Skip to navigation Skip to main content

10 fijne dingen aan een zomervakantie in de Alpen

Bergmeer Uitzicht

In de zomervakantie wil je toch het allerliefst in de Alpen zijn? Of je nou een weekend naar Zuid-Duitsland gaat, een week naar Oostenrijk of 2 weken naar de Dolomieten, de Alpen vervelen nooit! Er zijn talloze activiteiten mogelijk in de Alpen: wandelen, fietsen, suppen, zwemmen, ontspannen, een museum of bezienswaardigheid bezoeken. Heerlijk! Zie hier 10 fijne dingen aan een zomervakantie in de Alpen.

1. Je bent elke dag buiten

Of je nou gaat wandelen, fietsen, zwemmen, een speeltuin bezoeken of even gaat lunchen bij een berghut. Tijdens een zomervakantie in de Alpen ben je altijd buiten, heerlijk!

2. Je kunt de frisse berglucht inademen

Of je nou op de top van een berg staat of wandelt door één van de bossen: niets zo lekker als het inademen van de frisse lucht in de bergen.

Wandelen Paznaun 3

3. Genieten van de prachtige natuur

De bergen! De dalen! De bossen! De bloemen! Wat is het toch altijd prachtig in de Alpen.

4. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht

Heerlijk even ontspannen op het terras van een berghut. Een lekker glaasje wijn, biertje of Almdudler erbij, genieten! Het allerbeste? Misschien wel het waanzinnige uitzicht op de bergen...

Berghut Alpenweide

5. Het geluid van koeienbellen

Hoor je ze al? Tijdens het wandelen hoor je regelmatig in de verte het geluid van koeienbellen, dat klinkt altijd weer gezellig.

6. Elke dag is weer een avontuur

Tijdens een zomervakantie in de Alpen kun je elke dag weer wat nieuws ontdekken. Een mooie bergtop, bijzondere berghut, heerlijk berggerecht of prachtige waterval. Elke dag in de Alpen is weer een avontuur!

7. Je kunt genieten van de lekkerste berggerechten

Tja, thuis kan je ook wel Kaiserschmarrn eten, maar niets is zo lekker als de berggerechten eten in de bergen! De gerechten zijn in elke berghut net weer een beetje anders, maar meestal wel heel erg lekker. Wat eet jij het liefst: SchnitzelGröstl of misschien kaasfondue?

Kaiserschmarrn bord zomer

8. Je kunt inspiratie opdoen voor je hobby

Wat je hobby ook is, in de bergen zul je er inspiratie voor vinden. Of je nou dol bent op fotograferen, vissen, planten en bloemen, schilderen of je huis decoreren.

9. Genieten van de rust en de stilte

Tijdens het wandelen of fietsen in de bergen kom je de mooiste routes tegen. Onderweg staan her en de bankjes, waar je even kunt gaan zitten om te genieten van alle rust en stilte om je heen.

10. Afkoelen in een bergmeer

Sommige zijn ijskoud, anderen zijn boven de 20 graden: de bergmeren in de Alpen. In grotere en helderblauwe meren als de Achensee en het Lac d'Annecy kun je heerlijk zwemmen. Veel beter dan een zwembad in Nederland.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.