Skip to navigation Skip to main content
Chatel Familie
© Châtel Tourisme - L.Meyer

De Franse Alpen zijn ideaal voor een familievakantie. Niet alleen vanwege de hoeveelheid activiteiten, maar ook vanwege de veelzijdigheid. Of je nou kiest voor een relaxte familievakantie aan een meer of juist een actieve familievakantie in de bergen. De kinderen zullen op een van de vele campings makkelijk nieuwe vriendjes maken en zich niet snel vervelen. In dit weblog heb ik een aantal leuke familiebestemmingen in de Franse Alpen op een rijtje gezet.

1. Les Gets

Les Gets is een charmant dorpje, gelegen tussen de Mont Blanc en het Meer van Genève. Voor families is dit een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur. 's Zomers heb je hier toegang tot de meer dan 800 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelpaden en de bergliften van de vakantieregio Les Portes du Soleil. Er zijn een aantal leuke wandelingen voor de hele familie en ook mountainbiken behoort tot de mogelijkheden. Er is zelfs een leuk oefenparcours voor families. Verder vind je hier een aantal speeltuinen, een ponyclub, een klimpark (Adventure Parc Les Gets) en LaserGame in het bos. Op warme dagen kun je een duik nemen in het Lac des Écoles met het Wibit Water Park (opblaasbare obstakels).

 

Les Gets boeken: campings | accommodaties

Wibit familie les gets
© Les Gets Tourisme / Mel Carle
Het Wibit Water Park in het Lac des Écoles

2. Meer van Annecy

Het Meer van Annecy, ook wel Lac d’Annecy, ligt in de Haute Savoie en wordt omringd door een prachtige bergwereld. Het water is blauw en ontzettend helder. Rondom het Meer van Annecy liggen allerlei leuke campings voor families. Een aantal campings bieden naast toegang tot het meer ook een eigen zwembad met glijbanenpark. Naast zwemmen en luieren op de stranden, is het ook mogelijk om watersporten te beoefenen of om een (roei)bootje te huren. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor allerlei wandel- en fietstochten. Leuke activiteiten zijn het bezoeken van de Gorges du Fier, de Le Taillerfer wandeling of een fietstocht over het (vlakke) fietspad rond het meer. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn waag je dan aan Escape Game l'Enigumus, virtual reality center E.RÉEL of lasergamen (Lasermaxx 74). 

 

Meer van Annecy boeken: campings | accommodaties

Zwemmen Meer Van Annecy
© Spalder Media Group
Fietsen Meer Van Annecy
© Spalder Media Group
Meer Van Annecy (1)
© Spalder Media Group
Centrum Annecy
© Spalder Media Group
Camping Meer Van Annecy
© Spalder Media Group

3. Lac du Bourget

Het Lac du Bourget ligt in de Savoie en is met een oppervlakte van 44 km² het grootste gletsjermeer dat volledig in Frankrijk ligt. De omgeving is groen en bergachtig. Langs de oevers van het Lac du Bourget liggen een aantal fijne stranden, campings, leuke dorpjes en havens. Het water is helder en blauw/turquoise van kleur. Kinderen kunnen zich uren vermaken in dit ‘natuurlijke zwembad’, terwijl jij als ouder met ze meedoet of ze van een afstandje in de gaten houdt. Uiteraard met een goed gevulde picknickmand vol Franse lekkernijen! Een leuke manier om het meer samen te ontdekken, is door een roeibootje of kano te huren. Leuke uitstapjes voor families in de omgeving van het Lac du Bourget zijn het aquarium in Aix-les-Bains, klimpark Les Tyroliennes du Fier, zwemparadijs Aqualac en Walibi Rhône-Alpes.

