9 redenen waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter

9 redenen waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter

19 november 2018

door Yvonne in Algemeen

Bijzonder aan de Alpen is natuurlijk dat elk seizoen een andere belevenis biedt. Zo zijn er grote verschillen tussen de zomer en de winter. In de zomer is het warmer en is de natuur groen. In de winter ligt er een flink pak sneeuw en gaan veel mensen wintersporten. Natuurlijk hebben beide de seizoenen voor- en nadelen (en zijn ze allebei fantastisch!), maar er zijn zeker ook een aantal redenen waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter.

#1. Je kunt in korte broek en t-shirt lopen.

Nee, dit kan natuurlijk niet altijd. In de bergen is het altijd slim om een jasje of vest mee te nemen en natuurlijk zijn er ook dagen dat je echt een lange broek nodig hebt. Maar, waar je je in de winter flink dik moet aankleden, is dit in de zomer niet nodig. Bewegingsvrijheid en genieten van het zonnetje op je huid, heerlijk!

#2. Je kunt met de auto overal komen (zonder sneeuwkettingen)

In de zomer kunnen de sneeuwkettingen thuisblijven! Geen geklooi met kettingen aan de kant van de weg, terwijl het vriest en je je handschoenen niet kunt vinden.

Wandelen in t-shirt en korte broek in de bergen

#3. Veel bestemmingen zijn minder druk.

In de zomer trekken (over het algemeen) minder mensen de bergen in dan in de winter. Dit betekent dat zelfs de populairste bestemmingen in de zomer relatief rustig zijn. Je hebt alle ruimte om rond te wandelen, in winkels te kijken, de berglift te nemen en op een terrasje plaats te nemen.

#4. Je kunt uren op een terrasje zitten zonder het koud te krijgen

Net zoals bij nummer #1, is dit natuurlijk niet altijd het geval. Maar, heb je een jasje of vest bij je, dan is het heerlijk toefen op een terrasje. Zonnetje op je gezicht, wat te drinken en een heerlijk bord eten, genieten!

Buiten eten op het terras van een berghut in de zomer

#5. De natuur heeft honderden verschillende kleuren

In de winter is de natuur overwegend wit. Her en der vind je een grijze bergtop of een groene boom, maar dan heb je het wel gehad. In de zomer staan alle bomen, planten en bloemen in bloei, prachtig! Honderden kleuren groen, rood, geel en paars vind je overal in de natuur terug.

#6. De koeien lopen weer vrij rond in de bergen

In de winter staan de koeien in de stal te wachten tot het lente wordt en ze weer naar buiten mogen. Tijdens een wandeling in de bergen hoor je de koeienbellen al van ver. Prachtig om de koeien te zien grazen in de alpenweides!

Koeien wandelen vrij rond over een alm in de bergen

#7. De dagen zijn langer licht

Zeker voor de jaarwisseling zijn de winterse dagen vrij kort. In de zomer is het heerlijk als je ’s avonds nog op het terras kunt eten of van het avondzonnetje kunt genieten op je balkon.

#8. Je kunt genieten van veel verschillende activiteiten

Wandelen, mountainbiken, fietsen, zwemmen, zeilen, surfen of een huttentocht doen. In de zomer heb je een ruime keus aan fantastische activiteiten!

#9. De zomer is goedkoper dan de winter

In de winter heb je vaak de extra kosten van het kopen van een skipas, skikleding en het huren van skimateriaal. Het voordeel van de zomer is dat de prijzen van accommodatie gemiddeld lager zijn dan in de winter en vaak krijg je de liftpas gratis bij je accommodatie.

Bordje Tiroler Gröstl met spiegelei en Krautsalat op het terras

Weet jij nog een goede reden?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips