Recept: Goulashsoep

Recept: Goulashsoep

26 november 2018

door Yvonne in Recepten

Goulash is van oorsprong een Hongaars gerecht, dat in de loop van de eeuwen helemaal eigen is gemaakt door de Oostenrijkers. Dit komt met name doordat Hongarije in de 14e eeuw in handen kwam van de Oostenrijk. Sindsdien wordt Goulash(soep) ook in Oostenrijk geserveerd. Goulash kun je als soep maken maar ook als stoofschotel, door het in te dikken. In dit blog geven we je het recept voor een heerlijke goulashsoep.

Ingrediënten Goulashsoep (4 personen)

  • 250 gram rundvlees/runderpoulet
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 80 gram spekblokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel kummel (karwijzaad)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 bouillonblokje
  • 1 liter water
  • Bakboter
  • Naar wens: marjolein, laurier, rode peper
    • Goulashsoep met brood op tafel

Bereiding Goulashsoep

Stap 1: Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes, snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes.

Stap 2: Zet een soeppan op middelhoog vuur en smelt de boter. Snijd de riblappen in blokjes of kies voor een kant en klaar soepvlees, kruid met zout en peper en bak dit tot er een bruin korstje ontstaat. Voeg ui, paprika, knoflook, spekblokjes en aardappelen toe en bak 3 minuten mee.

Stap 3: Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en bak 1 à 2 minuten mee. Je kunt ervoor kiezen om bij deze stap ook chilipeper, marjolein en laurier toe te voegen. De chilipeper zorgt voor extra pit in het gerecht. Doe de azijn, de bouillonblokjes en het water in de pan en breng aan de kook.

Stap 4: Zet het vuur laag en laat de Goulashsoep 3 à 4 uur zachtjes pruttelen. Check na 3 uur of het vlees zacht is en de soep goed op smaak. Eventueel kun je nog extra zout of peper toevoegen. Als het vlees nog niet zacht genoeg is, moet de soep nog langer pruttelen.

Stap 5: Serveer de soep met een kaiserbroodje of een paar plakken zuurdesembrood.

Guten Apetit!

Reactie(s) Reageren?

door wim van ouwel op 14 augustus 2016

Heb nog nooit goulashsoep gemaakt, mr wel vaak gegeten. Zeker ook een keer in het goulash-museum in Wenen alwaar men de soep serveert in eetbare koppen. Ze zijn nl. van brood gemaakt - een overheerlijk gerecht !!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips