12 redenen waarom wandelen in de Alpen zo fijn is

12 redenen waarom wandelen in de Alpen zo fijn is

1 januari 2018

door Miranda in Wandelen

Wandelen in de Alpen. Wij zijn er dol op! Je kunt ons niet veel blijer maken dan met een flinke wandeling door de bergen. Langs mooie paden omhoog lopen om vervolgens te kunnen genieten van het feit dat je de top bereikt hebt. Lekker eten op een bankje of rots onderweg, of in die gezellige berghut. Dit zijn wat ons betreft de redenen waarom wandelen in de Alpen zo fijn is.

#1. Een bergtop bereiken is het mooiste dat er is

Een bergtop bereiken - of je hier nu een half uur of een hele dag voor gelopen hebt - is een machtig gevoel. Boven staan, genieten van het uitzicht en beseffen dat je er lopend gekomen bent, is gewoon geweldig.

#2. De rust...

Het gevoel van ruimte in de Alpen is overweldigend. Je kunt soms uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Geen geluid van de stad, het verkeer of andere mensen. De rust in de bergen is heerlijk!

De top bereiken
De bergtop bereiken is het mooiste dat er is

#3. Na inspanning is het heerlijk ontspannen

De meeste mensen gebruiken hun vakantie om te bij te komen na een drukke en hectische tijd thuis. De beste manier om écht te ontspannen, is eerst een flinke inspanning te leveren. Flink wandelen en daarna heerlijk ontspannen in de zon, dat is zo fijn.

#4. De frisse lucht

Berglucht is de allerlekkerste lucht om in te ademen. De koude lucht in de ochtend, die langzaam opgewarmd door het zonnetje, de geuren in het bos of tussen de rotsen. Het liefst zouden wij wat cilinders berglucht mee naar huis nemen ;-).

Ontspannen in de Alpen
Lekker relaxen na het wandelen

#5. De mooie uitzichten

Deze reden zal weinig toelichting nodig hebben: de uitzichten in de Alpen zijn geweldig. Vergeet tijdens het wandelen niet af en toe stil te staan en om je heen te kijken. Die blik tussen de bomen door op het dal, het pad dat je al hebt afgelegd: er is zoveel te zien.

#6. De dieren die je kunt tegenkomen onderweg

Gebruik tijdens het wandelen je oren en neus om dieren te spotten. Bergmarmotten 'schreeuwen' vaak als ze mensen horen en gemzen ruik je meestal van grote afstand (en dit ruikt niet zo lekker..). Lees in deze blog welke dieren je kunt spotten in de Alpen >

Dieren in de Alpen
Zo leuk om dit soort dierenvrienden onderweg tegen te komen

#7. Lunchen (in een berghut) op de berg

Of het nou een boterham met kaas is of een heerlijke Tiroler Gröstl, het eten in de Alpen smaakt nou eenmaal lekkerder. Zeker als je luncht óp de berg. Op een terras van een knusse berghut of een rots met waanzinnig uitzicht: het is gewoon heerlijk!

#8. Genieten van de natuur

Als je wandelt heb je alle tijd om rond te kijken naar de natuur om je heen. De Alpenbloemen, dieren, rotsen, bomen en almen. Er is geen betere manier om van de natuur te genieten dan te voet door de bergen te gaan.

Genieten van de natuur
Volop genieten van het natuurgeweld

#9. Nieuwe plekken ontdekken

Elke berg(top) en elke weg er naar toe is anders. Wat is er leuker dan in je vakantie nieuwe wandelingen te maken en regio's te ontdekken? Gelukkig zijn de Alpen zo groot, zodat je je hele leven nieuwe plekken kunt opzoeken.

#10. Omdat je er 'zen' van wordt

Terwijl je door de Alpen wandelt hoor je je voetstappen en je ademhaling. Soms loop je minuten lang zonder dat je je het heel bewust bent. Althans dat heb ik. De tijd verstrijkt terwijl je in een ritme zit, een fijn gevoel!

Zen in de Alpen
Helemaal zen...

#11. Omdat we in Nederland geen Alpen hebben

Deze hoef ik denk ik ook niet uit te leggen hè? Langs de zee of door de bossen lopen in Nederland is heel fijn, maar toch...het zijn geen bergen. En juist daarom gaan we graag naar de Alpen, omdat we ze zelf niet hebben. Helaas.

#12. Het voldane gevoel na de wandeling

Wandelschoenen uit, benen omhoog, een lekker fris drankje en nagenieten van die heerlijke wandeling. Trots zijn dat je het (weer) gered hebt, zoveel kilometers en hoogtemeters. Een beetje trots zijn op jezelf en je prestatie. Hoe fijn is dat?

Het voldane gevoel na de wandeling
Met de voetjes omhoog kijken naar de bergtop waar je een aantal uren geleden nog was

Wat vind jij zo fijn aan wandelen in de Alpen?

Reactie(s) Reageren?

door Jorina weerts op 1 januari 2018

Alles wat ze hieboven noemen .de rust heerlijk.soms. niemand tegenkomen boven op de bergen.

door Henk W. op 4 januari 2018

Helemaal mee eens!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips