De zomervakantie is voorbij! Wat nu?

 © Indebergen.nl 
Hinterstoder

5 september 2019

door Jahna in Tips

De zomervakantie is in heel Nederland inmiddels voorbij. Vooral de eerste paar weken na de vakantie is het inkomen. Vroeg je bed uit en de hele dag werken in plaats van lekker genieten van de prachtige bergwereld. Om je heimwee naar vakantie iets te verzachten, hebben we een paar tips voor je. Zo kun je het vakantiegevoel nog even vasthouden en is het makkelijker wachten tot je volgende vakantie.

Tip #1: maak een fotoboek van alle foto's

Tijdens je zomervakantie in de bergen heb je ongetwijfeld prachtige foto's gemaakt. Zonde om die na je vakantie op je computer of mobiel te laten staan. Ga ze nog eens allemaal langs en maak een fotoboek van de mooiste foto's die je die vakantie hebt gemaakt. Dan kun je tijdens het winterseizoen af en toe nog eens door het boek bladeren en terugkijken op die heerlijke zomervakantie. 

Tip #2: plan alvast je volgende vakantie

Wat ons betreft is dit de beste tip. Plan alvast je volgende vakantie zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Dat kan een fijne herfst- of wintervakantie zijn, maar de herfst is ook een geschikt moment om alvast na te denken wat je volgende zomervakantie wilt gaan doen. Tijdens je laatste vakantie heb je ongetwijfeld al bedacht wat je nog meer wilt doen. Dit zit nog vers in je geheugen, waardoor het nog makkelijk is weer een nieuwe bijzondere vakantie te boeken. 

Tip #3: organiseer een Alpenavond met vrienden of familie

Om weer even helemaal in de bergstemming te komen, kun je een Alpenavond organiseren. Nodig vrienden en/of familie uit voor een gezellige avond. Kook gerechten uit de Alpen, drink je favoriete bergdrankje en haal herinneringen op van jullie fijne bergvakantie. Zo kom je weer even helemaal in de bergstemming. 

Tip #4: verzorg je wandeluitrusting

Na een vakantie in de bergen is je wandeluitrusting toe aan een goede onderhoudsbeurt. Haal je wandelrugzak eens helemaal leeg om te zien wat je nou eigenlijk echt al die tijd hebt meegedragen en maak je bergschoenen goed schoon. Zo blijft je materiaal schoon en van goede kwaliteit en ben je alweer helemaal klaar voor de volgende bergvakantie. 

Je wandelschoenen zijn je beste vrienden in de bergen, daarom moet je ze goed verzorgen!

Tip #5: zoek je wandel- en fietskleding uit

In je wandel- en/of fietsvakantie heeft je kleding het zwaar te verduren gehad. Tijdens het wandelen ben je toch met je broek langs die scherpe rots gegaan en ook je fietsbroek blijkt na 2 weken fietsen wel aan vervanging toe. Zoek na je vakantie je kleding uit en kijk wat goed is en wat eigenlijk wel weg kan. Zo voorkom je dat je bij je volgende vakantie toch weer die kapotte broek per ongeluk weer inpakt. 

Tip #6: ga in de herfst nog een keer naar de bergen

Deze tip is natuurlijk het vervolg op tip #2. Kun je nog niet wachten tot de winter of volgende zomer, ga dan in de herfst nog een keer naar de bergen. De Alpen zijn prachtig in de herfst. De bomen krijgen mooie kleuren, het is rustiger dan in de zomer en ook in de herfst kan het heerlijk weer zijn. Heb je nog meer redenen nodig?

Ook interessant:

Tip #7: ga winkelen voor een nieuwe outdooruitrusting

Als na tip #6 blijkt dat de helft van je outdoorkleding aan vervanging toe is, is het tijd om nieuwe kleren aan te schaffen. Helemaal na je zomervakantie is het handig om de nodige dingen aan te schaffen, aangezien winkels dan een grote uitverkoop houden. De zomercollectie moet plaatsmaken voor de wintercollectie en dat is voor veel winkels het moment om veel zomer outdoorkleding af te prijzen. Zo kun je misschien nog wat shirts en broeken met korting kopen!

Tip #8: maak je favoriete Alpengerecht

Om echt nog even de vakantiestemming terug in huis te halen, kun je je favoriete gerecht uit de Alpen maken. Of het nou Wiener Schnitzel, Käsespätzle of toch Kaiserschmarrn is, je kunt dit ook allemaal thuis maken. Deze tip kun je trouwens ook combineren met de Alpenavond. Nodig je vrienden uit, maak allemaal een kleine versie van je favoriete Alpengerecht en je hebt een heerlijke avond met hapjes uit de Alpen, gezelligheid en vakantieherinneringen. 

Het favoriete gerecht van velen: een heerlijk portie Kaiserschmarrn

Tip #9: ga op avontuur in eigen land

Je hoeft helemaal niet ver weg om een vakantie in de natuur te beleven. Ook in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kamperen, zwemmen, kanoën en noem maar op. Want ondanks dat hier geen bergen zijn, is ook de natuur in Nederland prachtig. In het boek 'Mini Expedities, avonturen dicht bij huis' lees je alles over hoe en waar je op avontuur kunt gaan in Nederland. 

Zomervakantie tips