 

Lac du Bourget boeken: campings | accomodaties

4. Châtel

Actieve families voelen zich snel thuis in Châtel. Dit sfeervolle bergdorp ligt in een groene vallei en bestaat voornamelijk uit houten chalets. Zowel in het dal, als in de bergen zijn 's zomers allerlei activiteiten en uitstapjes voor families mogelijk. Ontdek samen de prachtige natuur vol stroompjes, watervallen en groene bergweides tijdens een wandeling. De geopende zomerliften van Châtel brengen je namelijk binnen mum van tijd de bergen in. Iets dat je ook zeker niet mag overslaan tijdens een familievakantie in Châtel, is een middag vol plezier bij het Lac des Vonnes (speeltuin) de zomerrodelbaan (Pré la Joux), mini-golf of het klimpark (Châtel Aventures). Zijn de kinderen iets ouder, dan behoort ook mountainbiken tot de mogelijkheden. Voor een frisse duik kun je terecht in het zwemcomplex Forme d'O. 

 

Châtel boeken: campings | accommodaties

Parcours Châtel Aventures
© Châtel Tourisme / L.Meyer
Klimpark Châtel Aventures

5. Lac de Serre-Ponçon

Het Lac de Serre-Ponçon is een turqoise/blauw stuwmeer dat tussen 1955 en 1961 is gebouwd. Aan de oevers van het meer liggen een aantal dorpen en ook in de nabije omgeving zijn meerdere leuke plaatsjes te vinden. Aan het meer liggen een aantal campings, waarvan de meeste aan de noordoostkant. Veel campings zijn familievriendelijk en bieden faciliteiten als animatie, zwembaden en speeltuinen. Op het Lac de Serre-Ponçon zijn watersporten als suppen, kanoën, waterfietsen en roeien mogelijk. Een aantal daarvan zijn ideaal voor een vakantie met oudere kinderen. In de omgeving zijn leuke bezienswaardigheden (Muséoscope, Wibit Aquaparc Embrun) te bezoeken en ook behoort wandelen in de omringende bergwereld tot de mogelijkheden.

 

Lac de Serre-Ponçon boeken: campings | accommodaties

6. Val d’Arly

Dat Val d’Arly een echte familiebestemming is, hebben we zelf mogen ontdekken tijdens een roadtrip door Savoie Mont Blanc. Verwacht hier geen drukte en uitbundigheid, maar wel een gemoedelijke bestemming met een hele goede sfeer. Val d’Arly bestaat uit allerlei kleine dorpjes (Crest-Volland, Flumet, La Giettaz en Aravis en Notre Dame de Bellecombe), die samen hun krachten hebben gebundeld. De dorpjes zijn pittoresk en stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Op een warme, zomerse dag, is een bezoek aan het Lac de Flumet aan te raden. Er zijn brede ligweides, een aantal leuke terrasjes en speelplaatsen voor de kinderen. Andere activiteiten die je hier als familie kunt ondernemen zijn het avonturenparcours van Escaladventure (Nant Rouge) met onder andere ziplines en loopbruggen, minigolf en een bezoek aan Maison des contes de fées (het sprookjeshuis).

 

Val d'Arly boeken: accommodaties

7. Val d’Isère

Val d’Isère ligt in de Savoie, in Natuurpark de la Vanoise. Het op 1850 meter hoogte gelegen dorp, wordt omringd door bergen die tot meer dan 3000 meter reiken. Via meerdere bergliften heb je 's zomers toegang tot de prachtige Franse bergwereld. Val d’Isère is een ideale bestemming voor families die op zoek zijn naar een actieve bergvakantie. Er zijn wandelingen speciaal voor families (bijvoorbeeld Lac Ouillette of de wandeling over het balkon boven het dorp), waarbij de kinderen spelenderwijs op ontdekkingstocht gaan in de natuur. Ook in het dorp zijn tal van activiteiten mogelijk en er zijn diverse speeltuinen. Bij het Le Centre Sports Park vind je onder andere een klimtuin, mini kartbaan, trampolines en mini-golf. Het Aquasportif Centre is de plek voor een middagje zwemmen. 

 

Val d’Isère boeken: campings | accommodaties

Meer familievriendelijke bestemmingen in de Franse Alpen

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.