9 redenen waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter

Zomer in de bergen

15 februari 2020

door Yvonne in Algemeen

Bijzonder aan de Alpen is natuurlijk dat elk seizoen een andere belevenis biedt. Zo zijn er grote verschillen tussen de zomer en de winter. In de zomer is het warmer en is de natuur groen. In de winter ligt er een flink pak sneeuw en gaan veel mensen wintersporten. Natuurlijk hebben beide de seizoenen voor- en nadelen (en zijn ze allebei fantastisch!), maar er zijn zeker een aantal redenen waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter.

#1. Je kunt in korte broek en t-shirt lopen.

Nee, dit kan natuurlijk niet altijd. In de bergen is het slim om altijd een jasje of vest mee te nemen. Natuurlijk zijn er ook dagen dat je echt een lange broek nodig hebt. Maar, waar je je in de winter flink dik moet aankleden, is dit in de zomer niet nodig. Als je geluk hebt kun je de hele week in je korte broek en t-shirt lopen. Bewegingsvrijheid en genieten van het zonnetje op je huid, heerlijk!

#2. Je kunt uren op een terrasje zitten zonder het koud te krijgen

Net zoals bij nummer #1, is dit natuurlijk niet altijd het geval. Maar, heb je een jasje of vest bij je, dan is het heerlijk toefen op een terrasje. Zonnetje op je gezicht, wat te drinken en een heerlijk bord eten, genieten!

#3. Veel bestemmingen zijn minder druk.

In de zomer trekken (over het algemeen) minder mensen de bergen in dan in de winter. Dit betekent dat zelfs de populairste bestemmingen in de zomer relatief rustig zijn. Je hebt alle ruimte om rond te wandelen, in winkels te kijken, de berglift te nemen en op een terrasje plaats te nemen.

#4. Je kunt met de auto overal komen (zonder sneeuwkettingen)

In de zomer kunnen de sneeuwkettingen thuisblijven! Geen geklooi met kettingen aan de kant van de weg, terwijl het vriest en je je handschoenen niet kunt vinden.

Auto rijden in de zomer in de bergen

#5. De natuur heeft honderden verschillende kleuren

In de winter is de natuur overwegend wit. Her en der vind je een grijze bergtop of een groenbruine boom, maar dan heb je het wel gehad. In de zomer staan alle bomen, planten en bloemen in bloei, prachtig! Honderden kleuren groen, rood, geel en paars vind je overal in de natuur terug.

#6. De koeien lopen weer vrij rond in de bergen

In de winter staan de koeien in de stal te wachten tot het lente wordt en ze weer naar buiten mogen. Tijdens een wandeling in de bergen hoor je de koeienbellen al van ver. Prachtig om de koeien te zien grazen in de alpenweides.

#7. Je kunt genieten van andere activiteiten

Wandelen, mountainbiken, fietsen, zwemmen, zeilen, surfen of een huttentocht doen. In de zomer heb je een ruime keus aan fantastische activiteiten!

#8. De dagen zijn langer licht

Zeker voor de jaarwisseling zijn de winterse dagen vrij kort. In de zomer is het heerlijk als je ’s avonds nog op het terras kunt eten of van het avondzonnetje kunt genieten op je balkon.

#9. De zomer is goedkoper dan de winter

In de winter heb je vaak de extra kosten van het kopen van een skipas, skikleding en het huren van skimateriaal. Het voordeel van de zomer is dat de prijzen van accommodatie gemiddeld lager zijn dan in de winter en vaak krijg je de liftpas gratis bij je accommodatie.

Zomervakantie tips