Skip to navigation Skip to main content

Twee Nederlanders van Zugspitze gered met helikopter

Zugspitze
© Unsplash/Alexander Kaufmann

Voor twee Nederlandse toeristen is een wandeling richting de Zugspitze anders gelopen dan vooraf gedacht. De slecht uitgeruste wandelaars moesten de hulp inroepen van de reddingsdiensten. Die schoot gelukkig te hulp, anders had de wandeling waarschijnlijk een veel slechter einde gekregen.

Joggingbroek en sneakers

De bergwacht van Garmisch-Partenkirchen laat in een Facebook-bericht weten de twee Nederlanders met behulp van een politiehelikopter van de berg te hebben gehaald. De twee wilden te voet via het Reintal de Zugspitze op lopen. Daarbij kozen ze bij winterse omstandigheden voor joggingbroek en sneakers en dat bleek, verrassend genoeg, niet de juiste keuze.

Niet meer verder

De wandelaars kwamen ter hoogte van de Knorrhütte (op 2051 meter) niet meer verder vanwege de sneeuw en de lage temperatuur en besloten rond 15.00 uur hulp in te schakelen. Gelukkig was de politiehelikopter ondanks de harde wind in staat om de bergredding uit Garmisch-Partenkirchen te helpen en konden de twee van de berg gehaald worden.

Icoon IDB

Over Redactie

De redactie van In de bergen voorziet je dagelijks van de laatste informatie op het gebied van vakantie in de bergen. Het team bestaat uit redacteuren met veel bergervaring en een passie voor, je raadt het al, de bergen.