Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in SalzburgerLand: 4 leuke bestemmingen

54480 - Zomervakantie in SalzburgerLand: 4 leuke bestemmingen
© SalzburgerLand Tourismus

Wandelen over bloeiende alpenweiden, fietsen over kronkelige bergwegen, steeds even stilstaan om van het uitzicht op de machtige bergwereld te genieten en regelmatig neerploffen op het terras van een leuke berghut... Tijdens een zomervakantie in SalzburgerLand kun je van dat én meer elke dag genieten. Of je er nu komt om te fietsen, om te wandelen of om de vele bezienswaardigheden te bewonderen! SalzburgerLand biedt ontelbaar veel mogelijkheden voor een heerlijke zomervakantie. Waar je dan onder andere naartoe kunt gaan? In dit artikel licht ik vier bestemmingen voor je uit, inclusief een aantal tips voor leuke activiteiten en met als kers op de taart een winactie waarmee je zelf een vakantie in SalzburgerLand kunt winnen.

Zomervakantie in SalzburgerLand

Diepe groene dalen, uitgestrekte alpenweiden vol bloemen en grazende koeien, een prachtige bergwereld en ontelbaar veel activiteiten om je dagen mee te vullen. Dat zijn slechts een handjevol kenmerken van een zomervakantie in SalzburgerLand. Hier vind je de perfecte combinatie tussen sport, ontspanning, natuur en cultuur. Of je nu komt met je partner, je gezin of een groep vrienden. Lekker elke dag buiten doorbrengen, de frisse berglucht opsnuiven en genieten van al het moois dat er te zien valt. Of dat nu is tijdens een relaxte middag aan de oevers van een bergmeer, tijdens een wandeling hoog in de bergen of tijdens een uitdagende fietstour! Hier kun je de prachtige Tauernradweg fietsen, maar ook de nieuwe 275 km lange Hohe Tauern Panorama Trail. En wat dacht je van een bezoek aan het Keltenmuseum in Hallein, aan Kasteel Hellbrunn in Salzburg of aan de burcht in Hohenwerfen? In SalzburgerLand is het onmogelijk om je ook maar een dag te vervelen!

Handig weetje voor iedereen die liever niet zelf achter het stuur kruipt die kant op: ook deze zomer vliegt Transavia twee keer per week zonder overstap van Amsterdam naar Salzburg. Al na 1,5 uur vliegen en een korte transfer van 15 minuten sta je in het centrum van de stad.

54480 - wandelen naar bergkruis in grossarltal salzburgerland
© Michael Grössinger

1. Grossarltal: vakantie in het 'Tal der Almen'

De eerste bestemming die we aandoen is Grossarltal. Ook wel bekend als het Tal der Almen, oftewel het dal van de alpenweiden. In dit ruim 30 km lange dal in SalzburgerLand kun je tijdens je zomervakantie meer dan 40 almen ontdekken. En het fijne is, onderweg zijn er ook nog eens meer dan 40 almhutten waar je terecht kunt voor een pauze met de lekkerste huisgemaakte specialiteiten. Vooral te voet kun je volop van al het moois van deze regio genieten. Bijvoorbeeld tijdens een leerzame en heerlijk geurende alpenbloemenwandeling met gids of tijdens een ontspannen yogawandeling. En wil je dat de vakantie volledig in het teken van lekker eten én wandelen staat? Dan is de Salzburger Almenweg een aanrader. Deze meerdaagse wandeltocht verbindt maar liefst 120 almhutten met elkaar en vier etappes lopen door Grossarltal.

Meer over een zomervakantie in Grossarltal
54480 - wandelen in salzburger sportwelt
© Tourismusverband Grossarltal

2. Salzburger Sportwelt: eldorado voor mountainbikers en wandelaars

Met meer dan 1000 km aan wandelpaden en ruim 500 km aan mountainbiketrails hoeft niemand zich ook maar een seconde te vervelen in de Salzburger Sportwelt. Hier kun je elke dag een andere route kiezen en elke dag iets nieuws ontdekken. De Salzburger Sportwelt is een eldorado voor fietsers. Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos zijn helemaal ingesteld op mountainbikers en in elke plaats is de service van een vertrouwd hoog niveau. Fietsen kun je zelf meenemen, maar ook huren bij de vele verhuurbedrijven. Er zijn tochten voor alle niveaus en speciaal voor fanatiekelingen is er de Stoneman Taurista, een 123 km lange mountainbikeroute waarbij je in 2 of 3 dagen meer dan 4500 hoogtemeters overbrugt. Liever relaxt fietsen met ondersteuning? Ook op de e-mountainbike valt er genoeg te ontdekken. En wil je liever toch te voet de bergen in? Er zijn ontzettend veel mooie wandelroutes en onderweg kom je ongetwijfeld langs gezellige berghutten.

Ontdek de Salzburger Sportwelt
54480 - wandelen in wildkogel arena in salzburgerland
© Salzburger Sportwelt, Lorenz Masser

3. Wildkogel-Arena: paradijs voor actieve natuurliefhebbers

Een andere fijne bestemming voor een zomervakantie in SalzburgerLand is de Wildkogel-Arena. Deze prachtige regio ligt aan de rand van National Park Hohe Tauern, vlakbij een van de hoogtepunten van dit natuurgebied: de Krimmler Wasserfälle. Vanuit Bramberg am Wildkogel en Neukirchen am Großvenediger kun je elke dag een nieuwe ontdekkingstocht in de natuur plannen. De Wildkogel-Arena is een hele fijne bestemming voor een vakantie met kinderen. Voor kleine kinderen en stoere tieners is er van alles mogelijk. Zo is er op de Wildkogel het avontuurlijke speelpark Kogel-Mogel, een mountainkarttraject en glijbanenpark. In het dal en op de berg zijn allerlei themawandelingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld de 7 km lange Smaragdweg. Tijdens deze wandeltocht leer je alles over de smaragden uit de regio. Voor avontuurlijke gezinnen is een excursie met een ranger door National Park Hohe Tauern aan te raden. Wie weet spotten jullie onderweg wel een wild dier!

Lees meer over de Wildkogel-Arena
54480 - mountainbiken in flachau
© Wildkogel-Arena

4. Flachau: een heerlijke gezinsvakantie in de bergen

We sluiten dit lijstje met leuke bestemmingen voor een zomervakantie in SalzburgerLand af met Flachau. In dit outdoorparadijs beleven gezinnen gegarandeerd een heerlijke vakantie. Groot voordeel van Flachau is de bereikbaarheid: direct naast de snelweg A10 en op ongeveer 70 km rijden van Salzburg. Dat is niet alleen ideaal voor een autovakantie, maar ook voor een vliegvakantie. In Flachau hoeft geen dag hetzelfde te zijn. Wandelen over smalle bergpaden, plonsen in de nabijgelegen Winkler See, een spannend ritje in Alpenachtbaan Lucky Flitzer, raften, kajakken, suppen... Het is hier allemaal mogelijk! In de zomermaanden worden er dagelijks begeleide wandelroutes met verschillende thema's georganiseerd. Samen met een gids ga je dan op pad en leer je meer over de natuur en de omgeving. Leuk en leerzaam voor jong en oud! Verblijf je twee of meer nachten in Flachau, dan krijg je de Flachau Sommer Card. Met deze kaart kun je gratis aan deze wandelingen deelnemen, is gebruik van alle bergliften gratis en kun je deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma voor de hele familie.

Meer tips voor een zomervakantie in Flachau
54480 -
© Flachau Tourismus

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SalzburgerLand.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.