Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Drei Zinnen: rondwandeling vanaf de Rifugio Auronzo

Wandelen Drei Zinnen 1

De drie enorme rotsen van de Drei Zinnen, of Tre Cime di Lavaredo in het Italiaans, zijn letterlijk en figuurlijk hoogtepunten in de Dolomieten. De wandeling om de Drei Zinnen is dan ook een absolute ‘must-do’. Naast de rondwandeling zijn veel alternatieve (vervolg)routes mogelijk. Wij kozen voor een lange wandeling langs de de Drei Zinnen naar het Fisschleintal bij Sexten. Onderweg bezochten we niet alleen de Dreizinnenhütte (Rifugio Locatelli), maar ook de Büllelejochhütte (Rifugio Pian di Cengia) en de Zsigmondyhütte (Rifugio Comici). Beide wandelingen zijn echte aanraders, waarbij je van het ene naar het andere waanzinnig mooie uitzicht wandelt.

Startpunt wandeling Drei Zinnen: Rifugio Auronzo (2333 meter)

De gemakkelijkste manier om dichtbij de Drei Zinnen te komen is via de Rifugio Auronzo. Deze hut is middels een 7 km lange tolweg vanaf Misurina met de auto te bereiken. De kosten om gebruik te maken van deze weg bedragen € 30,- voor een auto, € 20,- voor een motor en € 45,- voor een camper (prijzen 2023). Ook is het mogelijk met de bus (openbaar vervoer) naar Rifugio Auronzo te gaan. Wij boekten via het hotel waar we sliepen een enkele reis transfer vanuit Sexten en betaalden hiervoor € 10,- per persoon. Houd er rekening mee dat het, zeker in het hoogseizoen, behoorlijk druk kan zijn op en richting deze populaire wandelroute in de Dolomieten.

Poseren voor de Drei Zinnen
Pauze voor de Drei Zinnen
Afdalen bij de Drei Zinnen
Genieten van het uitzicht op de Drei Zinnen
Rifugio Auronzo bij de Drei Zinnen

Wandelen Drei Zinnen: rondwandeling

Duur 3 uur
Hoogtemeters 467 meter klimmen, 467 meter dalen
Afstand 9,1 km
Ondergrond Zand, stenen en kiezels
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

De route: rondwandeling Drei Zinnen

 • Vanaf de Rifugio Auronzo leidt het wandelpad 101 richting de Rifugio Lavaredo.
 • Na de berghut komt een beklimming naar de Paternsattel en heb je al uitzicht op de indrukwekkende noordzijde van de Drei Zinnen.
 • Vervolgens wandel je door richting de Dreizinnenhütte. Vanaf het terras hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de Drei Zinnen: een goede plek voor de lunch!
 • Na een wat steilere afdaling via het pad 105 vanaf de Dreizinnenhütte, kom je op een plateau met grasland, rotsen en 3 prachtige bergmeertjes. Op de achtergrond blijven continu de enorme Drei Zinnen volop in beeld.
 • Nadat je de Langealm passeert (ook hier is de mogelijkheid om iets te eten of drinken) komt er weer een kleine klim.
 • Via de westkant van de Drei Zinnen passeer je de Forcella del Col de Mezo, ook weer zo’n prachtig uitzichtpunt, waarna je de Auronzohütte alweer ziet liggen. Het eindpunt van de rondwandeling.
Aan de voet van de Drei Zinnen

Continu indrukwekkende uitzichten

De rondwandeling van de Drei Zinnen is niet voor niets zo populair: de uitzichten zijn (het klinkt altijd zo afgezaagd, maar het is echt waar…) namelijk echt adembenemend. Niet alleen de continue blik op de stoere punten van de Drei Zinnen, maar ook de uitzichten op andere rotsformaties van de Dolomieten zijn fenomenaal. Doordat de wandeling niet al te technisch en intensief is, kun je bovendien ook nog eens heel goed genieten van al het moois om je heen. Vergeet dus ook zeker je fototoestel niet, want de wandeling kent vele highlights waar je later zeker nog eens op terug wilt kijken.


Tip: Wanneer het erg druk is bij de start van de wandeling, kun je er ook voor kiezen de tocht andersom te maken, met de klok mee in plaats van er tegenin.

Machtige pieken van de Drei Zinnen

Afwisselende en indrukwekkende dagtocht terug naar het dal van Sexten

Overnacht je in Sexten of omgeving, dan is dit een prachtige wandeling om te maken. Met het openbaar vervoer of een transfer bereik je de Auronzohütte om vervolgens terug te lopen naar het Fischleintal. De route is behoorlijk lang en door het vele afdalen, is enige wandelervaring en voldoende conditie wel vereist. Technisch gezien is de wandeltocht, op enkele korte stukjes waar wat rotsen of hoge afstappen zijn, niet moeilijk. Het eerste stuk gaat over de populaire wandeltocht rondom de Drei Zinnen. Hier kan het wat drukker zijn, zeker in het hoogseizoen. Het tweede deel, na de Dreizinnenhütte, is een stuk rustiger en ook hier is de natuur overweldigend. Al met al is het een geweldige en onvergetelijke wandeling door een afwisselend landschap van de Dolomieten. Deze tocht moet je zeker een keer lopen wanneer je dol bent op de Dolomieten!

Wandelaanduiding op de Büllelejochhütte

Auronzohütte – Dreizinnenhütte - Büllelejochhütte – Zsigmondyhütte – Fischleinbodenhütte

 • Vanaf de Auronzohütte loop je naar links en via het wandelpad 4 (later overgaand in 105) richting Forcella del Col de Mezo. Hier is het eerste punt waar je zeker even moet stilstaan om te genieten van het uitzicht.
 • Na een korte afdaling bereik je een plateau met veel gras, rotsen en enkele meertjes. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op de noordzijde van de Drei Zinnen.
 • Na een korte steilere afdaling, begint de stevige klim van ongeveer 15/20 minuten naar de Dreizinnenhütte. Hier heb je een fenomenaal uitzicht op de drie karakteristieke rotsen.
 • In plaats van de rondwandeling af te maken, neem je vanaf de Dreizinnenhütte het pad 101 richting de Büllelejochhütte.
 • Aanvankelijk loopt het pad vlak over een rotsplateau en vervolgens langs de berg. Hierna volgt een pittige klim van een paar honderd hoogtemeters en daarna is het nog 10 minuten lopen naar de Büllelejochhütte.
 • De Büllelejochhütte is een kleine hut en een fantastische plek voor een ‘lunch with a view’ op het terras.
 • Vanaf de Büllelejochhütte volgt een iets technischere afdaling van een uur met hier en daar wat grotere rotsen en afstappen naar de Zsigmondyhütte, dat wederom een prachtig gelegen hut is.
 • Na de Zsigmondyhütte is het eigenlijk alleen nog afdalen over een goed aangegeven en niet al te moeilijk pad naar het Fischleintal. Eenmaal in het dal passeer je eerst de Talschlusshütte en vervolgens bereik je het einddoel: de Fischleinbodenhütte. Hier is tevens een bushalte waar je de bus kan nemen verder het dal in.

Laatste meters naar de Dreizinnenhütte
Terras met uitzicht op de Drei Zinnen
Meer bij de Drei Zinnen
Genieten van het uitzicht op de meren bij de Drei Zinnen
Wandelpad bij de Drei Zinnen
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.