Saastal biedt er alle gelegenheid voor en geeft er door de hoge ligging een extra dimensie aan. En als je juist liever ontspannen van het prachtige panorama wilt genieten, dan kan dat natuurlijk ook. De bergmeren en berghutten bieden zich aan als wandeldoel voor relaxte tochten.

7 redenen waarom je op zomervakantie naar Saas-Fee/Saastal wilt:

Hoog alpiene avonturen tussen 1500 en 3500 meter hoogte
Uniek landschap met indrukwekkende gletsjers en het mystieke Mattmark stuwmeer
8 beleveniswerelden voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden
350 km goed gemarkeerde paden en trails voor wandelen en mountainbiken
Dé gelegenheid om te knuffelen met alpenmarmotten en ze te voeren
Gratis gebruik van gondels, bergliften en lokaal busvervoer met de SaastalCard gastenkaart, die je al bij één overnachting ontvangt
Speciale aanbiedingen voor excursies en families

Wat ga jij beleven in je vakantie?

Saas-Fee/Saastal leent zich heel goed voor een actieve vakantie. Voor zowel volwassenen als kinderen zijn het berglandschap en de activiteiten die je er kunt doen verrassend veelzijdig. Je vindt er 8 beleveniswerelden, die elk de poort naar een ander avontuur in het Saastal zijn. Wat denk je van lekker wandelen in Furggstalden en Heidbodmen, mountainbiken in Hohsaas of een bezoek aan de zonnige berg Hannig met nieuwe gondelliften, restaurant en grote kinderspeelplaats? Je kunt in de beleveniswerelden ook fijn ronddwalen door de imposante natuur of alpenmarmotten voeren op Spielboden. In het zuiden van het dal ligt bovendien het Mattmark stuwmeer, dat vooral voor rustzoekers een ongeëvenaarde stilte ervaring biedt. En met een 'rustdag' om de dorpen Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen in het Saastal te verkennen, is natuurlijk ook niets mis.

Extra leuke avonturen voor kinderen in Saas-Fee/Saastal

Het Saastal wordt aan de ene zijde omzoomd door de Feegletsjer, die een indrukwekkend panorama biedt en ook van dichtbij te bewonderen is. De bergen van het Saastal bieden ruim gelegenheid voor avontuurlijke activiteiten. Ze zijn het rijk van de bergbeleveniswerelden. Zowel in de bergbeleveniswerelden als op vrijwel iedere berg is er wel iets leuks voor gezinnen te doen. Er zijn zo veel leuke avonturen te beleven samen!

De SaastalCard voor gratis vervoer en extra voordeel

Al vanaf één overnachting in Saas-Fee/Saastal ontvang je de SaastalCard. Deze gastenkaart biedt jullie bijzonder veel voordeel tijdens de vakantie! Alle voordelen op een rijtje:

Gratis gebruik van de 9 gondels en bergliften in het hele Saastal (m.u.v. Metro Alpin)
Gratis gebruik van de Postauto (lokale bus) voor personenvervoer tussen de vier gemeentes in het Saastal tot aan het Mattmark stuwmeer
Tot 30% korting op tal van activiteiten
Gereduceerde parkeertarieven in Saas-Fee
Gereduceerd tarief voor het Metro Plus ticket voor de Metro Alpin
Bergbahnen Saastal Spielbodenbahn
© Saastal Tourismus AG Saastal Bergbahnen AG

Aanbiedingen voor een vakantie in Saas-Fee/Saastal

Zou jij je vakantie best in Saas-Fee/Saastal willen doorbrengen? Er zijn diverse mooie aanbiedingen voor aanstaande zomervakantie!

Murmeli Füttern @ Saastal Tourismus AG Puzzle Media
© Saastal Tourismus AG Puzzle Media

Aanbiedingen speciaal voor gezinnen

Al vanaf een verblijf van 2 nachten met je gezin in een vakantiewoning of hotel van jouw keuze profiteer je van allerlei extra’s die jullie vakantie nóg leuker maken. Gratis zwemmen, gratis naar de ijsgrot, het gemak van de SaastalCard voor gratis vervoer met gondels, bergliften en de lokale bus, een zakje lekkers om de alpenmarmotten te kunnen voeren… het zijn maar een paar leuke extra’s waar je als gezin op kunt rekenen.

Bekijk aanbiedingen voor families
Wandelen Triftalp in Saastal
© Saastal Tourismus AG Puzzle Media

Aanbiedingen voor outdoor fans

Ook wie niet met een gezin komt, kan in Saas-Fee/Saastal gebruik maken van leuke aanbiedingen. Vanaf een verblijf van 2 nachten in een vakantiewoning of hotel van jouw keuze krijg je leuke extra’s bij je boeking. Zo heb je o.a. het gemak van de SaastalCard voor gratis vervoer met gondels, bergliften en de lokale bus, en krijg je een gratis Metro-Plus ticket voor de Metro Alpin ondergrondse trein naar Allalin op 3500 m en toegang tot de ijsgrot.

Bekijk aanbiedingen voor outdoor fans

Deze special is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal Tourismus