15 redenen waarom een vakantie in de bergen zo fijn is

15 redenen waarom een vakantie in de bergen zo fijn is

2 april 2018

door Miranda in Algemeen

Bergen, helaas hebben we ze niet (echt) in Nederland. Misschien is dat wel één van de belangrijkste redenen waarom wij Nederlanders zo graag naar de Alpen trekken tijdens onze vakanties. Maar het zijn niet alleen de Alpen met de heerlijke uitzichten, maar ook het eten, de gastvrije bevolking en natuurlijk de frisse lucht die een verblijf in de bergen zo fijn maken. En hoewel veel mensen denken dat een vakantie in de bergen alleen iets is voor sportievelingen, kun je er ook prima relaxen. Wij hebben de redenen waarom we het zo fijn vinden in de bergen op een rijtje gezet. Wat maakt een vakantie in de Alpen voor jou zo fijn?

#1. Waanzinnig mooie uitzichten

Of je nu zelf naar de top klimt te voet of per fiets, of je pakt een lift; zodra je op de top van een berg staat heb je gegarandeerd een waanzinnig mooi uitzicht. 360 graden rondkijken en genieten!

Waanzinnig mooie uitzichten

#2. Puur natuur

In de Alpen ben je omringd door natuur. Nergens in Europa vind je zoveel ongerepte pure natuur als in de Alpen. De natuur laat zich gedurende de seizoenen in alle kleuren en geuren zien, prachtig!

#3. Ver weg van de hectiek

Drukke snelwegen, chaotische steden en een overvolle agenda. In de bergen ben je even helemaal weg van de dagelijkse drukte en hectiek.

Ver weg van de hectiek

#4. Genieten van de rust

Uren lang lopen of fietsen zonder iemand tegen te komen, dat kan in de bergen. Geniet van de rust en luister naar het ritselen van de wind.

#5. Lokale specialiteiten

Bergkaas, vers gemaakte yoghurt of een smakelijke regionale worst. Het eten in de bergen smaakt altijd goed en is puur. Biologisch is hier heel logisch en de kwaliteit is goed. Stevig bergvoedsel, lekker hoor!

Lokale specialiteiten

#6. Terug in de tijd

In kleine bergdorpjes ga je soms letterlijk terug in de tijd. De melk wordt vervoerd in oude blikken, de huizen zijn simpel ingericht en niemand maakt zich druk over de snelheid van het internet.

#7. De hele dag buiten zijn

De hele dag in de buitenlucht zijn, hoe lekker is dat? Het maakt eigenlijk niet uit of het nu een stralende, of bewolkte dag is, in de bergen ben je veel buiten en dat is fijn!

Genieten van de frisse buitenlucht

#8. Een grote 'buiten speeltuin' voor jong en oud

De Alpen zijn eigenlijk een grote speeltuin voor jong en oud. Lekker klimmen, een dam bouwen in een rivier of op een mountainbike of step de berg af. In de bergen mogen volwassenen ook weer even 'spelen'.

#9. Eindeloos wandelen

Bergschoenen aan, een goed gevulde rugzak om, stokken mee en de hele dag heerlijk door de bergen struinen. Of het nu een wandeling van een uurtje is, of een hike van 8 uur; wandelen in de Alpen is altijd top.

Wandelen in de bergen met uitzicht op de bergen

#10. Het is er nooit te warm

In de Alpen heb je geen airco nodig. Op een (snik)hete dag zoek je het gewoon letterlijk wat hogerop, daar is het een stuk frisser. Per 100 meter die je stijgt, daalt de temperatuur met 0,6 tot 1 graad.

#11. Kinderen vinden het prachtig in de bergen

Als de kinderen zich vermaken, dan hebben papa en mama ook vakantie. In de Alpen doen ze er alles aan om het hun kleine gasten naar de zin te maken. Adventureparks, zwemmeren, speciale wandeltochten en activiteitenprogramma's zorgen ervoor dat kids zich hier nooit vervelen.

Kinderen vinden het prachtig in de bergen

#12. Heerlijk ontspannen en bijtanken

Languit op een ligbed bij het zwembad of een Alpenmeer, genieten van het uitzicht of lekker lezen. De bergen zijn een prima omgeving om te ontspannen en bij te tanken.

#13. De gastvrije en vriendelijke bevolking

"Servus!" in de bergen word je altijd vriendelijk begroet en hartelijk ontvangen door de plaatselijke bevolking. Zij doen er alles aan om onze vakantie onvergetelijk en prettig te maken.

De gastvrije en vriendelijke bevolking

#14. Er is altijd wat te doen

In de bergen vind je volop afwisseling tijdens de vakantie. Fietsen, wandelen, zwemmen, een leuk dorpje of museum bezoeken, er is altijd wat te doen. Vervelen is eigenlijk onmogelijk.

#15. Vroeg naar bed en lekker slapen

De activiteiten in de Alpen en de frisse berglucht maken je 's avonds lekker rozig en moe. Niets is fijner dan heerlijk vroeg onder dat lekker donzen dekbed te kruipen en de dag 's ochtends weer vroeg te beginnen.

Vroeg naar bed en lekker slapen

Wat maakt een vakantie in de bergen voor jou zo fijn?

Reactie(s) Reageren?

door Ewoud op 5 april 2016

Ik krijg al weer zin in de zomer. Alle 15 redenen kloppen. Wij gaan weer naar ons chalet in La Norma voor prachtige wandelingen in de Franse Alpen

door Redactie Toerist in het Oetztal op 6 april 2016

Mooie en leuke tips! Volg ook de tips op de facebookpagina van Toerist in het Oetztal!

door lydia op 15 april 2016

Onze vakantie is al geboekt .Het wordt deze keer Lauterbrunnen .Wij gaan al vanaf 1980elkejaar naar de bergen hetzij in Zwitserland of Oostenrijk altijd is het een groot genoegen om daar in de prachtige ongerepte natuur te vertoeven.Ik kijk er alleszins naar uit om weer die mooie wandelingen te maken en te genieten van de rust en prachtige panorama s.groetjes .

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips