Skip to navigation Skip to main content
Saasfee
© Saastal Tourismus, Puzzle Media
Zwitserland

Vakantie Saas-Fee

  • Geweldige plek voor bergvakanties, leuk voor zowel kinderen als volwassenen
  • 350 km wandelroutes, 12 berghutten
  • 1 golfbaan
  • Veel leuke activiteiten voor alle leeftijden

De ‘Parel van de Alpen’ wordt Saas-Fee ook wel genoemd, omdat 13 vierduizenders als een schelp om het dorp heen liggen. Het dorp ligt op 1800 meter hoogte aan de voet van de berg Mischabelkette. Zowel in de zomer als in de winter trekt het dorp internationale en sportliefhebbende gasten. De hoofdstraat nodigt uit tot winkelen en flaneren. In de vele pubs, bars en discotheken kun je terecht voor een avondje uit. Midden in het centrum van Saas-Fee zijn nog oude ‘Spycher’ te vinden. Dat zijn de typische houten opslagschuren die op palen staan om de voorraad tegen de muizen en andere ongedierte te beschermen. Saas-Fee is autovrij. De auto kun je op een speciaal daarvoor bestemde parkeerplaats buiten het dorp achterlaten.

Een zomervakantie in Saas-Fee en het Saastal is een belevenis voor jong en oud. Wandelroutes, biketrails, klimroutes, beleveniswerelden, iedere bergliefhebber kan zich hier vermaken. Tijdens je verblijf in het Saastal kun je gebruik maken van de SaastalCard. Hiermee heb je onder andere toegang tot diverse liften, openbaar vervoer en korting op uitstapjes. Je ontvangt de SaastalCard gratis wanneer je boekt bij een van de aangesloten accommodaties. 

Lees ookde 4 mooiste hoogalpiene wandelroutes in Saas-Fee/Saastal >

Accommodaties bij reispartners in Saas-Fee

Hoogvlakte

Saas-Fee ligt op een hoogvlakte van het Saastal, boven de andere drie Saaser gemeentes Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen. Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie in Saas-Fee is een bezoek aan de Mittelalin, op een hoogte van 3500 meter. Vanuit het hoogste draairestaurant ter wereld heb je een geweldig uitzicht.

Saastal wandelen
Rond Saas-Fee liggen tal van prachtige wandelingen (Foto: © Saastal Tourismus / Puzzle Media)

Wandelen in het Saastal

Het Saastal beschikt over een wandelnetwerk van maar liefst 350 kilometer aan routes. Van een eenvoudige wandeling door het dal tot uitdagende tochten in het hooggebergte, het is hier allemaal mogelijk. Wat de routes met elkaar gemeen hebben? Een geweldig uitzicht op de 18 vierduizenders die het Saastal omringen. Aanraders zijn de wandeling naar de Monte Moro Pass (7,4 km), Gemsweg (7,9 km) en Kapellenweg (1,7 km). Liefhebbers van huttentochten en meerdaagse wandelroutes kunnen zich wagen aan de Saaser Hüttentour (65km). Saas-Fee en het Saastal zijn de droom van iedere fanatieke bergwandelaar. De 4 mooiste hoogalpiene wandelroutes in Saas-Fee/Saastal >

Familievakantie in Saas-Fee

Niet alleen voor bergliefhebbers en outdoorfanaten is Saas-Fee een geweldige bestemming. Ook families kunnen zich hier vermaken! Maak een ritje door het dorp met het elektrische Allalino treintje, neem een duik in het wat van Aqua Allalin of maak een afdaling in de Feeblitz zomerrodelbaan. Met kinderen moet je ook de marmotten even voeren op bijvoorbeeld de Spielboden of Hannig. Ze laten zich maar al te graag verwennen met wortel of nootjes. Toe aan actie? Huur een trotti-bike en maak een afdaling op een van de drie routes.

Hoogtepunten tijdens een vakantie in Saas-Fee

De bergwereld rond Saas-Fee maakt het mogelijk om tal van hoogtepunten en onvergetelijke momenten te beleven. Je eerste vierduizender beklimmen? De majestueuze Allalin (4027 m) is de ideale berg voor dit avontuur. Ook een sneeuwschoentocht over de Feegletscher is heel bijzonder! Andere avontuurlijke belevenissen zijn de Jegihorn Klettersteig en de Gorge Alpine. Nadat je het hoogste draairestaurant ter wereld heb bezocht, mag ook de grootste aarden dam van Europa niet ontbreken, de Mattmark stuwdam. Kun je niet wachten met skiën tot het weer winter is? Ook in de zomermanden kan er er op de gletsjer van Saas-Fee worden geskied.

Saastal wandelen
Beklim je eerste vierduizender, de 4027 meter hoge Allalin (Foto: © Saastal Tourismus / Puzzle Media)

Weer in Saas-Fee

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
12 / 22

Vorstgrens

4108 meter

Regen

0 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
13 / 19

Vorstgrens

3886 meter

Regen

1 mm
Längfluh Berg
Mittelallalin
Toeristeninformatie voor Saas-Fee
Name Saastal Tourismus AG
E-mail info@saas-fee.com
Telefoon 9581858
Algemene informatie
Aantal inwoners 1565
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1030 km
Hoogte dorp 1800
Aantal toeristenbedden 2441
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels 3
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels 5
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 3
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 31
Bars & cafés 11
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 9
Casino
Theater
Ballonvaart