Skip to navigation Skip to main content

10 multifunctionele items voor tijdens het wandelen

Zakmes
© Spalder Media Group

Tijdens het wandelen wil je zo min mogelijk meenemen. Je moet het immers allemaal op je rug meedragen in je wandelrugzak . Toch kun je niet zonder bepaalde items. Wanneer die items dan ook nog eens multifunctioneel blijken te zijn, is dat helemaal mooi meegenomen. In dit weblog 10 items die je tijdens het wandelen voor meerdere dingen kunt gebruiken.

1. Smartphone

Een item dat voor de hand ligt, is de smartphone. Essentieel om bij je te hebben om (in geval van nood) contact te kunnen leggen. Daarnaast kun je je smartphone natuurlijk ook gebruiken als camera, GPS en voor het verkrijgen van (weer-)informatie.

Smartphone bij het bergwandelen

2. Duct tape

Altijd handig om een rolletje Duct tape bij je te hebben. Mocht er iets gerepareerd moeten worden, dan biedt Duct tape uitkomst. Ook als (blaren-)pleister heeft Duct tape z’n waarde bewezen.

3. Regenjack

Een regenjack dien je altijd bij je te hebben in je wandelrugzak. Tijdens een pauze kun je ook altijd even op het jack gaan zitten. Wil je geen regenjack meenemen die veel ruimte inneemt? Stop dan in ieder geval een poncho in je tas. 10 kenmerken van de ideale wandeljas >

4. Wandelstokken

Wandelstokken zorgen voor voor ritme, evenwicht en balans tijdens het wandelen. Wanneer je in onverwachte situaties terechtkomt, kunnen je wandelstokken ook uitkomst bieden. Je kan er de diepte van modder, sneeuw en water mee testen. Ook kan je wandelstok in het uiterste geval als tentstok dienen. Wandelstokken: voordelen, techniek en tips >

Wandelstokken aan wandelrugzak
© Spalder Media Group

5. Reddingsdeken

Een reddingsdeken houdt je niet alleen warm en droog in geval van nood, maar kun je ook gebruiken om op te zitten of om de aandacht mee te trekken. De zilveren of gouden kleur reflecteert wanneer de zon er op schijnt en dit valt snel op.

6. Mitella

Hopelijk heb je een mitella nooit nodig waar deze daadwerkelijk voor bedoelt is. Je kunt een mitella ook altijd nog gebruiken als katapult, bandana, filter of knelverband. EHBO: 7 tips bij een ongeval in de bergen >

7. Buff

Een buff kun je op tal van manieren dragen en vouwen. Als bandana, als gezichtsbeschermer, als sjaal en ga zo maar door. Daarnaast kun je de buff onder ook gebruiken voor het filteren van water, als knelverband en als zakdoek.

8. Sokken

Een paar extra wandelsokken in je wandelrugzak is altijd handig. Wanneer je sokken vochtig zijn geworden, is het belangrijk om deze te kunnen verwisselen, want anders loop je snel blaren op. Stop bij koude temperaturen je smartphone in dit extra paar, zo is de batterij beschermd en zal deze minder snel uitvallen.

9. Lijm

Een tubetje lijm neemt niet veel ruimte in beslag en kan altijd van pas komen. Je kunt er scheuren in je kleding mee repareren en (kleine) sneetjes mee hechten.

10. Zwitsers zakmes

Onmisbaar voor iedere fanatieke wandelaar, het Zwitserse zakmes. Een multifunctioneel stuk gereedschap dat onder andere dienstdoet als schaar, pincet, mes en blikopener.



Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.