Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - agcm60ftaxjvz8o0rkrv
© Office de Tourisme de Morzine, Ollie Godbold
Frankrijk

Vakantie Morzine

  • Zeer leuk en levendig dorp
  • Authentiek dorp
  • Talloze bezienswaardigheden
  • Veel liften geopend in de zomer

Morzine ligt in een van de valleien van het gebied Les Portes du Soleil. Het dorp, dat al sinds 1181 bestaat, heeft zijn rustige levenstempo en authentieke Savoyse charme weten te behouden ondanks het toerisme. Er is in de zomer van alles te beleven. Vanuit Morzine kun je via de vele zomerliften de bergen ontdekken. Door de liften kun je naar Avoriaz en Les Gets zonder auto. Naast wandelen, mountainbiken, golf en bergbeklimmen, worden hier regelmatig feesten en evenementen georganiseerd. Je kunt ook zwemmen in het plaatselijk zwembad.

Het toerisme in Morzine begon pas toe te stromen in 1920. In dat jaar werd het ‘Grand Hotel’ geopend, het eerste hotel van Morzine. Vanaf toen begon het dorp langzaam te groeien, dankzij de inkomsten van toeristen. Hierdoor kon in 1934 de Pléney lift geopend worden. Deze werd in het begin vooral gebruikt om hoger in de bergen te kunnen wandelen. Pas later werd skiën geïntroduceerd. Toen in 1960 Avoriaz werd gecreëerd naast Morzine was het lot van het dorp bezegeld. Sindsdien zijn de twee dorpen samen een van de grootste toeristenattracties van Frankrijk in de zomer én in de winter.

Het dorp Morzine

Morzine heeft een gezellig centrum met winkels, hotels en restaurants. Het uiterlijk van Morzine is nog net als voorheen. Er wordt zorgvuldig omgegaan met nieuwbouw. Door het dorp stroomt de rivier Dranse de Morzine. In het dorp zelf is geen hoogbouw te vinden. Morzine wordt getekend door authentieke chalets, houten veranda’s, uitgehouwen balkons en daken bedekt met de lokale ‘slates’.

Morzine en wandelen
Wandelen over een alm bij Morzine (Foto: © Office de Tourisme de Morzine, Ollie Godbold)

De regio Chablais

De Chablais is uitgeroepen tot UNESCO Wereld Geopark. In dit gebied kun je goed ervaren hoe mensen van oorsprong met de natuur omgaan. Het gaat niet alleen om de geologie van dit gebied. De bergtraditie vind je terug in de gebouwen, de natuurlijke omgeving en de legendes. Hier vind je heldere bergmeren, snelstromende blauwe rivieren en frisse, groene bergen.

Wandelen in Morzine

Meer dan 200 kilometer aan wandelpaden liggen rondom Morzine. Van makkelijke routes over alpenweides, tot uitdagende klimmetjes door steile bergen. Er is voor ieder wat. Een makkelijke wandeling vind je in het Dérêche Park. Je wandelt langs de rivier door het groene hart van de plaats zelf. Met de Pléney - of de Super Morzine lift - kom je makkelijk hoog op de flanken van de omliggende bergen. Wandel bijvoorbeeld naar de Chamossière en geniet van het uitzicht op het Meer van Genève én de Mont Blanc. Morzine promoot de Multipass, een pas voor maar €2 per dag, waarmee je alle liften kunt gebruiken.

rodelbaan morzine
Zomerrodelen bij Morzine (Foto: © Office deTourisme de Morzine, Ollie Godbold)

Andere activiteiten

Wil je een keer paragliding uitproberen tijdens een tandemvlucht, dan is Morzine een goede uitvalsbasis. Daarnaast is er een natuurlijke rodelbaan en kun je hier canyoningen in diepe, frisse kloven. Ook kun je rotsklimmen, mountainbiken of fietsen over de vele passen in de omgeving en raften op de rivier. Er is een klimpark, met L’eXtrême, een hangbrug waar je ónderlangs klimt. Zoek je iets rustigere activiteiten, dan kun je terecht bij disc golf, een escape room, een golfbaan, fitness en yoga of misschien wil je gaan paardrijden?

Tips:

- Rijd mee met de Petit Train vanaf het Office de Tourisme. Een toeristisch treintje dat door het dorp naar het Palais des Sports rijdt. Snel gaat het niet, maar treintjes zijn altijd leuk!
- Ontdek het Mines d’Or meertje, een groen, spiegelend meer. Deze ligt aan het eind van de Manche Vallei.
- Morzine is geregeld opgenomen als aankomstplaats in de Tour de France. Check als je gaat of je de aankomst kan meemaken.

Weer in Morzine

Vandaag

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon
0 / 5

Vorstgrens

1152 meter

Regen

9 mm

Morgen

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon
0 / 4

Vorstgrens

1073 meter

Regen

8 mm
Morzine
Morzine
Toeristeninformatie voor Morzine
Name Office de Tourisme de Morzine
E-mail info@morzine-avoriaz.com
Telefoon 747272
Algemene informatie
Aantal inwoners 3100
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1016 km
Hoogte dorp 1000
Aantal toeristenbedden 3500
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 3
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 23
Bars & cafés 25
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken 2
Casino
Theater
Ballonvaart